Kup sobie rower i parkuj go na P+R PołczyńskaR-11 Kleszczowa pisze:Czy ja wiemOstatnio od siebie do Ciepłowni jechałem 2x tyle czasu co potem 506 do Nowego Światu
Trasa Siekierkowska
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mam rower, ale P+R mam nie na Połczyńskiej, a na balkonieFikander pisze:Kup sobie rower i parkuj go na P+R PołczyńskaR-11 Kleszczowa pisze:Czy ja wiemOstatnio od siebie do Ciepłowni jechałem 2x tyle czasu co potem 506 do Nowego Światu
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
" W czwartek otworzą warszawskie estakady
W czwartek o godz. 12 pierwsi kierowcy pojadą po olbrzymich wiaduktach przy ul. Płowieckiej, Ostrobramskiej i Trasie Siekierkowskiej w Warszawie. Otwarcie największego w stolicy węzła komunikacyjnego oznacza także kompletną zmianę całej organizacji ruchu. ..."
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=49338
W czwartek o godz. 12 pierwsi kierowcy pojadą po olbrzymich wiaduktach przy ul. Płowieckiej, Ostrobramskiej i Trasie Siekierkowskiej w Warszawie. Otwarcie największego w stolicy węzła komunikacyjnego oznacza także kompletną zmianę całej organizacji ruchu. ..."
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=49338
Wypada się cieszyć, że tymi estakadami nie pojadą kierowcy autobusów przyśpieszonych w czasie pracy
Pewnie ruch się trochę "uklepie", ale wraz z rozgrzebywaniem Marsa wszystko znowu się zaczopuje na amen.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Niestety, po południu straszny korek sparaliżował skrzyżowanie Marsa z Płowiecką. Powodem była... sygnalizacja świetlna przy zamkniętej kładce nad Płowiecką przy Trakcie Lubelskim, a przez to, utrudnione wbicie się z dwóch pasów ul. Płowieckiej (jadąc od Grochowskiej) w otwartą nitkę (obecnie główną - trzypasmową) Trasy Siekierkowskiej.
A co ciekawe, dużo samochodów skręcało z Ostrobramskiej w prawo w Płowiecką.
Jutro może się nauczą i pojadą estakadami.
A co ciekawe, dużo samochodów skręcało z Ostrobramskiej w prawo w Płowiecką.
Jutro może się nauczą i pojadą estakadami.
Polityka złym doradcą w pracy!
A nie mówiłemJotPeCet pisze:Niestety, po południu straszny korek sparaliżował skrzyżowanie Marsa z Płowiecką. Powodem była... sygnalizacja świetlna przy zamkniętej kładce nad Płowiecką przy Trakcie Lubelskim, a przez to, utrudnione wbicie się z dwóch pasów ul. Płowieckiej (jadąc od Grochowskiej) w otwartą nitkę (obecnie główną - trzypasmową) Trasy Siekierkowskiej.
Z tego zdjęcia
(zdjęcie ze strony http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 31&page=52)
wynika że to raczej światla przy kajki spowodowały korek.
lejek przy Ostrobramskiej/Marsa/Płowieckiej został otwarty na fullRosa pisze:Z tego zdjęcia
Obrazek
i teraz widać brak bezkolizyjnego wyjazdu z miasta
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...
wczoraj po otwarciu wiaduktów jechałem od Kajki do OstrobramskiejJotPeCet pisze:A co to są kajki??Rosa pisze:Z tego zdjęcia wynika że to raczej światla przy kajki spowodowały korek.
P.S.Możliwe że przy Kajki. Ja jechałem 521
korek zaczynał się od ul. Kajki
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...
Z tego co się dowiedziałem, to Korkowa z powrotem ma być połączona w jedną ulicęKrzysiek pisze:Niestety bank przeszkadza , który stoi częściowo na Korkowej przy samym przejeżdzie.Andrzej pisze:Szkoda, że estakady do Rembertowa dopiero za rok,,,
Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz. Kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby to zamykać i upchnąć wszystko na wiadukcie Marsa? Ten wiadukt jest chyba najbardziej zakorkowanym punktem miasta.Przecież byłeś tam na wycieczce
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Przepustowość każdej drogi jest taka, jak najwęższego miejsca na niej.SieneK pisze:wczoraj po otwarciu wiaduktów jechałem od Kajki do OstrobramskiejJotPeCet pisze:A co to są kajki??
P.S.Możliwe że przy Kajki. Ja jechałem 521
korek zaczynał się od ul. Kajkia kończył przy CPNie na Płowieckiej
Otwierając estakady dla Siekierkowskiej nie zlikwiduje się korka, tylko przesunie w inne miejsce. Teraz wąskim gardłem są światła przy Kajki.
Gdyby zlikwidowano te światła albo zrobiono tam estakadę, to korek przeniesie się na pierwsze światła w Wesołej.
Ciąg ul.Połczyńska-Trakt Brzeski musi zostać taki, jakim jest. Trzeba natomiast zdjąć z niego nadmiar ruchu. Uczyni to budowa POW i WOW. Tylko, że musimy poczekac na to kilka ładnych lat.
Andrzej pisze:Z tego co się dowiedziałem, to Korkowa z powrotem ma być połączona w jedną ulicę.