PochwaĹy i nagany - 2006
Moderator: vernalisadonis
Młody czy stary????? Bo bardzo krewki
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
- Ikarusomaniak
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Buraków nie brakuje .......Zobaczymy jak się to wszystko potoczy dalej.
Tymczasem pochwało-nagana dla kierowcy 2/716 stosował ciepły guzik ale w autobusie i tak ogrzewanie było wyłączone
Tymczasem pochwało-nagana dla kierowcy 2/716 stosował ciepły guzik ale w autobusie i tak ogrzewanie było wyłączone
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
telefon do Ztm-u nic nie da, kierowcy beda nadal jezdzic jak chca chociaz proponowal bym zamontowac we wszystkich pojazdacg system GPS i wtedy beda kontrolowac pojazdyRobert 514 pisze:POCHWAŁA DLA
#7761 1/514 za sprawną i szybką jazdę kontrolę nad tym, które otwierać i gdzie chcą wsiąść / wysiąść ludzie i dlatego w autobusie było cieplutko
NAGANA DLA
#8625 2/514 za
na przystanku Centrum podczas wsiadania pasażerów poprostu zamknął drzwi
na przystanku Marszałkowska udał, że nie widzi osoby niepełnosprawnej - podjechał tak, że osoba ta nie mogła wsiąść do autobusu i nie użył przyklęku
otwierał podczas postoju na przystankach wszystkie drzwi - chociaż istnieje "Ciepły guzik"
na przystanku "Centrum Optyki" miał 3 minuty na plusie - obsługa marketu ALMA nie zdążyła bo sobie zamknął drzwi choc zdecydowanie widział, że biegli
przed przystankiem "Armii Krajowej" w Wesołej osoba niepełnosprawna (często korzysta z tego kursu) poprosiła żebym poprosił kierowcę żeby podjechał pod krawędz przystanku - wieć powiedziałem jemu , że jesli może niech podjedzie
a on wyskoczył mi z tekstem baranie to jest taki sam przystanek jak każdy i bedzie jechał jak będzie chciał, więc ja mówie , że jest pasażer niepełnosprawny (nogi) który chce wysiąść a kierowca, żebym spieprzał
odpowiedziałem, że zadzwonie do ZTMu i powiem jak się zachowuje - on, że pierdoxx mnie i cały ZTM wykręciłem mu lusterko z nerwów a on wybiegł z autobusu i chciał sie lać ale powiedziałem, że gówna nie ruszam a on, że jeszcze sie spotkamy pierdoxxx wieśniaki
Wykonam więc telefon
Nagana dla 2941 013/A 116 - nie zatrzymał się wczoraj na przystanku Bonifraterska 01, mimo, iż obowiązuje on jako stały, a ponadto czekający machali na niego, niestety bez skutku...
Masz ciekawą informację nt. komunikacji publicznej - podziel się nią z innymi:
k.wach@infobus.pl
0603294032
www.infobus.pl
k.wach@infobus.pl
0603294032
www.infobus.pl
Coś mi się zdaje, że to ten sam kierowca, który miał w zeszły piątek zmianę B na 195. On sobie lekceważy pasażerów - szczególnie niepełnosprawnych... W każdym razie tamten też miał ok. 45 lat, poza tym żuł gumę... Jeśli to jego zmiennik, tzn. że dobrali się do siebie, jak w korcu maku.Robert 514 pisze:przed przystankiem "Armii Krajowej" w Wesołej osoba niepełnosprawna (często korzysta z tego kursu) poprosiła żebym poprosił kierowcę żeby podjechał pod krawędz przystanku - wieć powiedziałem jemu , że jesli może niech podjedzie
a on wyskoczył mi z tekstem baranie to jest taki sam przystanek jak każdy i bedzie jechał jak będzie chciał, więc ja mówie , że jest pasażer niepełnosprawny (nogi) który chce wysiąść a kierowca, żebym spieprzał
