Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Każdy wniosek ma swoje ograniczenia, więc nie należy między nimi wyciągać większych analogii.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dobór słów też jest ważny. Nie bez powodu dopisek "lub czasopisma" do planowanej ustawy spowodował ponad dwie dekady temu spory kryzys polityczny i powołanie komisji śledczej.
Nic takiego nie napisałem. To tylko twoja nadinterpretacja.
Zapewnia jakieś tramwaje między Kołem, a Powstańców. Nie napisałem, że rekompensuje wyłączenie dalszego odcinka.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
NB jest zawalone tramwajami. Starczy. A czymś trzeba wyłączenie Obozowej pokryć.
Między Kołem, a PŚ nie ma Obozowej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Strefa dojścia do Koła obejmuje chociazby bazar na Kole. Moim zdaniem jest przy Obozowej jak najbardziej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ok.
Czyli dojazd do placu Bankowego to pokrycie wyłączonej Marszałkowskiej.
EOT.
Czyli dojazd do placu Bankowego to pokrycie wyłączonej Marszałkowskiej.
EOT.
Rozumienie tekstu czytanego jak widać u ciebie kuleje. To jaśniej - wyłączenie ruchu tramwajowego na Obozowej spowodowało braki w obsłudze odcinka Koło - Radiowa i po to skierowano tam linię 19. Teraz lepiej?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Bastian
- Sułtan Maroka
De facto dla jednego przystanku. Resztę obsługuje 184.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Częściowo, oczywiście, tak - z punktu widzenia źródeł i celów podróży w rejonie Bankowego. Takiem tam drobnostki typu Urzad Wojewódzki, biuro Prezydenta, Błękitwny Wieżowiec, drobnostki.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
To jest na pewno wątek "tramwaj do Wilanowa"? Bo ktoś napisał, że 19 ze Stegien jeździ chwilowo na Koło?
Wolisz autobus co 15 minut w teorii czy tramwaj co 10 minut?
To samo z 11 zrobić głośniej o tej linii w szczycie z Koła to pasażerów znajdzie. A autobus co 30 lub 15 minut dość często opóźniony to żadna oferta.
Do tramwaju trzeba na pętlę aż iść. Autobus zbiera ludzi z całego Koła, poza tym przystanek ma chyba na Newelskiej. Aczkolwiek czekanie na 184 z ochoty to dla wytrwałych mocno.beni pisze:
To samo z 11 zrobić głośniej o tej linii w szczycie z Koła to pasażerów znajdzie. A autobus co 30 lub 15 minut dość często opóźniony to żadna oferta.
ŁK
Obecnie 184 nie jeździ Newelską.Łukasz pisze: ↑06 lip 2025, 18:10Do tramwaju trzeba na pętlę aż iść. Autobus zbiera ludzi z całego Koła, poza tym przystanek ma chyba na Newelskiej. Aczkolwiek czekanie na 184 z ochoty to dla wytrwałych mocno.beni pisze:
Myślałem że to o ogólności rozważania.
ŁK
Przede wszystkim dość karkołomnym pomysłem jest jechać z Koła do Bemowa potencjalnym 11, gdzie szybciej wyszłoby przejść pieszo przez Księcia Janusza do metra. Jak zauważył Bastian, jest 184 dowożące do najbliższej stacji, oprócz nich jeszcze 129, 197 i 201, a w razie nieprzewidywalności autobusów w świecie bez remontu Obozowej, który to ma powrócić niedługo, też są 20, 23 i 24, szczególnie to ostatnie dowożące do M2 i Daszyńskiego, aczkolwiek faktem jest, że nie jest to stacja najbliższa dla Koła. Ale w dalszym ciągu nie jest to wożenie na około pasażerów.Łukasz pisze: ↑06 lip 2025, 18:10Do tramwaju trzeba na pętlę aż iść. Autobus zbiera ludzi z całego Koła, poza tym przystanek ma chyba na Newelskiej. Aczkolwiek czekanie na 184 z ochoty to dla wytrwałych mocno.beni pisze:
Wyobrażam sobie, że może istnieć zapotrzebowanie na ralację Jelonki - Koło, przy czym śmiem twierdzić, że jest to potok dość specyficzny, gdyż jeżdżąc swego czasu 149, to więcej ilość pasażerów na Kole pokrywała się z dniami funkcjonowania bazarku przy Obozowej. Do tego miłośnicy bazarku bardzo często wysiadali przy Wola Parku, żeby potem zapoznawać się z asortymentem różnego rodzaju w Oszą, a szczególnie tym promocyjnym. Inna sprawa, że 149 to jednak napełniało się najbardziej przy M2, ewentualnie przy świątyni handlu.