Po diabła Broniewskiego? W ten sposób nie unikniesz rozbijania przystanków na Wilsonie. I nie przestaniesz tracić na Broniewskiego czasu. Wystarczy silna linia WILSON - Zeromskiego - CHOMICZÓWKA. Brygad się zaoszczędzi jeszcze więcej.Fikander pisze:jedną, ale silną linię okrężną CHOMICZÓWKA - Broniewskiego - Wilson - Żeromskiego - CHOMICZÓWKA
KM na Bielanach
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- fik
- Naczelne Chamidło
Piaski też muszą jakoś do metra dojechać, a jeszcze niedawno ktoś mi klarował, że tramwaj do tego celu jest be. A przy silnej częstotliwości rozbicie przystankowe nie będzie miało już znaczenia.Bastian pisze:Po diabła Broniewskiego? W ten sposób nie unikniesz rozbijania przystanków na Wilsonie.Fikander pisze:jedną, ale silną linię okrężną CHOMICZÓWKA - Broniewskiego - Wilson - Żeromskiego - CHOMICZÓWKA
Tracić? Do ZP Chomiczówka 121 jedzie szybciej niż 116, 520 tyle samo.I nie przestaniesz tracić na Broniewskiego czasu. Wystarczy silna linia WILSON - Zeromskiego - CHOMICZÓWKA. Brygad się zaoszczędzi jeszcze więcej.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Bastuś, przejedź się kiedyś 520 z Wilsona koło 17 i nie gadaj głupot z łaski swojejBastian pisze:Po diabła Broniewskiego? W ten sposób nie unikniesz rozbijania przystanków na Wilsonie. I nie przestaniesz tracić na Broniewskiego czasu. Wystarczy silna linia WILSON - Zeromskiego - CHOMICZÓWKA. Brygad się zaoszczędzi jeszcze więcej.Fikander pisze:jedną, ale silną linię okrężną CHOMICZÓWKA - Broniewskiego - Wilson - Żeromskiego - CHOMICZÓWKA
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na pewno nie ja. Za to ktoś klarował, że w metrze nie znajduje się źródła powszechnej szczęśliwości? Piaski mają podaż tramwajów całkiem dobrą. Jedyne, czego im trzeba oprócz tego, to dojazd do Wilsona. No toż przecież go mają, czy też może ja mam jakieś halucynacje?Fikander pisze:Piaski też muszą jakoś do metra dojechać, a jeszcze niedawno ktoś mi klarował, że tramwaj do tego celu jest be.
No a czy ja twierdzę, że oni jadą tylko do metra? W ogóle nie rozumiem, o co wam chodzi, jeśli mam być szczery. Gdzie ja coś pisałem o 121, czy 132? Co do 520 - nawet, gdyby je z Broniewskiego (albo i nawet w ogóle z Bielan) wywalić, to nie kosztem połączenia Broniewskiego - Plac Wilsona. Ja tylko i wyłącznie neguję potrzebę wożenia Chomików przez Aspekt i Broniewskiego. Nie bardzo rozumiem, czemu mają być wożone dookoła tylko w celu utrzymania status quo na Broniewskiego.JacekM pisze:Bastuś, przejedź się kiedyś 520 z Wilsona koło 17 i nie gadaj głupot z łaski swojej. Ci ludzie jadący 520/121/132 nie jadą tylko do metra! Plac Wilsona pełni rolę centrum lokalnego, miejsca spotkań i w ogóle. No ale przecież są tramwaje, można pojechać do placu Grunwaldzkiego, podjechać 17-tką do Hali Marymonckiej i się cofnąć
No chyba, że odpowiadacie komu innemu, a ja się tylko niepotrzebnie wcinam
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Bastian pisze:Piaski mają podaż tramwajów całkiem dobrą. Jedyne, czego im trzeba oprócz tego, to dojazd do Wilsona. No toż przecież go mają, czy też może ja mam jakieś halucynacje?
