O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Automaty po remoncie tunelu zostały przeniesione na Śródmiescie. Przez jakis czas działały. Jakiś miesiąc temu zepsuł się automat na peronie pierwszym.
Na automacie jest karteczka, żeby wszelkie uwagi a propos jego pracy zgłaszać w kasie obok. No to poszedłem do kasy, kiedy minał tydzien jego niedziałania, i mówię pani z trwałą na głowie: - Od siedmiu dni patrzę na tamto urządzenie i ono nie działa. Czy ktoś je wreszcie naprawi?
Pani z trwałą na głowie odpowiedziała mi: - Nas w kasie nic ten automat nie interesuje.
Spojrzałem na szybę, która dzieliła mnie i panią w trwałej, a tam naklejka z logo KM sp. z o.o., ktorej treść brzmi mniej więcej tak:
Zapraszamy do korzystania z biletomatu znajdującego się przy wyjściu na perony. Oszczędzaj czas swój i innych stojących w kolejce do kasy
Pomijam kwestię, że nikt nie wpadł na pomysł zamontowania biletomatów na peronie 2, z ktorego korzysta większość podróżnych dworca Śródmieście.
Na automacie jest karteczka, żeby wszelkie uwagi a propos jego pracy zgłaszać w kasie obok. No to poszedłem do kasy, kiedy minał tydzien jego niedziałania, i mówię pani z trwałą na głowie: - Od siedmiu dni patrzę na tamto urządzenie i ono nie działa. Czy ktoś je wreszcie naprawi?
Pani z trwałą na głowie odpowiedziała mi: - Nas w kasie nic ten automat nie interesuje.
Spojrzałem na szybę, która dzieliła mnie i panią w trwałej, a tam naklejka z logo KM sp. z o.o., ktorej treść brzmi mniej więcej tak:
Zapraszamy do korzystania z biletomatu znajdującego się przy wyjściu na perony. Oszczędzaj czas swój i innych stojących w kolejce do kasy
Pomijam kwestię, że nikt nie wpadł na pomysł zamontowania biletomatów na peronie 2, z ktorego korzysta większość podróżnych dworca Śródmieście.
Wagen fahr!
Nie, nie...
Sam czesto korzystałem.
Jak działają, to sprytne są i fajne, zwłaszcza w piątkowe popoludnia, kiedy wężyk do kasy ma kosmiczne rozmiary. Problem w tym, że ktoś je psuje albo nikt z KM się nimi nie interesuje. No i podejrzewam, że gdyby były na środkowym peronie, to wzięcie miałyby dużo większe niż teraz, kiedy są schowane za ścianą na bocznych peronach.
Sam czesto korzystałem.
Jak działają, to sprytne są i fajne, zwłaszcza w piątkowe popoludnia, kiedy wężyk do kasy ma kosmiczne rozmiary. Problem w tym, że ktoś je psuje albo nikt z KM się nimi nie interesuje. No i podejrzewam, że gdyby były na środkowym peronie, to wzięcie miałyby dużo większe niż teraz, kiedy są schowane za ścianą na bocznych peronach.
Wagen fahr!
Pod warunkiem, ze kupujesz bilet ze stacji, na ktorej jest automat. W KMowskich automatach nie da się kupić biletu w relacji z/do innej stacji, niz ta, na której jest zainstalowany (wyjątek to oferta na Otwock - Warszawa Zachodnia za 2,50 poza szczytem). Nie kupisz sobie w biletomacie na Śródmieściu biletu np. z Ursusa do Pruszkowa czy ze Wschodniej do Mińska Maz.
Wagen fahr!
W dużej części krajów automaty mają wzięcie głównie dlatego, że kupując bilet w kasie dopłacasz (jak u konduktora) 1,5 euro (DB) lub 1 euro (TER Alzacja). Ale to nie takie automaty i nie taka ich ilość jak u nas 
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
oj ale nie wszedzie są dopłaty a automaty są . naszych nie widziałem niestety wiec nie moge ocenicbohun pisze:W dużej części krajów automaty mają wzięcie głównie dlatego, że kupując bilet w kasie dopłacasz (jak u konduktora) 1,5 euro (DB) lub 1 euro (TER Alzacja). Ale to nie takie automaty i nie taka ich ilość jak u nas
nawet takie w wiekszych ilosciach mogłyby sie sprawdzicchiste pisze:Pod warunkiem, ze kupujesz bilet ze stacji, na ktorej jest automat. W KMowskich automatach nie da się kupić biletu w relacji z/do innej stacji, niz ta, na której jest zainstalowany (wyjątek to oferta na Otwock - Warszawa Zachodnia za 2,50 poza szczytem). Nie kupisz sobie w biletomacie na Śródmieściu biletu np. z Ursusa do Pruszkowa czy ze Wschodniej do Mińska Maz.
PURA VIDA!
-
metron
Z automatami to jest paranoja że zamontowano je tuż obok...kas. Zamiast zamontować je na środkowym peronie wybrano idiotyczną lokalizację
Następna paranoja o której ktoś już wspominał, chciałbym w automacie na Sródmiesciu kupić bilet np od Ursusa bo tam kończy się ważnosć WKM. Niestety "niedasię" więc muszę i tak stanąć do kolejki w kasie
Na koniec mam pytanie,nie rozumie jednej rzeczy. Czy Koleje Mazowieckie robiąc modernizację pociągów tak naprawdę robiły modernizację pociągów które tak naprawdę nie należą do Kolei Mazowieckich ??
Następna paranoja o której ktoś już wspominał, chciałbym w automacie na Sródmiesciu kupić bilet np od Ursusa bo tam kończy się ważnosć WKM. Niestety "niedasię" więc muszę i tak stanąć do kolejki w kasie
Na koniec mam pytanie,nie rozumie jednej rzeczy. Czy Koleje Mazowieckie robiąc modernizację pociągów tak naprawdę robiły modernizację pociągów które tak naprawdę nie należą do Kolei Mazowieckich ??