JozinexBastian pisze:Hm. Jak po czesku jest "Januszex"?
Btw: to nawet Jozinex z errorem
https://youtu.be/p3y4XQ4B4Vw?si=xCXtNSjSnSXjxp6p
Moderator: JacekM
JozinexBastian pisze:Hm. Jak po czesku jest "Januszex"?
Dzisiaj znów problem z wagonem 4 Relax/Business, ale chociaż wysłali SMSa po polsku i nawet pozwolili odbyć jazdę na stojąco.
Ale tylko do 21 czy dłużej? Bo ja planowałem jechać 23 o 16 do GDALukasz436 pisze:Już oficjalnie nawet na stronie został poprawiony plakat:
Zostają 3 x KRA, 1 x GDA, 1 x PRG
Rozkład na ich stronie wyszukuje tylko też takie połączenia.
Można się domyślać że zabrakło wszystkiego: Wagonów, Obsługi itd.
Wszystko wskazuje że na razie do korekty Marcowej.Łukasz pisze: ↑11 gru 2025, 10:14Ale tylko do 21 czy dłużej? Bo ja planowałem jechać 23 o 16 do GDALukasz436 pisze:Już oficjalnie nawet na stronie został poprawiony plakat:
Zostają 3 x KRA, 1 x GDA, 1 x PRG
Rozkład na ich stronie wyszukuje tylko też takie połączenia.
Można się domyślać że zabrakło wszystkiego: Wagonów, Obsługi itd.
Już widzę, że nie ma mojego połączenia. Ale też żadnej informacji, póki co. Akurat na ten pociąg było dużo sprzedanych, bo business kosztował 118 PLN.
Tymczasem w apce IC gdzieś wcięło GRM.
Wtedy jest napis "Wyprzedane".
Się obudzili 4 dni przed "wielkim startem". Ciekawe czy pasażerowie niedzielnych kursów już dostali smsy, żeby anulować bilety? Kurs o 17:34 z Krakowa przez Warszawę do Gdyni był wyprzedany w 100%.
A ja w styczniu mam/miałem Warszawa - Gdańsk - Warszawa, zobaczymy kiedy mnie o tym poinformują? Bo wieczorne połączenie o 20:20 z Gdańska również zniknęło, a miałem nim wracać. A tymczasem wczoraj LeoExpress przysłał mi nowe bilety na podróże w maju i czerwcu 2026 roku, w związku ze zmianą numeracji wagonów we Flirtach od najbliższej niedzieli. Tylko tyle się zmieniło, miejscówka i kursy pozostały bez zmian. Jeszcze się okaże, że Leoś będzie wiarygodniejszym przewoźnikiem niż RJ (mimo wpadki ze świątecznymi kursami), który miał ambicje ogromne, a okrutny świat stanął przeciwko niemu.
To pewna informacja, a co z kursami Warszawa - Poznań od 1 lutego 2026 roku? Kolejne przesunięcie terminu startu? Według systemu sprzedażowego od 19 stycznia powinny wrócić brakujące kursy i jest to mniej więcej spójne z tym co opowiada Radim Jančura, ale RegioJet co i rusz negatywnie zaskakuje, więc to rzeczywiście może nie być ich ostatnie słowo.