Praga Północ i jej problemy komunikacyjne
Moderator: Wiliam
Nie wiem czy to efekt zamkniętej Paryskiej czy jednodniowy problem, ale dziś 509 sporo stało na Saskiej aż do Stacji Krwiodastwa.
Czyżby kolejny punkt na dobicie 509...
Czyżby kolejny punkt na dobicie 509...
MZA R-4 "STALOWA"
Paryska, zdecydowanie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
E-1 się pięknie zestadza w popołudniowym szczycie na Zwycięzców.

Trzeba tydzień przetrwać.
Zdecydowanie nie. Paryska tylko niewiele dołożyła. Na Saskiej korki rano to normalność. Zaczynają się przy Waszyngtona i przy dobrych układach kończą się przy Abrahama na Bora - Komorowskiego
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Czy w związku z rozbudową mieszkaniową Żerania i marudzeniem mieszkańców na temat oferty komunikacyjnej nie należałoby puścić tam całej 16, a 18 na Piaski?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Być może kwestia czasu. I jeszcze brygad do dyspozycji.
Może nie całą 16 tylko na razie połowę. Czas przejazdu od Muranowskiej na Żerań czy Piaski jest podobny. Będzie też więcej postulowanej niskiej podłogi.
tatra
-
- Kontakt:
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że tramwaj przez Miedzyparkową jest stosunkowo mało atrakcyjny dla Jagiellońskiej. Nie dowozi do M2, nie dowozi do Dworca Gdańskiego, nie dowozi do Arkadii, do M1 dowozi dopiero na Ratusz. Wydaje mi się że idealnie dla układu byłoby, gdyby na FSO jeździło 20, 21 na Gocławek zamiast 6 (na sztywno skoordynowane z 3) oraz połowa 1/41 (uruchomienie zamiast 33ks).
Jeśli "tylko połowę", to czym różniłoby się to od 18?
BTW - uważam, że nawet większa liczba kursów i tak nie zaspokoiłaby oczekiwań nowych mieszkańców ul. Jagiellońskiej.