Na pewno jest trochę krócej. Szkoda, że kursy z Sielc nie zjeżdżają przez Nowowiejską, o co wnioskowałem w konsultacjach społecznych. I tak nieco udało się zmienić, bo o 23:06 jest kurs zjazdowy na Wolę, a wcześniej były tylko na Mokotów i od 22:46 była godzinna dziura w dojeździe do Śródmieścia z ul. Gagarina.
Rozkłady tramwajowe – 2024/2025
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Właśnie pisałem o braku konsekwencji. Jedne linie się skraca, inne kręcą nikomu niepotrzebne bączki po mieście. Choć faktycznie od strony Wolskiej jest tych zjazdów mnóstwo, więc idea puszczenia tego od Kasprzaka jest zrozumiała. Bardziej mi chodziło czemu nie da się przez Feminę/ONZ. A brak skrętów na Daszyńskiego załatwia temat, niestety.
A, bo był wątek z 2025 jużpawcio pisze:Poprawiłem tytuł, bo wątki tramwajowe powinny być dzielone cezurami wymian całościowych, a nie lat kalendarzowych.

ŁK
Zarówno skręt z Wołoskiej jak i prosto z Woronicza puszczają max. 1 skład na cykl, więc też musi być podzielone, a Wołoską jedzie masa dziewiątek itp.Leitner98 pisze:Na pewno jest trochę krócej. Szkoda, że kursy z Sielc nie zjeżdżają przez Nowowiejską, o co wnioskowałem w konsultacjach społecznych. I tak nieco udało się zmienić, bo o 23:06 jest kurs zjazdowy na Wolę, a wcześniej były tylko na Mokotów i od 22:46 była godzinna dziura w dojeździe do Śródmieścia z ul. Gagarina.
ŁK
Jazz na 14 jest normalny w ferie czy to jakaś anomalia?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Mokotowskie Hyundaie mogą jeździć tylko po Dolnym Mokotowie. Ale nie ma zakazu podmieniania ich na Jazzy. Elektroniczne rozkłady jazdy w ogóle nie rozróżniają Hyundaiów i Pes powyżej 28 metrów długości.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Sielce - Miasteczko Wilanów?

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
W weekendy też?
Bo wtedy dość regularnie pojawiają się na 17 i 33 (np wczoraj 4242 na 17)
Przy dostawach Hyundaiów była rozpiska, z której wynikało, że wystarczy, że dana linia przejeżdża przez dany zespół przystankowy powiązany z trasą na Wilanów np. Metro Pole Mokotowskie, Goworka, Bitwy Warszawskiej 1920 r. itp... Na ile to aktualne - nie wiem.

Może nikt tego w weekendy tak ściśle nie przestrzega, bo priorytetem jest jednak niska podłoga w rozkładach i na torach. Czy można byłoby zamienić je na Swingi? Nie wiem - gorzej gdyby zamiast nich miałyby wyjechać 105tki.
Aha, nikt by nie ryzykował utraty dofinansowania.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
CUPT pracuje pon- pt 

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.