Rozkłady tramwajowe – 2024/2025
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Kolega pisał "po 20". Nie wypowiem się czy 17 po godz. 20 potrzebuje kursów co 15 minut aż na Winnicę. Ale już 33 dzięki zjazdom utrzymuje takt 10 minut.
A, że utrzymanie rozkładu ma charakter losowy, to i koordynacje i przesiadki się sypią.
A, że utrzymanie rozkładu ma charakter losowy, to i koordynacje i przesiadki się sypią.
Niestety zauważyłem. Pojechałem 11 licząc na przesiadkę przy Sowińskiego. Uciekło 26 (i słusznie, bo rozkładowo było przed 11). Trzeba było poczekać na kolejną 10 albo iść z buta. Ogólnie to po wyjściu z 11 i tak muszę czekać na 10. Czyli 15 minut na przystanku.
Jeśli 33 co 10 minut to i 17 co 10 minut. Na Winnicy by się nie zmarnowało.
Nie trzeba ciągnąć na Winnicę, skoro 2 jest często - można wieczorne kursy skrócić do Tarchomina Kościelnego...
Ta pętla w weekendy odpoczywa od tramwajów 
I co by to dało oprócz przerw motorniczych po 45 minut?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Oszczędności na wozokm dla ZTMu
Niech jeździ na Winnicę, nevermind. Wzmocnienie 17 na północ od Marymontu na pewno się przyda.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Od zawsze i ZTM nie umie z tym nic zrobić, podobnie jak przyjąć do wiadomości istnienie niedziel niehandlowych - powinno być 10/20 przez całą niedzielę i rozkład sobotni na te kilka niedziel handlowych w roku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W myśl zasady, że raz wprowadzony system jest tym jedynie słusznym i po nas choćby potop?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Będą jeździć w kółko po pętli
ŁK
W weekendy jest 100 proc. niskiej podłogi.
Na 1.11 też udało się 100 proc. niskiej podłogi.
Wigilia to taka pocięta sobota - wysoka podłoga w ten dzień to jakiś smutny zart ZTM czy błąd?
Na 1.11 też udało się 100 proc. niskiej podłogi.
Wigilia to taka pocięta sobota - wysoka podłoga w ten dzień to jakiś smutny zart ZTM czy błąd?

01.11. było kilka brygad wysokich z Woli na 25. W Wigilię powinien być komplet niskich, bo to sobota, tylko chyba nie wszystko jest jeszcze wgrane.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
25 mi umknęło. Póki co na wtp są wgrane wszystkie rozkłady tramwajowe na święta i 3 jako jedyne w Wigilię co 20 minut ma kursy na wysoką podłogę.