Sąd nad 175 - c.d.
Moderator: Wiliam
Powiedz to tym, co spóźnili się na samolot i stracili kilka tysięcy za wycieczkę.
Ja wrzuciłem to tylko na pokazanie, że jazda na lotnisko to niestety duża niepewność albo konieczność przyjęcia dużego zapasu czasowego.
Ja wrzuciłem to tylko na pokazanie, że jazda na lotnisko to niestety duża niepewność albo konieczność przyjęcia dużego zapasu czasowego.
Ciekawi mnie, czemu w momencie przerw w kursowaniu pociągów przy Służewcu czy na Lotnisko, nie uruchamia się żadnej Z-tki...
MZA R-4 "STALOWA"
Bo po trasie pociągu ciężko coś puścić, a na lotnisko jest 175. Stąd PLK/KM uważa, że połączenia ZTM sprawę załatwiają. Teraz jako "Za pociąg" wskazywano 709. Inna sprawa, że tak z palca ciężko o autobusy zastępcze.
Komunikację zastępczą stanowi autobus ZTM linii 709 na odcinku PKP Piaseczno - Metro Wilanowska a na odcinku Metro Wilanowska - Warszawa Gdańska pociąg metra linii M1.
Podróżnych udających się w kierunku Góry Kalwarii prosimy o korzystanie z komunikacji miejskiej ZTM autobusu nr 742 rel. Os. Kabaty - Rynek (Góra Kalwaria).
- fik
- Naczelne Chamidło
Przecież jest wspaniała komunikacja autobusowa, co 50 metrów przystanki w całym mieście, to jak ktoś miał się spóźnić na samolot z powodu odwołania kilku pociągów? Przecież wystarczy wyjść na 175, które jeździ wszędzie, od Legionowa po Radom.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
W środę o godzinie 10:02 wsiadłem w 175 na pl. Zawiszy i po ok. 22 minutach byłem na lotnisku. Bez stresów, że stanę gdzieś w polu.... Albo dojadę do Zachodniej tylko...
- fik
- Naczelne Chamidło
Trzeba było zapytać tych, którzy tego samego dnia na lotnisko próbowali dojechać 148, jak im poszło:
"Przejazd mostem Siekierkowskim w kierunku Pragi był całkowicie zablokowany, w przeciwnym kierunku ruch obywał się normalnie. Utrudnienia trwały od około godziny 16 do 21."
"Przejazd mostem Siekierkowskim w kierunku Pragi był całkowicie zablokowany, w przeciwnym kierunku ruch obywał się normalnie. Utrudnienia trwały od około godziny 16 do 21."
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Serio uważasz, że ludzie widząc, że nie jeżdżą pociągi, czekali 3 godziny na stacji, w celu spóźnienia się na samolot??? Na wycieczkę to się jedzie 2h wcześniej na check-in i dodaje kolejne 2h na rezerwę.Paweł D. pisze:Powiedz to tym, co spóźnili się na samolot i stracili kilka tysięcy za wycieczkę.
ŁK
Teoretycznie dojazd z Piaseczna na lotnisko 709+148 powinien być w miarę bezproblemowy, ale właśnie przez takie niespodzianki może nie być. 148 to jest kolejna linia do podziału moim zdaniem. Jakby jeździło z Ursynowa, to by nie było takich problemów.fik pisze: ↑09 maja 2025, 11:10Trzeba było zapytać tych, którzy tego samego dnia na lotnisko próbowali dojechać 148, jak im poszło:
Oczywiście, zgoda. Tylko postaw się w położeniu osób, często obcokrajowców, którzy nie siedzą na FB SKM czy www KM żeby śledzić opóźnienia na bieżącą i wiedzieć żeby wysiąść w Centrum, bo z Zachodniej dojazd na Chopin Airport jest nieciekawy i nawet specjalnie nie ma się kogo zapytać.
Najpierw około połowa pasażerów S2 czy S3 jadących na lotnisko musiałoby zrozumieć komunikat o przerwie w ruchu. Anglojęzyczni czy podróżni że Wschodu mają problem z językiem polskimŁukasz pisze: ↑09 maja 2025, 12:10Serio uważasz, że ludzie widząc, że nie jeżdżą pociągi, czekali 3 godziny na stacji, w celu spóźnienia się na samolot??? Na wycieczkę to się jedzie 2h wcześniej na check-in i dodaje kolejne 2h na rezerwę.Paweł D. pisze:Powiedz to tym, co spóźnili się na samolot i stracili kilka tysięcy za wycieczkę.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Utrzymujmy linię autobusową gdyż w Warszawie na lotnisko jeżdżą też osoby z Kazachstanu i z Nigerii.
Na wycieczki za kilka tysięcy!wojtor pisze:Utrzymujmy linię autobusową gdyż w Warszawie na lotnisko jeżdżą też osoby z Kazachstanu i z Nigerii.
Ciekawe, co by się stało, gdyby 175 skierować do PKP Służewiec, czy ludzie nauczyliby się pociągu.
ŁK
Utrzymujemy linię 175 bo al. Żwirki i Wigury to nie pustkowie. I praktycznie na każdym przystanku jakaś wymiana pasażerska jest.
Wiem, wiem. Można 175 zlikwidować, 504 zrobić czarne, a dojazd na lotnisko będzie z PKP ZiW (albo Służewiec)...
Widzę że to 175 solą w oku niektórym jest.
Wiem, wiem. Można 175 zlikwidować, 504 zrobić czarne, a dojazd na lotnisko będzie z PKP ZiW (albo Służewiec)...
Widzę że to 175 solą w oku niektórym jest.
-
- Kontakt:
Najgorsi w tworzeniu komunikacji zbiorowej są ci cholerni pasażerowie. Jest pociąg, a ci się pchają jak głupi do autobusu
521Autobus Czerwon pisze:Najgorsi w tworzeniu komunikacji zbiorowej są ci cholerni pasażerowie. Jest pociąg, a ci się pchają jak głupi do autobusu

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka