Problemy komunikacyjne Służewca
Moderator: Wiliam
-
Nad PKP Żwirki i Wigury nie jeżdżą jeszcze tramwaje.
Dlatego dopytuję, czy Glonojadowi chodzi o Grójecką (bo tam zejście na perony jest), czy o Żwirki.

- fik
- Naczelne Chamidło
Ja zrozumiałem, że Glon widziałby dodatkowy przystanek dla 228 bezpośrednio nad peronami Rakowca, dlatego zawrotka przy Noworacławickiej nie musi być wadą.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Chyba Żwirki i przebudowa węzła przy Al.Jerozolimskichperson pisze:Przystanek tymczasowy w czasie wyłączenia ruchu tramwajowego do Okęcia?Matt Cubis pisze: ↑13 maja 2025, 16:17Jeżeli mówimy o wiadukcie nad PKP ŻiW to jest pewna nadzieja : >
ŁK
ajajajajajajajaMatt Cubis pisze: ↑13 maja 2025, 16:26Nad PKP Żwirki i Wigury nie jeżdżą jeszcze tramwaje.Dlatego dopytuję, czy Glonojadowi chodzi o Grójecką (bo tam zejście na perony jest), czy o Żwirki.
W sensie o Żwirki to już słyszałem że mają coś zmieniać, ale chyba bez zmiany położenia peronu. A Jerozolimskie zasługują na ponowne przemyślenie.
ŁK
Nie ma już żadnych przeciwwskazań. Jakiś czas temu bardzo często na 154 jeździły przeguby (a także pojawiły się na skróconym 228). Od kiedy przesunięto znak drogowy przeguby na spokojnie skręcają w lewo.
A ostatnio próbowano w cieniu zamknięcia przy Bitwy wrzucić poszerzenie tego przejazdu. Bo zakaz przegubów wciąż obowiązuje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zakaz obowiązuje a i tak się jeszcze nie dawno zdarzały.
Nawet Ostrobramska puszczała.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1