Na https://zbiorkom.live rozkład brygad pokazuje od razu wszystkie linie na danym block'u i zjazdy/wyjazdy z zajezdni MZA i TW.Stary Pingwin pisze: ↑07 maja 2025, 9:26Mam pytanie do zorientowanych. Dwie brygady 189, jadące na ostatniego z Osiedla Górczewska, kończą na Metro Służew. Dalej do zajezdni czy przejście na nocne?
Absurdy rozkładowe
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Stary Pingwin
Dziękuję wszystkim za info. Nie wpadłbym na to, że na stronie, gdzie sprawdzam rozkłady wyjazdowe tramwajów, są też autobusy. Skrzywienie zawodowe.
miłośnik 13N
Jaki jest sens puszczania w sobotę przegubów na 171 w sytuacji, gdy w dni powszednie linia jest obsługiwana przez wozy 12-metrowe?
Ale godziny urzędowania linii 171 są niezbyt atrakcyjne
Chodzi Ci o końcówkę? Tak, faktycznie mogłoby jeździć do 20. Ale wtedy to już nie byłby maraton tylko brygada na dwie zmiany. Jedyne co bym zmienił to uruchomienie kursowania w niedziele handlowe. Bez specjalnych rozkładów tylko tak jak w sobotę.
- ZielonyJamnik
Nie wiem czy ktoś widział czasy przelotów Z-9, ale są nadwyraz optymistyczne.
Po za szczyt:
Pełny kurs 17min.
Skrócony 12min.
Szczyt:
Pełny 19min
Skrócone 13min.
Google DLA SAMOCHODU BEZ KORKÓW na pełnej trasie pokazuje 13min.
Ale teraz najlepsze.
Obecne przeloty dla 9:
Po za szczyt:
Pełny 18min.
Hipotetyczny skrócony 14min
Szczyt:
Pełny 20min.
Hipotetyczny skrócony 16min.
Podsumowując. Po co nam tramwaje, skoro Z-9 ma jeździć szybciej niż one

Po za szczyt:
Pełny kurs 17min.
Skrócony 12min.
Szczyt:
Pełny 19min
Skrócone 13min.
Google DLA SAMOCHODU BEZ KORKÓW na pełnej trasie pokazuje 13min.
Ale teraz najlepsze.
Obecne przeloty dla 9:
Po za szczyt:
Pełny 18min.
Hipotetyczny skrócony 14min
Szczyt:
Pełny 20min.
Hipotetyczny skrócony 16min.
Podsumowując. Po co nam tramwaje, skoro Z-9 ma jeździć szybciej niż one
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Może to forma rekompensaty.
Przesiadajcie się ale za to dowieziemy was minutę szybciej.
- ZielonyJamnik
No i jak się można było spodziewać Z-9 jest poopoźniane. To co mi się udało dziś znaleźć to -19min czyli półkurs poszedł 
Nie ma się co dziwić. Raz, że korki, a dwa, że dwa przystanki po jednej minucie i to dwa razy (Wawelska i Och-Teatr oraz PKP Rakowiec i 1 Sierpnia). Rozumiem, że przystanki są blisko siebie, ale czy to oznacza, że pasażerowie mają wyskakiwać podczas jazdy, żeby było szybciej?
Jak patrzyłem rano i wczoraj to w stronę miasta miały niemal regularnie minus kilka.
ŁK
A jak kierowcy 7xx? Zgodnie z tutejszymi przepowiedniami - kierowcy BWLek mylą się często i gęsto?
Nie, jedynie Mobilis nie ogarnia przystanku technicznego.
136 jeździ na SB? Bo tak ładnie każda brygada ma plus 40. Swoją droga to chyba można było trochę zmodyfikować ten rozkład.
ŁK
- ZielonyJamnik
Pewnie tak, ogólnie teraz na 136 jest tragedia nawet bez ładowania. Stoi Białobrzeska i Dickensa w szczycie