Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Ok. 12.30 stały wszystkie drogi w stronę pl. Bankowego. Na al. Solidarności, na jezdni w stronę al. Jana Pawła II był jakiś wypadek i policja nie puszczała tamtędy samochodów. Przez kilkanaście minut stały też tramwaje, bo blokował je 7772 na 171, którego zaskoczyło zamknięcie ulicy. W końcu policjanci zaczeli kierować ruch na Andersa. Tak pojechało m.in. wspomniane 171, dokurzacz na 522 i jelczyk na 410 - wszystkie poskręcały potem jak 111.
Pół godziny później stało Powstańców Śląskich na Bemowie. Przyczyną również był wypadek (i to chyba śmiertelny) na skrzyżowaniu z Wrocławską (tym przy Mc'Donaldzie) - policja zwęziła tam jezdnię do jednego pasa.
Pół godziny później stało Powstańców Śląskich na Bemowie. Przyczyną również był wypadek (i to chyba śmiertelny) na skrzyżowaniu z Wrocławską (tym przy Mc'Donaldzie) - policja zwęziła tam jezdnię do jednego pasa.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
Pieszy zdjęty z pasów przez samochód. (zaznacze że nie wiem czyja wina). Najpierw tak jak piszesz zamknięcie całej jezdni, następnie puszczanie tylko pojazdów KM. Dopiero po zabraniu poszkodowanego i odgrodzeniu miejsca zdarzenia puszczono ruch jednym pasem.Siecool pisze:Na al. Solidarności, na jezdni w stronę al. Jana Pawła II był jakiś wypadek i policja nie puszczała tamtędy samochodów.
Oprócz tego mnóstwo zdarzeń na mieście.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dziś potężny korek we Włochach. Przed 19 Chrobrego w stronę Woli stała od Ryżowej Dawno tak daleko nie ciągną się sznur aut.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Tak, ciekawe, co było jego przyczyną. Stały również Hynka i Łopuszańska w obu kierunkach, choć po 17 Hynka w stronę Galerii Mokotów nagle się rozluźniła. Wyglądało to tak, jak gdyby wszyscy kierowcy się porozumieli: "Nie jedziemy w stronę Mokotowa"R-11 Kleszczowa pisze:Dziś potężny korek we Włochach. Przed 19 Chrobrego w stronę Woli stała od Ryżowej Dawno tak daleko nie ciągną się sznur aut.
Tak, tak tez byłem świadkiem tego korka.R-11 Kleszczowa pisze:Dziś potężny korek we Włochach. Przed 19 Chrobrego w stronę Woli stała od Ryżowej Dawno tak daleko nie ciągną się sznur aut.
Niestety wielu kierowców jadących Chrobrego w bezmyślny sposób nie przepuszczało tych skręcających z Popularnej w lewo, w tym także autobusów.
Dzisiaj ok. 9.00 nieźle zawalona Wolska w okolicach skrzyżowania z Płocką. Dodatkowo Man313 na 125 nie dał rady zjechać ze skrzyżowania i totalnie zablokował na 1 cykl relację poprzeczną (Płocką). Przez to też 151 nie mógł skręcić w lewo. Natomiast mnie zszkował jeden baran, który - widząc stojące na środkowym pasie Wolskiej i migające w prawo 151, próbujące podjechać na przystanek a blokowane przez długaśnego Mana - uporczywie wepchnął się na styk pomiędzy busy (chociaż 151 już część pasa zajęło i naprawdę musiał się nagimnastykować ten drobnomózgi osioł, żeby wogóle się tam zmieścić swoją dużych rozmiarów blaszaną puszką) i zablokował skutecznie możliwość podjechania na przystanek Rzekłem mu parę słów przez otwarte okno, ale nie przytoczę Takich to bym na 48 wsadzał bez mrugnięcia okiem
Musi być jakaś przyczyna tak masowego wydłużenia tych korków...
[ Dodano: 2007-05-25, 11:15 ]
Dla formalności dodam, że codziennie rano korkuje się al. Wilanowska od os. Arbuzowa do Doliny Służewieckiej, a dalej przed [M] Wilanowska, a także Wałbrzyska od Rolnej (w porywach od Wróbla) do al. Lotników, dalej al. Lotników przed al. Wilanowską (blokuje ją al. Wilanowska).
[ Dodano: 2007-05-25, 11:15 ]
Dla formalności dodam, że codziennie rano korkuje się al. Wilanowska od os. Arbuzowa do Doliny Służewieckiej, a dalej przed [M] Wilanowska, a także Wałbrzyska od Rolnej (w porywach od Wróbla) do al. Lotników, dalej al. Lotników przed al. Wilanowską (blokuje ją al. Wilanowska).
Przyczyną jest zmiana cyklu sygnalizacji przy kominach To oznacza tyle, że teraz takie korki będą codziennością w tym rejonie. Podobno ostatnio stała nawet Chrobrego i Kleszczowa od Dojazdowej z powodu tych świateł.levar pisze:Musi być jakaś przyczyna tak masowego wydłużenia tych korków...
Poza tym wczoraj w przeciągu 3-4 min. na Nowym Świecie od Jerozolimskich do Świętokrzyskiej zaobserowałem nie dwa, nie trzy a ... 6 autobusów na 175 jadących w kierunku Konwiktorskiej Co się działo w tym czasie w kierunku Lotniska chyba nie muszę pisać
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ale dziś przyjemnie na Włochach Krótki przykład: 177 od Wałowickiej do Dojazdowej ok. 40 minut sobie jechało rano
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"