Przegubowiec
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Przegubowiec sie nieco ośmieszył takim działaniem... Otwieramy forum i co? Kto nowy, banujemy? Tylko elita? To jest żałosne...
Mnie zbanowali 2 dni temu po jakiś 12 godzinach- do tej pory nie odpisali dlaczego...
Mnie zbanowali 2 dni temu po jakiś 12 godzinach- do tej pory nie odpisali dlaczego...
"Ile razy upadniesz, tyle razy wstawaj i zaczynaj wszystko od nowa"
Carlo Karges
---
ex. Tramwaj Solo
Carlo Karges
---
ex. Tramwaj Solo
Wybacz, ale osoby prowadzące Przegubowca oraz piszące na forum Przegubowca mają większą wiedzę o komunikacji niż ty oraz nie jedna osoba na tym forum.maciek8610 pisze:Powiem tak. Dajcie sobie z tym siana. Lać na te forum. Chcą się izolować, to niech to robią. Przy niewielkiej liczbie użytkowników, te forum daleko nie pociągnie.
Daruj sobie teksty, bo tylko pokazujesz, że nie potrafisz się pogodzić z tym, że twoje konto zostało skasowane.maciek8610 pisze:W końcu dojdą do wniosku, że zrobili źle, ale będzie już za późno.
Straszne prawda? Jak Ty to teraz przeżyjesz?8401 pisze:Jestem podobno "członkiem" Przegubowca, czasem wrzucę tam foty, ale to nic dla nich nie znaczy, i tak zostałem usunięty
W to nie wątpię, ale jakby nie patrzeć nawet kilka osobników z ogromną wiedzą nie będzie w stanie sprawić, aby było to prawdziwe forum. To już nie to samo.Flash8222 pisze:Wybacz, ale osoby prowadzące Przegubowca oraz piszące na forum Przegubowca mają większą wiedzę o komunikacji niż ty oraz nie jedna osoba na tym forum.
Oj, nawet nie wiesz jak bardzo się myliszFlash8222 pisze:Daruj sobie teksty, bo tylko pokazujesz, że nie potrafisz się pogodzić z tym, że twoje konto zostało skasowane.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Przegubowcu też się częstujecie takimi tekstami?Flash8222 pisze:Wybacz, ale osoby prowadzące Przegubowca oraz piszące na forum Przegubowca mają większą wiedzę o komunikacji niż ty oraz nie jedna osoba na tym forum.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Tylko, że szanowny "Przegubowiec" nie napisał DLA KOGO jest forum, tylko napisał "długo oczekiwane". Więc jeśli nic nie jest napisane, to mogą wszyscy wchodzić. No ale nie można. Jakieś nieznane tam reguły panują i nawet racz nie poinformować jakie. To tak jakby autobus jeździł po trasie objazdowej a ZTM nie dał ogłoszenia w internecie, na przystankach i pod tablicą bo ludzie "powinni o tym wiedzieć"Piotrek pisze:Uważasz, że takie działania są w porządku?Flash8222 pisze: Daruj sobie teksty, bo tylko pokazujesz, że nie potrafisz się pogodzić z tym, że twoje konto zostało skasowane.
