Wyświetlacze
Nie pozostawił po sobie dokumentacji, by inni mogli się tym zająć?
Fakt, dziś jeszcze nie jechałem, ale wczoraj wagon tego zdania nie głosił pomimo poprawnej informacji na wyświetlaczach.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
U mnie gadało w ubiegłym tygodniu, a jak sam widzisz po moich postach - jestem na tym punkcie wyczulony. Od galerii Północnej do pętli pojawiał się komunikat.

No to nadal to samo. "Następny przystanek Tarchomin. Ostatni przystanek Tarchomin Kościelny". Zdania "Uwaga, kurs skrócony" jak nie było tak nie ma. Moim zdaniem to co się na tych zapowiedziach wyprawia to jakaś żenada.
W autobusach MZA z elektrodechami też zdania o kursie skróconym brakuje. To nie tylko kwestia tramwajowa. Zgaduję, że ma to jakiś związek z reformą małych / wielkich liter na wyświetlaczach.
To raczej brak konsekwencji - w tramwajach w zależności od modelu jest inny komunikat. Inaczej jest w Swingach, Swingach Duo, Jazzach, Hyundaiach i nawet w najnowszym systemie ENTE który jest zamontowany w jednym Tramicusie.

W każdym kolejnym systemie ZTM miał inne wymagania a nigdy specjalnie nie dbał, żeby starsze upgrade'ować do nowszych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To ja może dodam, że zauważyłem to w autobusach MZA z elektrodechami R&G.
Bo by trzeba było może jeszcze extra zapłacić za zmianę wymagań....