Jeszcze raz: najszybsza droga z Conrada do Placu Wilsona wiedzie przez Broniewskiego, zatem połączenie to należałoby utrzymać.Bastian pisze:Nie bardzo rozumiem, czemu mają być wożone dookoła tylko w celu utrzymania status quo na Broniewskiego.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przez Aspekt? Jeżeli tak, to nie jest to najszybsze połączenie.Fikander pisze:Jeszcze raz: najszybsza droga z Conrada do Placu Wilsona wiedzie przez Broniewskiego, zatem połączenie to należałoby utrzymać.
Bastian ma rację. Chomiczówkę powinno się wozić do metra albo przez Żeromskiego, albo przez Conrada, Reymonta i Broniewskiego. Zaś porównywanie komunikacji na posiadającej masę tramów Broniewskiego i nieposiadającej nic Żeromskiego jest jakimś nieporozumieniem. 520 się zabiera z Broniewskiego, przerzuca na Żeromskiego i nikt z żadnych Piasków nie ma prawa kwiknąć
Na Jana Pawła mają dwie linie tramwajowe, na Marszałkowską, Okopową i w Aleje po jednej, do metra Dw. Gdański jedną, a do tego dwie autobusowe do WILSONIAKA (problemem jest jedynie zespół AL REYMONTA, który nie ma 19, ani 132; ale za to ma 13
). Mało? Porównajcie sobie z komunikacją na Żeromskiego, czy Kasprowicza i wtedy pogadamy 
Dokonując wykładni argumentów i wniosków:
520 się zabiera z Broniewskiego, przerzuca na Żeromskiego i nikt z żadnych argumentując Piasków nie ma prawa kwiknąć
mozna dojść do zdania, ze linia 507 na Bemowie jest zupełnie niepotrzebna, a chyba nie chodzi o żadne złośliwości czy też obrazanie innych.
A ilośc pasażerów linii 520 dobitnie przemawia za tym, że Broniewskiego bez linii pospiesznej pozostać nie może!
520 się zabiera z Broniewskiego, przerzuca na Żeromskiego i nikt z żadnych argumentując Piasków nie ma prawa kwiknąć
mozna dojść do zdania, ze linia 507 na Bemowie jest zupełnie niepotrzebna, a chyba nie chodzi o żadne złośliwości czy też obrazanie innych.
A ilośc pasażerów linii 520 dobitnie przemawia za tym, że Broniewskiego bez linii pospiesznej pozostać nie może!
- Bastian
- Sułtan Maroka
A myślisz, że jak się skieruję tę linię przez Żeromskiego, to Chomiczanie się obrażą i zaczną ją bojkotować?Doman pisze:A ilośc pasażerów linii 520 dobitnie przemawia za tym, że Broniewskiego bez linii pospiesznej pozostać nie może!
Bastian pisze:Jedyne, czego im trzeba oprócz tego, to dojazd do Wilsona. No toż przecież go mają, czy też może ja mam jakieś halucynacje?
Przeczysz sam sobie. Najpierw mówisz, że jest potrzebny dojazd do placu Wilsona, a potem:Bastian pisze:Co do 520 - nawet, gdyby je z Broniewskiego (albo i nawet w ogóle z Bielan) wywalić, to nie kosztem połączenia Broniewskiego - Plac Wilsona.
nie pisząc o wzmocnieniu efemerycznych 121 i 132Bastian pisze:Gdzie ja coś pisałem o 121, czy 132?
Polecam wizytę u specjalistyDennis pisze:Zaś porównywanie komunikacji na posiadającej masę tramów Broniewskiego i nieposiadającej nic Żeromskiego jest jakimś nieporozumieniem. 520 się zabiera z Broniewskiego, przerzuca na Żeromskiego i nikt z żadnych Piasków nie ma prawa kwiknąć
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- R-9 Chełmska
2 z Duracza do Gdańskiego jedzie 15 minut, po 20 linia w ogóle umiera.Piaski też muszą jakoś do metra dojechać, a jeszcze niedawno ktoś mi klarował, że tramwaj do tego celu jest be.
Jak to się ma do 121/132/520 jadącymi ~8-9 minut na Wilsona??
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32