odpowiedziałem, że zadzwonie do ZTMu i powiem jak się zachowuje - on, że pierdoxx mnie i cały ZTM wykręciłem mu lusterko z nerwów a on wybiegł z autobusu i chciał sie lać ale powiedziałem, że gówna nie ruszam a on, że jeszcze sie spotkamy pierdoxxx wieśniaki
Wykonam więc telefon
[ Dodano: 2006-01-28, 21:29 ]
Tu raczej przydałyby się kamery... Telefon do ZTM-u coś tam daje, jeszcze więcej daje pismo - choćby e-mailowe, ale nie do ZTM-u tylko do MZA. To zależy czego się oczekuje. Kierowca najpewniej zostanie pouczony o tym, jak traktować niepełnosprawnych i tyle... Jednak wydaje mi się, że on powinien zostać przeniesiony - nie może wozu niskopodłogowego prowadzić człowiek, który celowo niepełnosprawnych olewa... Moim zdaniem, Robert 514 powinien zadzwonić na Redutową i porozmawiać z kimś z dyrekcji zajezdni (najlepiej z bezpośrednim przełożonym kierowcy)...telefon do Ztm-u nic nie da, kierowcy beda nadal jezdzic jak chca chociaz proponowal bym zamontowac we wszystkich pojazdacg system GPS i wtedy beda kontrolowac pojazdy
[ Dodano: 2006-01-28, 21:40 ]
Tamten, z którym ja jechałem nie miał wąsów chyba, czyli to chyba jego zmiennik albo inny kierowca, ale co do zachowania - nie różnili się oni tak bardzo (a w zasadzie prawie w ogóle, tylko, że ja z kierowcą nie dyskutowałem, obawiając się, że usłyszę coś w tym stylu -co tylko potwierdza moją teorię, że niektórzy kierowcy za bardzo jednak się wzorują na swoich kolegach - szczególnie, jeśli chodzi o gnębienie pasażerów.Robert 514 pisze:mały grubszy wąsaty cwaniaczkowaty co to nie on - do bicia od razu chętny ale jego parametry są kiepskie
-
powiem tak, że nie przyglądałem mus ie bardzo dokładnie ale mi się wydaje, że albo to były wąsy albo nie był ogolony. Ale napewno zapomniałem p tej gumie, jak podszedłem przy wysiadaniu to cos zuł (choc w tym przyadku sklupiłem sie na prośbie)
ok spróbuje zadryndać na Redutową
ciekawy jestem co powie wtedy jak go spotkam bo juz mi groził i nei tylko mi - jeszcze sie barany spotkamy - o to co krzyczał[/code]
ok spróbuje zadryndać na Redutową
ciekawy jestem co powie wtedy jak go spotkam bo juz mi groził i nei tylko mi - jeszcze sie barany spotkamy - o to co krzyczał[/code]
Ja bym proponował nie dzwonić, tylko napisać oficjalną skargę. Jeśli takie pismo zostanie złożone w sekretariacie MZA, to muszą wtedy udzielić pisemnej odpowiedzi. Dobrze by było, gdyby kopie takiej skargi wpłynęły też do wiadomości ZTM i stosownej komórki Urzędu Miasta do spraw osób niepełnosprawnych. Czegoś takiego absolutnie nie wolno odpuścić, bo w przeciwnym wypadku ten kierowca jest naprawdę gotów kogoś pobić.
Pochwała dla kierowcy 4764 7/136 A za całokształt. Widać, że kierowcy praca sprawiała przyjemność. Z uśmiechem na twarzy wykonywał swoją pracę. Kierowca uśmiechał się do pasażerów, odmachiwał małym dzieciom które do niego machały i dość szybko i sprawnie pokonywał trasę. Poza tym wyjeżdzał z zatoki i gdy część autobusu była już na pasie jezdni zauważył w lewym lusterku, że biegnę do niego i zatrzymał pojazd bym mógł wsiąść. Kierowca wcale nie był młody a naprawdę byłem pozytywnie zaskoczony jego postawą
-