-
Ikarus 5780
Myślę podobnie jak Flash, poziom merytoryczny tego forum jest dosyć wysoki, ale nie za sprawą wszystkich,a tylko niektórych osób (podejrzewam, że z 30 - 40 takich się znajdzie i ilość postów nie jest wyznacznikiem sensowności pisania, to zależy od konkretnej osoby, a nie od ilości postów), a ile jest zarejestrowanych ? Raz zobaczyłem jakie niektórzy bzdury piszą jaki spam w zasadzie w każdym poście (typu : "tak, uważam, że te linie są dobre", czy "jak fajnie, że powstały takie linie" - zero konkretów), a postów ma tysiąc albo i więcej (żałosne
). Nie wymagam, żeby każdy post każdego był konkretny zawierający propozycje tras itp., ale jak patrzę, że niektórzy ponad 1000 postów to wybaczcie, ale ja też nie chciałbym takich osób przyjmować na forum, żeby mieć więcej roboty z administrowaniem tego. Nie piszę tu do konkretnych osób, bo każdy chyba wie (poza tym to widać) czy pisze dlatego, żeby jeśli mogę tak to nazwać podszkolić swoje wiadomości o KM, nauczyć się czegoś ciekawego, a kto pisze po to, żeby mieć więcej postów i np. być w pierwszej dziesiątce użytkowników. Wiecie jak łatwo rozpoznać taką osobę, pisze prawie zawsze krótkie posty, bo przecież liczy się ilość, a nie jakość, i w związku z tym jego czas siedzenia na forum (który można sobie sprawdzić w profilu) jest stosunkowo krótki w stosunku do ilości postów, bo jeśli ktoś pisze konkretnie to przeczyta coś dokładnie, przeanalizuje (lepiej czy gorzej w to nie wnikam) i dopiero coś napisze.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja myślę, że na porządki panujące na Przegubowcu lepiej byłoby ponarzekać na Przegubowcu, bo narzekanie tu zaraz się skończy oskarżeniami, że jesteśmy wrogami Przegubowca. Ja się o WAWKOM-ie w różnych miejscach naczytałem tyle złego, że aż mnie niesmak ogarnął. Nie róbmy tu podobnego sabatu czarownic...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Ikarus 5780
Mam podobne odczuciaBastian pisze:Ja myślę, że na porządki panujące na Przegubowcu lepiej byłoby ponarzekać na Przegubowcu, bo narzekanie tu zaraz się skończy oskarżeniami, że jesteśmy wrogami Przegubowca. Ja się o WAWKOM-ie w różnych miejscach naczytałem tyle złego, że aż mnie niesmak ogarnął. Nie róbmy tu podobnego sabatu czarownic...
A jeśli chodzi o Przegubowca, to bez wazeliny, ale od około 5 lat, a na pewno więcej jak 3 -4 regularnie odwiedzam tą stronę i jeśli mnie nie przyjmą do forum (bo też się zarejestrowałem) to na pewno będę dalej odwiedzał jak odwiedzałem.
Ciężko jest zawrzeć w regulaminie kryteria, bo wiadomo chyba każdy pisze zarówno spam jak i konkretne posty (zreszta co dla jedynch jest spamem dla drugich może być poważną merytoryczną dyskusją), tylko kwestia proporcji jednych do drugich.solaris8315 pisze:Ikarus 5780, BastianNo to do diabła niech jakiś regulamin opublikują. Albo jakąś informację zamieszczą.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja przejrzałem wszystko, co znalazłem na forum Przegubowca. Poziom, jak poziom, nie ma powodu na niego narzekać, ale żeby szybował pod niebiosa, to też nie powiem. A można być stuprocentowo pewnym, że od momentu upublicznienia forum ten poziom będzie spadał, a nie rósł, to naturalne. Prawda jest taka, że albo się prowadzi forum elitarne (wymieniając się poglądami w stałym gronie), albo stawia na otwartość, co zawsze odbywa się kosztem poziomu. My od samego początku założyliśmy, że WAWKOM ma w jakiś sposób popularyzować tematykę komunikacji publicznej, spełniając rolę "oświeceniową". Moderujemy forum tak, by mimo jego otwartego charakteru w miarę możliwości utrzymać poziom, ale jest oczywiste, że nie da się tego uczynić w pełni. A i tak jesteśmy oskarżani o iście "faszystowski" stosunek do "wolności słowa" (tak tak, i takie słowa widziałem). Choć dziwnie się robi człowiekowi, coś takiego czytając, jedynym słusznym wnioskiem jest: i tak się wszystkich nie zadowoli (dla jednych panuje tu chaos i dzieciarnia, dla drugich zamordyzm, przez który nie można tu niczego napisać), więc po prostu należy się nie przejmować i robić swoje.Ikarus 5780 pisze:ja też nie chciałbym takich osób przyjmować na forum, żeby mieć więcej roboty z administrowaniem tego.
W każdym bądź razie prowadzącym forum Przegubowca życzę powodzenia, choć nie ukrywam, że wolałbym współpracę od konkurencji, a porozumienie od podziałów, których w środowisku jest niestety co nie miara