ZTCW to w umowie miało być też coś takiego, że w razie plajty PRów wracają loki do Cargo, a na wszelkie naprawy, rewizje itt ma wyłączność także Cargo. Ale jak będzie w rzeczywistości nie wiem.inż. Glonojad pisze:Ja bym raczej podejrzewał związki zawodowe - słynny senator Kogut...
O spółce Przewozy Regionalne
Moderator: JacekM
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A czekaj, czekaj... było coś takiego, związkole ryczeli, że wstrętne PR "sprzedadzą loki konkurencji Cargo"... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jak na razie PKP PR dało popis niekompetencji jeżeli chodzi o składy EN 57. Rezerwa dla całego woj. Lubelskiego stała w...Idzikowicach
Przecież to śmiech na sali. Szkoda pieniążków, żeby Cargo to trzymało w Lublinie.
Obecnie EN 57 stoją bodaj w Łukowie...też na zdrowy rozum daleko trochę.
Obecnie EN 57 stoją bodaj w Łukowie...też na zdrowy rozum daleko trochę.
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
PKP Przew. Reg. pisze: BILET STREFOWY JEDNORAZOWY
Bilet strefowy uprawnia do przejazdu jednorazowego w wagonie klasy 2 pociągu osobowego na wskazanym odcinku.
Czas obowiązywania oferty
Oferta obowiązuje od 1 marca 2007 r. do 8 grudnia 2007 r.
W jakich pociągach obowiązuje
* pociągi osobowe PKP Przewozy Regionalne
Na jakich odcinkach ważna
* Stargard Szczeciński – Szczecin (Dąbie / Zdroje / Port / Główny) lub w kierunku powrotnym
* Goleniów – Szczecin (Dąbie / Zdroje / Port / Główny) lub w kierunku powrotnym
* Gryfino – Szczecin (Port / Główny) lub w kierunku powrotnym
* Białystok – Czeremcha lub w kierunku powrotnym
* Białystok – Bielsk Podlaski lub w kierunku powrotnym
* Bielsk Podlaski – Czeremcha lub w kierunku powrotnym
Ulgi
Obowiązują ulgi ustawowe:
* 37%
* 49%
* 78%
* 95%
Przedsprzedaż
Bilety można nabyć w przedsprzedaży do 7 dni naprzód.
Czas ważności biletu
2 godziny na odcinkach:
* Stargard Szczeciński – Szczecin (Dąbie / Zdroje / Port / Główny) lub w kierunku powrotnym
* Goleniów – Szczecin (Dąbie / Zdroje / Port / Główny) lub w kierunku powrotnym
* Gryfino – Szczecin (Port / Główny) lub w kierunku powrotnym
* Białystok – Bielsk Podlaski lub w kierunku powrotnym
* Bielsk Podlaski – Czeremcha lub w kierunku powrotnym
3 godziny na odcinku:
* Białystok – Czeremcha lub w kierunku powrotnym
Zasady korzystania:
* godzinę rozpoczęcia strefy czasowej oznaczonej na bilecie wskazuje podróżny
* nie można robić przerw w podróży
* zmiana umowy przewozu na podstawie tego biletu nie jest dozwolona
* w przypadku przejazdu do stacji położonej poza odcinkiem objętym ofertą, podróżny musi kupić nowy bilet, na ogólnych zasadach
Zwrot należności za niewykorzystany bilet
* zwrot całkowicie niewykorzystanego biletu strefowego może nastąpić, po potrąceniu odstępnego:
1) przed rozpoczęciem oznaczonej na nim strefy czasowej
2) po rozpoczęciu oznaczonej na nim strefy czasowej – tylko na stacji (przystanku) nabycia biletu, jednak nie później niż przed upływem pierwszej godziny strefy czasowej
* nie zwraca się należności za częściowo niewykorzystane bilety strefowe
* w razie częściowego ograniczenia ruchu pociągów nie przysługuje posiadaczowi biletu odszkodowanie lub częściowy zwrot zapłaconej należności
Pełny tekst warunków taryfowych oferty
Tabela opłat
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
Więcej: http://brj.mrpro.cron.pl/ankieta_002/index.phpPKP PR pisze:Drogi Kliencie,
Poszukujemy nowej nazwy dla spółki PKP Przewozy Regionalne. Nowa nazwa, ma pozwolić nam się wyróżniać spośród innych przewoźników z grupy PKP i nie tylko.
Zapraszamy wszystkich chętnych do udziału w naszym badaniu i wpisywaniu swoich propozycji na nową nazwę. Wśród osób, których propozycje okażą się najciekawsze rozlosujemy atrakcyjne upominki.
coraz lepsze pomysły
najlepiej w ogóle zdezinformować konsumenta żeby nie wiedział czym ma jechać, może w końcu się przesiądzie do busa
Proponuję zmienić mało medialną nazwę "Osobowy" na atrakcyjne kategorie "RegioMinus" (O) , "SuperRegio" (O+), a "Pospieszny" na "RegioExpress" (P) i "InterRegioExpress" (P+), tudzież "Nokturnalny InterRegion (NIR, dawniej nocne P/P+)" i "Regio-Internacjonal-Specjal" (międzynarodowe P), a całe PKP PR przemianować dla niepoznaki na "Krycha-Bus bis" 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Myślałem nad jakąś nazwą, ale na myśl przychodzą mi tylko różniaste karykatury...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
Kilku moich kolegów zawsze myślało, że PKP PLK obsługuje pociągi. Po uświadomieniu im, że oni są od infrastruktury, stwierdzili, że w takim razie monopol ma IC. O PR nikt nie wiedział... Jak dla mnie z PKP PR powinno wywalić się dwie ostatnie literki i ju... A tak to wybiorą nazwę "błysk" albo coś w tym stylu... 
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Zakład Likwidacji Połączeń? tylko nad logiem trzeba pomyśleć, mi marzy się coś takiego: koło podzielone jak pekaesowe na trzy części- w pierwszej kibel - świadectwo chwały, w drugiej pełny bus - pożytek dla przedsiębiorców, w trzeciej dwóch ludzi niosących szynę - pożytek dla okolicznych mieszkańców z zamknięcia linii
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Tyle, że PKP "samo" to właściwie Grupa PKP, czyli całe stado spółeczek typu infra, energetyka (Natura Tour i CS Szkolenia i Doradztwo chyba tyżR-9 Chełmska pisze:Jak dla mnie z PKP PR powinno wywalić się dwie ostatnie literki i ju... A tak to wybiorą nazwę "błysk" albo coś w tym stylu...
Choć z drugiej strony to właśnie na wagonach PKPPR jest samo logo PKP-trumienka bez żadnych dopisków. Zamiast się bawić w topienie kasy w tworzenie nowego wizerunku, zrobiliby to, co Niemcy (nie trzeba nawet łączyć PR i IC, tylko wyraźnie trzeba oddzielić ich kompetencje, a więc albo pośpiechy do IC, albo Chopin i TLK do PR) - mimo podziału na spółeczki tam jest jedna, rozpoznawalna, silna marka...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
... o złej renomie. PIC robił nawet badania, samo Intercity kojarzy się lepiej od PKP-Intercity...
Po prostu to czego używają w akcjach reklamowych - Koleje Regionalne. Jeśli chcą choć trochę zmienić wizerunek to powinni wywalić z nazwy "PKP".