Akurat w Twoim przypadku (czyli osoby przyjezdnej) z nabyciem takiego biletu nie powinno być kłopotu. Naprzeciw dworca jest punkt sprzedaży biletów MZDiK, w którym na dany dzień możesz taki bilet kupić. Niemniej taki system na pewno do doskonałych nie należy.Piotrek pisze:To jest wielki minus. Bilet 1-dniowy to dla mnie podstawa. Szkoda, że nie wszystkie miasta o tym wiedzą.
[Radom] Wielkie liczenie pasaĹźerĂłw
Moderator: JacekM
Niby tak, ale zauważ, że nie zawsze przyjeżdża się do Radomia, do dworca A wtedy może być już problem...MZ pisze:Akurat w Twoim przypadku (czyli osoby przyjezdnej) z nabyciem takiego biletu nie powinno być kłopotu. Naprzeciw dworca jest punkt sprzedaży biletów MZDiK, w którym na dany dzień możesz taki bilet kupić.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
No fakt, z autobusu można wysiąść też w innym miejscu. Niestety, tłumaczenie jest zawsze takie, że biletów dobowych nie da się wprowadzić, bo w kilku autobusach (tylko w kilku) są jeszcze kasowniki-dziurkacze. MPK mogłoby je już dawno wymienić, ale jakoś nikomu się nie chce, bo wszyscy uważają, że z biletów dziennych korzysta bardzo mało ludzi. Przy takiej ich dostępności to nic dziwnego.Piotrek pisze:Niby tak, ale zauważ, że nie zawsze przyjeżdża się do Radomia, do dworca. A wtedy może być już problem.
No niestety - myślenie bardzo dziwne. Zresztą nie tylko w Radomiu jest kłopot z tymi dziennymi. Ja np. w Gdańsku też permamentnie mam kłopot z kupieniem biletów dobowych, co uważam za podstawę jeśli chodzi o bilety. Ogrom ludzi korzysta z tego typu biletów, a już szczególnie przyjezdni do danego miasta.MZ pisze:MPK mogłoby je już dawno wymienić, ale jakoś nikomu się nie chce, bo wszyscy uważają, że z biletów dziennych korzysta bardzo mało ludzi. Przy takiej ich dostępności to nic dziwnego.
No cóż, jeszcze trzeba nam trochę poczekać, aby zrozumieli co jest potrzebne...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Albo też zamienić te autobusy na jeżdżące na liniach prywatnych z kasownikami R&G...MZ pisze:MPK mogłoby je już dawno wymienić
Także na całodzienną brygadę 18. Rano było sporo ludzi, zobaczymy wieczorem. Cóż, w MZDiK wreszcie zauważyli, że kurdupel też się czasem przyda. Jeszcze mogą dać w niedziele na 18. Dużo ludzi tym nie jeździ.MZ pisze:Tak, na "nocne" brygady linii 7 i 9 wyjechały "kurduple", czyli Jelcze Vero
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Byłoby wszystko w porządku, gdyby nie kurs o 6:58, którym wczoraj do autobusu o pojemności niespełna 40 pasażerów raczyły wejść 72 osoby. Komentarze "babci Gieni" ("Jak pan jeszcze raz przyjedzie tym wozem, to panu szyby powybijam" lub "To się nadaje do wożenia tych frajerów po Izraelu, a nie na osiemnastkę") nic nie zmieniły. Gdy natomiast opowiedziałem to wicedyrektorowi MZDiK, to natychmiast chwycił za słuchawkę i wydał polecenie puszczenia od dziś autobusu 12-metrowego. I taki właśnie jeździ. To się nazywa ekspresowe podejmowanie decyzji .Busmann pisze:Także na całodzienną brygadę 18.
Ale podbudowały jej poczucie wszechwładzy... Pewnie teraz zacznie się opowiadanie, jak to kierowcę nastraszyła . A ja jestem ciekaw jak wyjdzie z moim proroctwem co do niedzielnej obsługi, tym razem w praktyce Teraz poczekajmy jeszcze, aż dadzą kurdupla w soboty...MZ pisze:Komentarze "babci Gieni" (...) nic nie zmieniły.
