Zmiany od czerwca 2026
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- ZielonyJamnik
Zmiany od czerwca 2026
Startują w czerwcu Z-9, z tego co widzę, część będzie skrócona do pl. Zawiszy. Ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czym jest brygada Z-9/2R ?
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Nie widzę takiej brygady. Gdzie ją znalazłeś i na który dzień?ZielonyJamnik pisze: ↑25 maja 2026, 21:55Startują w czerwcu Z-9, z tego co widzę, część będzie skrócona do pl. Zawiszy. Ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czym jest brygada Z-9/2R ?
Brygada rotacyjna - w trakcie zmiany odbywasz przerwę poza wozem i potem dosiadasz inny wóz.ZielonyJamnik pisze: ↑25 maja 2026, 21:55Startują w czerwcu Z-9, z tego co widzę, część będzie skrócona do pl. Zawiszy. Ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czym jest brygada Z-9/2R ?
Na Z-9 MZA wprowadza SWL-e. Lecę po popcorn.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie wszystkie brygady będą rotacyjne.
Całe Z-9 będzie na Kleszczowej (Zwiększenie planu), Mobilis dostaje w DS 105 i dodatkową brygadę na 185 również w DS.
Gdzie to sprawdzasz bo w rozkładach nie ma żadnych kursów skróconych.ZielonyJamnik pisze: ↑25 maja 2026, 21:55Startują w czerwcu Z-9, z tego co widzę, część będzie skrócona do pl. Zawiszy.
- ZielonyJamnik
Sugerowałem się tym, że część zmian jest na Zawiszy, część na Narutowicza
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
-
bartoni722
Przy częstotliwości co 2 minuty może być ciężko o sensowne postoje. Tak na oko dla gwarancji piętnastek to z 11-12 wozów na krańcu by musiało być.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Dobrze, że organizator nie wpadł na pomysł zrobienia pierwszej piętnastki po wyjeździe z zajezdni, a drugiej po pierwszym kursiebartoni722 pisze: ↑26 maja 2026, 9:59Przy częstotliwości co 2 minuty może być ciężko o sensowne postoje. Tak na oko dla gwarancji piętnastek to z 11-12 wozów na krańcu by musiało być.
-
bartoni722
Ostrobramska i Kleszczowa, ale Kleszczowa bardzo skromnie - widać w rozkładzie po dwa zjazdy.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
to co jeszcze wyłapałem:
- na 521 zostają 4 brygady w DS/DP do Dw. Centralnego
- uruchomienie Z21 z brygad po 521 na trasie Falenica
Metro Stadion Narodowy (trasa przez al. Waszyngtona i ul. Wybrzeże Szczecińskie)
- 182 na elektryki
- 158 uwolnione od elektryków
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Nawet ładną częstotliwość ma to Z21, idealnie gdyby tak potem zostało na stałe
Btw znalezienie komunikatu na stronie WTP graniczy z cudem
Btw znalezienie komunikatu na stronie WTP graniczy z cudem