Pewnie to był 4235 lub 4280, bo z dwukierunkowych to te wagony wczoraj brały udział w testach. Na skrzyżowaniu Sobieskiego / Św. Bonifacego jeździli we wszystkich relacjach, również pod prąd i korzystali z pobliskiej przelotki.
Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
- Krzysztof_J
- Kontakt:
To żaden argument. Wagon pomiarowy w ostatnim roku też był w Wilanowie i na Sielach mimo, że jednokierunkowy.
Na filmie przecież widać ten odrapany czerwony przód wagonu pomiarowego.

- Krzysztof_J
- Kontakt:
To akurat zrozumiałe, skoro nie ma dwukierunkowego wagonu pomiarowego.
Racja, jakoś nie zwróciłem uwagi.
Myślenie perspektywiczne cieszy, ale... po co tam dodatkowa zwrotnica, która tylko zwiększy hałas i zużycie, a do czasu wybudowania przedłużenia i tak będzie trzeba wymienić ten fragment torowiska?Łukasz pisze: ↑09 cze 2025, 17:48https://www.facebook.com/share/v/15WsHV ... tid=wwXIfr
Widzę że mocno perspektywistycznie ktoś myśli, że aż splot na Stegnach powstał. Ale nagranie chyba nie z jednokierunkowego, bo pojechał w prawo.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wydaje mi się, by technicznie było możliwe etapowe wykoannie zwrotnicy "splotowej" trzytorowej w etapie dwutorowym. Albo od razu cała, albo wcale.
Inna sprawa, że tam ten splot nie jest bardzo potrzebny no ale Projektant Uprawniony tak zaprojektował, więć cóż.
Inna sprawa, że tam ten splot nie jest bardzo potrzebny no ale Projektant Uprawniony tak zaprojektował, więć cóż.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jaka jest perspektywa czasowa budowy przedłużenia Stegien do Wilanowskiej?
Kreski na mapie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jako, że nie ma nawet materiałów do DŚU (i chyba się w końcu przetarg nie ogłosił) to bym powiedział, że N+10.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To faktycznie dobrze, że już teraz powstał potrójny splot, rozjazd i tor na wprost.
Może komuś przez te 20 lat przyjdzie do głowy przedłużyć tymczasowo o przystanek (z terminalem) chociaż do skrzyżowania z Wilanowską.person pisze:To faktycznie dobrze, że już teraz powstał potrójny splot, rozjazd i tor na wprost.
ŁK
-
- Kontakt:
Oczekujesz, że ci się będę tłumaczyć z tego, co być może się wydarzy w ciągu 20 lat?
ŁK
-
- Kontakt:
Oczekuję że skoro zaproponowałeś jakieś rozwiązanie to zrobiłeś to, bo masz przygotowane jakieś uzasadnienie
YhyAutobus Czerwon pisze:Oczekuję że skoro zaproponowałeś jakieś rozwiązanie to zrobiłeś to, bo masz przygotowane jakieś uzasadnienie
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
A pamiętasz, jak (nie)dawno w okolicy nie planowano żadnego, ale to żadnego metra?

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow