A jaki czas przejazduBastian pisze:Hmm, ciekawy pomysł
KM na Bielanach
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie ukrywam, że pomysł ciekawy, ale naraziłby 145 na dodatkowe korki, co poskutkowałoby totalnym rozwaleniem - i tak czysto iluzorycznej koordynacji z 345Bastian pisze:Hmm, ciekawy pomysłravenheart pisze:356 (vel. 114 ) - jakoś nie widzę tej linii - może jako wydłużone 145?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
145 Grot - Żeromskiego - Kasprowicza - Huta (za 156)
156 Grot - Wilson - Krasińskiego - Broniewskiego - Reymonta - Conrada - Chomiki (za 520)
121 Wilson - Krasińskiego - Przasnyska - Powązkowska - Kochanowskiego - (...)
122 prosto przez Krasińskiego
520 Żeromskiego - Przybyszewskiego - Kasprowicza - Huta (za 515)
515 out (np. na Jelonki po scaleniu z 408)
Co wy na to?
[ Dodano: 2007-04-20, 22:19 ]
156 Grot - Wilson - Krasińskiego - Broniewskiego - Reymonta - Conrada - Chomiki (za 520)
Co wy na to?
[ Dodano: 2007-04-20, 22:19 ]
Nie naraziłby na żadne korki, w których nie stoi 345 (no chyba, że mnie ktoś przekona, że są na Bielanach), więc nie wpłynie to na koordynację.R-11 Kleszczowa pisze:naraziłby 145 na dodatkowe korki, co poskutkowałoby totalnym rozwaleniem - i tak czysto iluzorycznej koordynacji z 345
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie jest.Piotrek pisze:A czy 345 jest punktualne?Bastian pisze:Nie naraziłby na żadne korki, w których nie stoi 345
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
a po co 145 za 156? Czy to zmiana dla zmiany ?Bastian pisze:145 Grot - Żeromskiego - Kasprowicza - Huta (za 156)
Co wy na to?
W Twojej propozycji bardzo słabą pozycją jest dowóz z ciągu Broniewskiego na Wilsona (przesiadka z tramów przy skrzyżowaniu z Krasińskiego to już zabawa dla maniaków przesiadek). Pozbawiasz ją jedynej linii kursującej w miarę rozkładowo (tzn. 121) nie dając nic w zamian (132 i 520 w godzinach szczytowych to zupełna loteria). Dopisz częstotliwości i tabor. Czy nowe 520 z takim samym rozkładem jak 515 ?
Czy na nowe 156 tylko przeguby?
- fik
- Naczelne Chamidło
My na to, że nie wiemy, czemu to Huta ma utrzymać bezpośrednie przyspieszone połączenie w ciąg Marszałkowskiej, a nie Chomiczówka, z której potoki są większe, a przesiadka do metra mniej korzystnaBastian pisze:145 Grot - Żeromskiego - Kasprowicza - Huta (za 156)
Co wy na to?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Patrząc na wielkość osiedla wydaje mi się dość ryzykownym stwierdzenie, iż Wawrzyszew/Huta/Wrzeciono generują mniejsze potoki, niż Chmiczówka
Mieliśmy jednak przestać wozić "hutę" do centrum przez Przybyszewskiego
Więc może 515/520 jednak przez Kasprowicza na Hutę (do całkowitego wywalenia w momencie dotarcia tam metra). Ale przez Żeromskiego na Chomiki też powinna jechać jakaś stosunkowo mocna, stała, czerwona linia do Śródmieścia. Może 524+E-3 z Bródna, przez Bartniczą, Wysockiego i Gdański, Arkadię, Stołeczną i Żeromskiego

Mieliśmy jednak przestać wozić "hutę" do centrum przez Przybyszewskiego
Część Wawrzyszewa stanowi ten sam potok co Chomiczówka a to ze względu na tramwaje, ale masz rację potoki rejonu Huty będą ciągle rosły (mam nadzieję, że zabierze je metro i nie przepełni się w dalszej części trasy), podobnie Chomiki także (są już w planach nowe wysokie bloki na skrzyżowaniu Sokratesa/Wólczyńska).Dennis pisze:Patrząc na wielkość osiedla wydaje mi się dość ryzykownym stwierdzenie, iż Wawrzyszew/Huta/Wrzeciono generują mniejsze potoki, niż Chmiczówka![]()
Co do wyrzucenia busów z Kasprowicza w kierunku Centrum (to oczywistość), tylko niech ktoś się weźmie za metro, już obecnie w szczycie rannym zostają czasem pasażerowie na Dw.Gdańskim, jak dojdą całe Bielany zaczynam się obawiać o wydajność.