Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja bym powiedział, że dopiero teraz jest tam z kim gadać. Przedtem trzeba było mieć anielską cierpliwość. Popytaj Dennisa, co mu odpisywali choćby na projekty 106 (obecnie zrealizowane), czy 151 przez Grzybowską (też jakoś obecnie mogła tam pojechać). Ja też parę takich bzdur miałem przyjemność od nich otrzymać.JacekM pisze:Na Dzielnej teraz siedzi taki beton, ze szkoda gadac.
Teraz przynajmniej mam wrażenie, że jeśli coś ciekawego się wymyśli, to jest tam komu to "sprzedać" i się to doczeka jakiejś analizy. Albo i zostanie przyjęte. Dawniej standardową odpowiedzią było "niedasie".
Wiadomo, że trudno się zgodzić z wszystkim, ale twoja opinia jest grubo przesadzona i krzywdząca. I wyraźnie wskazuje na twój wiek - w sensie, że nie miałeś wątpliwej przyjemności poobcować sobie ze "starym" ZTM-em.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
otóż toBastian pisze: Teraz przynajmniej mam wrażenie, że jeśli coś ciekawego się wymyśli, to jest tam komu to "sprzedać" i się to doczeka jakiejś analizy. Albo i zostanie przyjęte. Dawniej standardową odpowiedzią było "niedasie".
Wiadomo, że trudno się zgodzić z wszystkim, ale twoja opinia jest grubo przesadzona i krzywdząca. I wyraźnie wskazuje na twój wiek - w sensie, że nie miałeś wątpliwej przyjemności poobcować sobie ze "starym" ZTM-em.
tylke że kiedyś to było "brk możliwości" a nie "niedasie"
teraz to się wykazuja aż nadto
za dużo zmian a szczególnie nazw przystanków
i totalna paranoja ze "smatami" w oknach
za swoje pomysły nie płaci ZTM tylko przewoźnicy
fakt, że teraz można "coś" załatwić ale ile ruchów wprowadzanych jest bez sensu i przemyślenia ...
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie sądzę, by więcej. Przypomnij sobie losy linii 152 i sam odpowiedz - kiedy jej zmiany były przemyślane, a kiedy nie?SieneK pisze:ile ruchów wprowadzanych jest bez sensu i przemyślenia ...
Jeszcze zwracam uwagę, że po długich latach udało się posłać 5XX na Gocław (a nawet dwie ), wyprostować 523... Czy to dlatego, że na Dzielnej jest więcej betonu? Ludzie, zastanawiajcie się nad tym, co piszecie. Komuś nie odpowiada jakaś zmiana, komuś z kimś nie idzie się dogadać, no i zaraz obrzuca błotem całą instytucję. Na pewno jest tam trochę betonowych łbów. Ale na szczęście już nie tylko.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
znam działania ZTMu od początku jego istnieniaBastian pisze:Nie sądzę, by więcej. Przypomnij sobie losy linii 152 i sam odpowiedz - kiedy jej zmiany były przemyślane, a kiedy nie?SieneK pisze:ile ruchów wprowadzanych jest bez sensu i przemyślenia ...
Jeszcze zwracam uwagę, że po długich latach udało się posłać 5XX na Gocław (a nawet dwie ), wyprostować 523... Czy to dlatego, że na Dzielnej jest więcej betonu? Ludzie, zastanawiajcie się nad tym, co piszecie. Komuś nie odpowiada jakaś zmiana, komuś z kimś nie idzie się dogadać, no i zaraz obrzuca błotem całą instytucję. Na pewno jest tam trochę betonowych łbów. Ale na szczęście już nie tylko.
miałem kilku pracujących tam kolegów
ale zawsze znajdzie się jakiś półgłówek ... czy beton
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...