Żeby takie tempo było też w kwestii połączenia Gołębiów-PołudnieMZ pisze:To się nazywa ekspresowe podejmowanie decyzji
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Wczoraj usłyszałem, że ma ono szansę powstać szybciej niż dojazdy na Juranda i Malenicką, bo nie potrzeba do niego budowy infrastruktury. Zresztą ze wspomnianego liczenia pasażerów wynika, że właśnie na Wierzbickiej są największe potoki pasażerskie. Osiedle Południe jest dla Radomia prawie tym, czym dla Warszawy Nowodwory (tylko proporcjonalnie mniejszym).Busmann pisze:Żeby takie tempo było też w kwestii połączenia Gołębiów-Południe
Może wreszcie coś zrobią (byle nie kolejny twór w typie 16)
Jeszcze Grota-Roweckiego czeka w kolejce (są nawet tereny WM na końcu ulicy przy przepompowni, więc problemów z pętlą nie powinno być).
Ale po za tym jest jeszcze jedna wspólna cecha: beznadziejny i zakorkowany dojazd do centrum. Mogliby zrobić przejazd na Wjazdowej i tamtędy coś dać (oczywiście przez Ustronie ), bo póki co, to niskopodłogowcem jest trudno przejechać (raz mi się zdarzyło, 806 z rezerwy na Godów).MZ pisze:Osiedle Południe jest dla Radomia prawie tym, czym dla Warszawy Nowodwory (tylko proporcjonalnie mniejszym).
Jeszcze Grota-Roweckiego czeka w kolejce (są nawet tereny WM na końcu ulicy przy przepompowni, więc problemów z pętlą nie powinno być).
I po co było się tak wysilać z tymi badaniami? Właśnie dowiedziałem się, że w ramach czystek kadrowych PiS-owski prezydent Radomia odwołał już kolejnego dyrektora. Tym razem padło na dyrektora do spraw komunikacji w Miejskim Zarządzie Dróg i Komunikacji (pawcio, hafilip84 i Tm mieli okazję z nim rozmawiać podczas letniej wycieczki). I w taki oto sposób człowiek, którego działalność nie przynosiła komunikacji strat (mimo tego, że nie kasował, a wręcz dodawał kolejne kursy) został odwołany, a prezes MPK, czyli przewoźnika, którego straty rosną z dnia na dzień, wciąż sobie spokojnie rządzi. Żeby było jeszcze śmieszniej, odwołany wicedyrektor MZDiK nie należał do żadnego ugrupowania, a prezes MPK jest silnie związany z ugrupowaniem, z którego wywodził się poprzedni prezydent - kontrkandydat obecnego w drugiej turze. Zobaczymy, co będzie dalej, ale pewien istotny etap w historii radomskiej komunikacji dziś się zamknął. Teraz wcale nie musi być lepiej, choć dobrze by było...
sztuka dla sztuki. Nie wiem dlaczego, ale od samego początku domyślałem się, że nic z tego nie wyjdzie...MZ pisze:I po co było się tak wysilać z tymi badaniami?
Widocznie są równi i równiejsi. A może zamierza smieniać barwy partyjne?MZ pisze:Żeby było jeszcze śmieszniej, odwołany wicedyrektor MZDiK nie należał do żadnego ugrupowania, a prezes MPK jest silnie związany z ugrupowaniem, z którego wywodził się poprzedni prezydent - kontrkandydat obecnego w drugiej turze.
Tego się obawiam. Oby nie pojawili się tacy, co zlikwidują MZDiK i przekażą linie w ręce MPK, bo wiadomo czym to grozi...MZ pisze:Zobaczymy, co będzie dalej, ale pewien istotny etap w historii radomskiej komunikacji dziś się zamknął. Teraz wcale nie musi być lepiej, choć dobrze by było...