Paradoksem jest postawienie dwóch dużych budynków i parkingu w obrębie parku, ale tramwaj gryzie.
Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Którego parku, Pola Mokotowskiego czy Skaryszewskiego, bo trochę się dyskusja przez te 10 stron zagmatwała 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Pole Mokotowskie, oczywiście. Trasa tramwaju nasuwa się sama, na co podnosi się krzyk, że tramwaj rozjedzie robale. Przeliczając na metry kwadratowe, tramwaj zajmie mniej miejsca, niż zabudowa po północnej stronie Rostafińskich.
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale przecież zabudowa północnej części Rostafińskich została zablokowana uchwaleniem planu miejscowego, coś się zmieniło?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Na przeciwko wjazdu do ogrodów działkowych Rakowiec.
miłośnik 13N
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A to mówisz o tych starociach? W MPZP nie ma śladu, więc prędzej czy poźniej będą się musieli wynieść.
Te krótkie zatoczki autobusowe na Sobieskiego to kompletna porażka
. Nawet jak pojazd jest jeden, a nie dwa. Widzę, że kierowcy mają problem z zatrzymaniem równo, wzdłuż krawędzi po całej długości pojazdu.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zgadzam się, tam nie powinno być żadnych zatoczek. No ale Organ chciał, to ma.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tylko że, jak rozumiem, to kierowcy autobusów cierpią (i częściowo ich pasażerowie również), a nie Organ.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Trzy minuty od września odejmą od MW do Górnego...
Ano. Nie licząc dodatkowej minuty na nakładce w kierunku Wilanowa, będzie po 30 minut od Branickiego do Centrum. Na nowym odcinku udało się już urwać (w stosunku do listopada) 6 minut na południe i 4 na północ. I to raczej nie jest koniec.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Stary Pingwin
Gdyby jeszcze tram jadący w kierunku Wilanowa nie łapał czerwonego na skręcie w Goworka, po wymianie pasażerskiej nie stał przed Chocimską, a następnie przed pdp na zjeździe w Spacerową.
Gdyby w kierunku Centrum zawsze nie stał przed skrętem w Puławską.
Gdyby w kierunku Centrum zawsze nie stał przed skrętem w Puławską.
miłośnik 13N
Żeby łapanie każdych świateł na Marszałkowskiej nie rozwaliło tej misternej układanki...
Trzy minuty na 19 od Stegien (za pętlą
) do Bonifacego jednak słabo wyglądają gdy 148 ma dwie i jeszcze przystanek po drodze.
Nieźle!
Szkoda, że tym nie chwali (się) ZTM zamiast produkować wątpliwej jakości merytorycznej filmiki pt. "Odkrywaj Warszawę z WTP" (co do zasady pomysł super, ale to wykonanie...)