Zmiany od listopada 2024
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Strzelałbym w najbliższy, względem centrum, "kraniec" (tu: zajezdnia) z możliwością odbycia przerwy z socjalem.
A od kiedy nie działa ekspedycja na Służewcu?
ŁK
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Działa cały czas, dlatego strzelam w najbliższy socjal.
-
-
Tym bardziej, że teraz plan linii 107 w DŚ przewiduje 7 brygad a nie 6 jak było dotychczas.
No to może wczoraj 1042 zdaje się to było dziwadło.
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Nie rozumiem Skoro działa ekspedycja na Służewcu, to chyba tam jest socjal. Może bilans brygadowy albo brak podciagaczy w niedzielę…AdamKlocusky pisze:Działa cały czas, dlatego strzelam w najbliższy socjal.
ŁK
Jaki bilans brygadowy? Ścięto dwie linie silne do zwykłych i sądzisz ze takie 77 pochłonęłoby w całości te brygady?
Dla linii jeżdżącej w trakcie 15 minut nie stosuje się podciągaczy.
Odpowiedź jest zgoła inna i bardzo prosta - po prostu ZTM dostosował podaż do popytu. W niedziele niehandlowe na odcinku Woronicza-PKP Służewiec frekwencja jest na tyle niska, że przy okazji tej jednodniowej zmiany postanowiono ściąć WZKM.
Patrzę na obsługę linii po zmianach od 16.11 i wygląda na to, że bilans brygadowy wyszedł, jak to zazwyczaj bywa, na zero.
To znaczy: w DS przed zmianami było w sumie tyle samo brygad, ile jest obecnie (wliczam w to także linie 517, 518 i 520).
Jedyny "zysk" to całki ze zlikwidowanego 522 (nie pamiętam już, ile ich było: 6?). 501 nie brałem pod uwagę, bo tej linii od dawna nie ma.
Jeśli się pomyliłem w obliczeniach, to proszę o korektę.
To znaczy: w DS przed zmianami było w sumie tyle samo brygad, ile jest obecnie (wliczam w to także linie 517, 518 i 520).
Jedyny "zysk" to całki ze zlikwidowanego 522 (nie pamiętam już, ile ich było: 6?). 501 nie brałem pod uwagę, bo tej linii od dawna nie ma.
-
Na 522 było 11 brygad, z czego 9 były łączone z 519. Dodatkowo były dwie brygady łączone z liniami nocnymi.man1956 pisze: ↑17 lis 2024, 14:33Patrzę na obsługę linii po zmianach od 16.11 i wygląda na to, że bilans brygadowy wyszedł, jak to zazwyczaj bywa, na zero.
11? Ale to chyba nie w DS?