Masz sporo racji, ale nie masz jej całkowicie. Owszem, parę posunieć zgrabnych: 106, 145, wyprostowanie przed rokiem 523 etc. Nade wszystko o tym, że ZTM taki betonowy nie jest, świadczy fakt konsultacji społecznych prowadzonych przed planowanymi zmianami. To jedno. Niemniej być może Jacek miał co innego na myśli, coś, z czym ja mogę się spokojnie zgodzić. Otóż dogmatyczność Zarządu nie dotyczy nie otwarcia na nowe pomysły, ale czynienia wyjątków w prowadzonej przez siebie polityce transportowej (oraz obstrukcję wobec uruchomienia połączeń autobusowych przez wzgląd na połączenia szynowe, mające powstać w dalszej przyszłości), która jest paraliżowana przez nieelastyczność jej realizatorów. I wiesz do jakiej propozycji piję Sądzę, nie będąc wtedy tego świadom do końca, że wczoraj polemizując z Dęboszczakiem, czyniłeś to z pozycji człowieka, któremu doskwiera to samo, o czym napisałem przed chwilą ja.Bastian pisze:Jeszcze zwracam uwagę, że po długich latach udało się posłać 5XX na Gocław (a nawet dwie ), wyprostować 523... Czy to dlatego, że na Dzielnej jest więcej betonu? Ludzie, zastanawiajcie się nad tym, co piszecie. Komuś nie odpowiada jakaś zmiana, komuś z kimś nie idzie się dogadać, no i zaraz obrzuca błotem całą instytucję. Na pewno jest tam trochę betonowych łbów. Ale na szczęście już nie tylko.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Owszem, nie da się ukryć. Tym niemniej nawet wobec wczorajszej dyskusji z Dęboszczakiem daleki byłbym od jej porównywania ze stylem prezentowanym przez dawniejszych pracowników (i to nieraz z samej góry).Sądzę, nie będąc wtedy tego świadom do końca, że wczoraj polemizując z Dęboszczakiem, czyniłeś to z pozycji człowieka, któremu doskwiera to samo, o czym napisałem przed chwilą ja.
- fik
- Naczelne Chamidło
O, to, to. Lepiej bym tego nie ująłemdegger pisze:Otóż dogmatyczność Zarządu nie dotyczy nie otwarcia na nowe pomysły, ale czynienia wyjątków w prowadzonej przez siebie polityce transportowej (oraz obstrukcję wobec uruchomienia połączeń autobusowych przez wzgląd na połączenia szynowe, mające powstać w dalszej przyszłości), która jest paraliżowana przez nieelastyczność jej realizatorów.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Bastian
- Sułtan Maroka
No, w tym konkretnym przypadku rzeczywiście trudno się z wami nie zgodzić
mariow pisze:a na to nie zwrocilem uwagi. Thx ŁukaszŁUKASZ_1 pisze:W 1 przypadku chodzi o prawoskęt z Kościuszki w Bohaterów Wa-wy, a w 2 przypadku o prawoskręt z Alej Jerozolimskich w Spisaka.
Docelowo ulicami: Bohaterów Wa-wy i Spisaka, autobusy mają jeździć dwukierunkowo, jednak kiedy to nastąpi: nie wiadomo
Z prawoskrętu w ul. Spisaka w miarę swobodnie korzystać mogą jedynie kierujący osobówką
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tylko, że Włochy zyskują linię na głównej osi osiedla, a Ochota by jedną linię straciładzidek pisze:Jeżeli Włochy zgodzą się na zmiany tras to Ochota powinna tym bardziej...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Kto zyska ten zyska ... a od przystanku Hala Kopińska do Grójeckiej jest bardzo niedaleka odległość.R-11 Kleszczowa pisze:Tylko, że Włochy zyskują linię na głównej osi osiedla, a Ochota by jedną linię straciładzidek pisze:Jeżeli Włochy zgodzą się na zmiany tras to Ochota powinna tym bardziej...
Teraz liczy się krótki czas przejazdu dlatego zarówno mieszkańcy Włoch jak i Ochoty mogą użyć swoich nóg
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zatem nie widzę przeszkód aby pojechała przez Niemcewicza. Aczkolwiek jednocześnie przydałaby się linia z Placu Narutowicza na Zachodni - tam zawsze się ludzie dobijają do 517 - samo 191 nie jest tamże tak oblegane zapewne dlatego, że pomija właśnie Dworzec Zachodni.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"