Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
Słusznie prawisz. 15/20//30 powinno załatwić sprawę. Ale do czasu, aż nie będzie takiego taktu (i to najlepiej równego) nie można ruszać rozkładu 521.Fikander pisze:Tam trzeba 10-15/20-30//20-30. I tyle. Plus połączenia z Wiatrakiem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Krzysiek_S
Ma być przebudowany ciąg Zwoleńska i Żegańska w tunelu,podobno miejsce jest.djmc100 pisze:Tam jest mało miejsca na takie cuda. Jak by to niby miało wyglądac?Krzysiek pisze: Kiedyś będą tunele,ale nie prędko.
Podobnie ma być w Radości i na granicy Falenicy i Józefowa.
Wtedy przejazdy będą zamknięte cały czas.
Połączenie z Wiatrakiem by nie miało sensu przy kolei, a jeśli już to o częstotliwości 30/30/40, a to już nie wchodzi w grę.Fikander pisze:Tam trzeba 10-15/20-30//20-30. I tyle. Plus połączenia z Wiatrakiem.
Nie ma tam aż tak dużo ludzi, zwłaszcza że częsc wsiądzie do prywaciarzy, a częsc ma samochody.
-
Krzysiek_S
Co ty opowiadasz OJPdjmc100 pisze:Połączenie z Wiatrakiem by nie miało sensu przy kolei, a jeśli już to o częstotliwości 30/30/40, a to już nie wchodzi w grę.Fikander pisze:Tam trzeba 10-15/20-30//20-30. I tyle. Plus połączenia z Wiatrakiem.
Nie ma tam aż tak dużo ludzi, zwłaszcza że częsc wsiądzie do prywaciarzy, a częsc ma samochody.
[ Dodano: 2007-02-26, 18:56 ]
Ew. połączyc 161 z 305, a na Zbójną Górę puscic coś ala 119.
Innym słowem mówiąc pokasowac wszystkie przejazdy p rzez tory, ale to jest bez przyszłości.
W rozwiązaniu idealnym, które wymienił Fikander nie byłoby potrzeby ani jeżdżenia samochodem, ani używania prywaciarzy, gdyż kolej znacznie lepiej zaspokajałaby te potrzeby. I wtedy 1xx z Wiatracznej co 12/15//20 miałaby całkiem duży sens.djmc100 pisze:Połączenie z Wiatrakiem by nie miało sensu przy kolei, a jeśli już to o częstotliwości 30/30/40, a to już nie wchodzi w grę.
-
Krzysiek_S
Prywaciarze też by znależli swoje miejsce,jako uzupełnienie kolei.pawcio pisze:W rozwiązaniu idealnym, które wymienił Fikander nie byłoby potrzeby ani jeżdżenia samochodem, ani używania prywaciarzy, gdyż kolej znacznie lepiej zaspokajałaby te potrzeby. I wtedy 1xx z Wiatracznej co 12/15//20 miałaby całkiem duży sens.djmc100 pisze:Połączenie z Wiatrakiem by nie miało sensu przy kolei, a jeśli już to o częstotliwości 30/30/40, a to już nie wchodzi w grę.
Oczywiście widzę ich z taryfą Ztm-owską.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat w szczycie linia otwocka jeździ całkiem przyzwoicie, problemem jest międzyszczyt i DS- na to pociągów nie trzeba - oraz bezpieczeństwo, na co pieniądze i tak trzeba znaleźć.R-9 Chełmska pisze:Tylko KM nie ma pociągów, kto im nowe dostarczy i ile czasu to potrwa? Myślmy realniej...
[ Dodano: 2007-02-26, 19:19 ]
Jeśli mają się przesiąść z 521, to MINIUM jest 15/20/20.pawcio pisze:Słusznie prawisz. 15/20//30 powinno załatwić sprawę.Fikander pisze:Tam trzeba 10-15/20-30//20-30. I tyle. Plus połączenia z Wiatrakiem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Krzysiek_S
Fakt ,ale dla nich obecnie bardziej opłacalna jest trasa wzdłuż torów,chociaż trasa Wałem jest szybsza.pawcio pisze:Tak. Tylko na Wał by ich trzeba było przerzucić.
Ale po wprowadzeniu dobrej konkurencji w postaci kolei,może się to zmienić.
A Wałem Minibus jeżdzi,frekwencje ma dobrą,można faktycznie zwiększyć tam ilość wozów ,wprowadzić taryfę ZTM i myśle że to by było bardzo dobre rozwiązanie.
Ja bym widział Minibusa czy Wilgę również na Trakcie Lubelskim.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
OJP. Dzieciaku, zerknij na mapę przed pisaniem bredni...djmc100 pisze:Centrum - Falenica likwidowac 521 to tak jakby likwidowac 517 na trasie Ursus - Centrum. Ponoc też dubluje SKM.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Byłoby miło.inż. Glonojad pisze:Jeśli mają się przesiąść z 521, to MINIUM jest 15/20/20.
Trakt Lubelski ma małe szanse z racji kiepskiego czasu przejazdu: zupełnie niekonkurencyjnego wobec trasy Wałem.Krzysiek pisze:Fakt ,ale dla nich obecnie bardziej opłacalna jest trasa wzdłuż torów,chociaż trasa Wałem jest szybsza.
Ale po wprowadzeniu dobrej konkurencji w postaci kolei,może się to zmienić.
A Wałem Minibus jeżdzi,frekwencje ma dobrą,można faktycznie zwiększyć tam ilość wozów ,wprowadzić taryfę ZTM i myśle że to by było bardzo dobre rozwiązanie.
Ja bym widział Minibusa czy Wilgę również na Trakcie Lubelskim.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie miło. To jest warunek minimum dla atrakcyjności jakiejkolwiek komunikacji miejskiej, elementarz planowania systemów transportowych. Niech jeżdżą single, VT628, EN81, cokolwiek - ale co 20 minut!pawcio pisze:Byłoby miło..inż. Glonojad pisze:Jeśli mają się przesiąść z 521, to MINIUM jest 15/20/20.
[ Dodano: 2007-02-26, 19:31 ]
Siadaj, jedynka, do poprawki.djmc100 pisze:Zajrzałem i twierdzę tak samo.inż. Glonojad pisze:t;]zerknij na mapę przed pisaniem bredni...
Pytanie do domu: jaki odcinek pokonuje wzdłuż kolei 521, a jaki 517, gdzie wzdłuż = ze strefą dojścia pokrywającą się w 90%. Na piątkę - ile przystanków kolejowych jest obsługiwane jednocześnie przez 521 i pociąg.