Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2025
Moderator: Wiliam
Patrzę na czynaczas.pl.
Największe opóźnienie: 185 minut. 511 Dąbrówka Wiślana (#7726).
Na 40 najbardziej opóźnionych obecnie autobusów tylko 6 jest spoza (zachodniej) Białołęki xD
Największe opóźnienie: 185 minut. 511 Dąbrówka Wiślana (#7726).
Na 40 najbardziej opóźnionych obecnie autobusów tylko 6 jest spoza (zachodniej) Białołęki xD
Ja tu narzekałem o nienajmądrzejsze wymyślenie objazdu 133, ale widzę, że tutaj się nawet takich rzeczy nie dowozi.
Oni tam zaczęli robotę na żywca na czynnej drodze, czy co? XDDDD
Oni tam zaczęli robotę na żywca na czynnej drodze, czy co? XDDDD
Od jutra jest zamknięta ul. Ilskiego i al. Komandosów... A strona WTP milczy 
ZTM to już chyba czerpie wzorce z francuskiego systemu transportowego, tj. poddał się.
Raczej francuskiej doktryny wojennej 
Nie kopmy leżącego 
To już wiem skąd był ten wzmożony ruch aut na Światowida koło Mehoffera po 16Warsopolis5253 pisze: ↑12 lis 2025, 15:53To co tam się dzisiaj działo rano to prosi się o pomstę do nieba. Jakim dzbanem trzeba być, żeby do tego dopuścić, 511 miały po 150 minut opóźnień, SKM z Legionowa podobno pękały w szwach przez dodatkowych pasażerów z 731 i 723, a jechanie z Dąbrówki Wiślanej do Ratusza to zabawa na 2h i ta liczba to nie wymysł tylko fakt. A najgorsze jest to, że przez ten cyrk cała Białołęka zachodnia na tym cierpi bo auta szukające skrótów poblokowały całą okolicę.
- fik
- Naczelne Chamidło
Jeżeli przez coś SKM pękały w szwach (a nie zauważyłem jednak), to przez ograniczenia związane z remontem na Centralnym, a nie garstkę pasażerów z autobusów.Warsopolis5253 pisze: ↑12 lis 2025, 15:53To co tam się dzisiaj działo rano to prosi się o pomstę do nieba. Jakim dzbanem trzeba być, żeby do tego dopuścić, 511 miały po 150 minut opóźnień, SKM z Legionowa podobno pękały w szwach przez dodatkowych pasażerów z 731 i 723, a jechanie z Dąbrówki Wiślanej do Ratusza to zabawa na 2h i ta liczba to nie wymysł tylko fakt. A najgorsze jest to, że przez ten cyrk cała Białołęka zachodnia na tym cierpi bo auta szukające skrótów poblokowały całą okolicę.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Warsopolis5253
Ja SKM-ą nie jechałem, wiem od kolegi, ale pamiętaj, że 731 i 723 jeżdżą planowo co 20 minut i zawsze są przepełnione więc to daje jakieś (3 razy w godzinie po 150 osób razy 2, czyli 900, czyli jakieś 450 osób na pociąg bo S4 i S40 mają takt 30 minut, a S30 to raczej dla mniejszości , a nie każdy wybierze pociąg jako alternatywę) 200 osób na jeden pociąg, no jak dla mnie to trochę sporo, a S4 i S40 nie jadą przez Centralny wcale więc nie wiem gdzie tu alternatywa.
Te wyliczenia to nie trochę przesadzone? I gdzie w tej historii pociągi Kolei Mazowieckich, których na tej trasie sporo?
A 723 i 731 jeżdżą przez Centralny?Warsopolis5253 pisze:Ja SKM-ą nie jechałem, wiem od kolegi, ale pamiętaj, że 731 i 723 jeżdżą planowo co 20 minut i zawsze są przepełnione więc to daje jakieś (3 razy w godzinie po 150 osób razy 2, czyli 900, czyli jakieś 450 osób na pociąg bo S4 i S40 mają takt 30 minut, a S30 to raczej dla mniejszości , a nie każdy wybierze pociąg jako alternatywę) 200 osób na jeden pociąg, no jak dla mnie to trochę sporo, a S4 i S40 nie jadą przez Centralny wcale więc nie wiem gdzie tu alternatywa.
ŁK
-
Warsopolis5253
No niby nie, ale wywożą z Legionowa. Z tego co powiedziałeś to założeniem S4 i S40 jest dowóz do Centralnego, a one tego nie robią ich zadanie jest takie same jak 723 i 731 wywieść z Legionowa.
- fik
- Naczelne Chamidło
Mieszkam w Legionowie od dziewięciu lat i chyba nigdy nie widziałem przepełnionego autobusu. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że wyjeżdżając z Legionowa muszą mieć jeszcze rezerwę podaży dla Jabłonny i całego ciągu Modlińskiej.Warsopolis5253 pisze: ↑12 lis 2025, 23:35Ja SKM-ą nie jechałem, wiem od kolegi, ale pamiętaj, że 731 i 723 jeżdżą planowo co 20 minut i zawsze są przepełnione
To daje jakieś 80 osób na autobus, z których pewnie przynajmniej połowa i tak nie zrezygnuje z podróży, bo ich cele podróży leżą po prostu w ciągu Modlińskiej. Realnie licząc na pociąg przypada mniej więcej 30-40 osób więcej, czyli po kilka osób w każdym członie 8-10 wagonowych zestawów. PĘKANIE W SZWACH.więc to daje jakieś (3 razy w godzinie po 150 osób razy 2, czyli 900, czyli jakieś 450 osób na pociąg bo S4 i S40 mają takt 30 minut, a S30 to raczej dla mniejszości , a nie każdy wybierze pociąg jako alternatywę) 200 osób na jeden pociąg
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Warsopolis5253
No,a Jabłonna jaką ma najbliższą stacje, przecież nie Choszczówkę więc jak zapełnia się w Jabłonnej, a nie Legionowie to dużo się nie zmienia pod tym względem. Nawet przy uwzględniu, że z 80 osób na autobus których jest 6 na godzinę to wyszło by pewnie więcej niż 30-40 osób bo przez te korki tych autobusów wcale w Legionowie nie było bo większość stała w tym korku, ale niech ci będzie nie chce mi się z tobą kłócić bo to mija się z celem w każdym razie były pełne czy to przez ten twój Centralny czy z innych powodów, grunt, że się to na siebie nałożyło i był burdel w tam tym rejonie bo ktoś nie umie umiejętnie zarządzać pracami.