Nie, to efekt tego że przystanek na Waryńskiego jest znacznie lepiej umiejscowiony od tego przy TŁ.Nazgul pisze: Obecnie pasażerów wsiadających do 408 przy Politechnice jest niewiele, ponieważ prawie wszyscy jadący Ostrobramską wolą czekać na przystanku obsługiwanym przez 520, 514, 525 itp. 408 ma najgorszą frekwencję z pośpiechów (no może oprócz 502) na TŁ, nie jest to przypadek.
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
To chyba nie jezdzisz buskami 515 w okresie szczytu(poza wakacjami) na trasie plowiecka-"polanka"...Nazgul pisze:Projekt komunikacji w Starym Rembertowie i Wygodzie uwzględniający spadek liczby pasażerów linii 408 i 515, po skierowaniu do Rembertowa SKM oraz po uruchomieniu wspólnego biletu ZTM - KM,
Naprawde sporo ludzi jezdzi ...
Za błędy ortograficzne, interpunkcyjne, składniowe z góry przepraszam.
Za zwróconą uwagę o błędzie, z góry dziękuje...
Wkurzające jest to że nie bedzie połaczenia na Ostrobramską i Chełmzyńską z Natolina.
Jesli są już problemy to mam własna propozycję:
143 zamiast 168
153 zamiast 305
196 MARYSIN/PKP GOCŁAWEK (Korkowa)-Korkowa-...-Marsa-Cyrulików-Rembertów Kolonia-Rembertów AON-Zawracanie w obie strony na skrzyzowaniu Chruściela/Starażacka-Paderewskiego-Czwartaków-Mokry Ług-PASTUSZKÓW
199 bez zmian
305 Likwidacja linii
515 na MOKRY ŁUG
504 zamiast 401 i 515/516 przez TS
Mocniejsze 193?
3xx/1xx TARGÓWEK-Korzona-Samarytanka-Gilarska-Rolanda-Codzienna-Młodzieńcza-Łodygowa-Warszawska(##-Poniatowskiego/Targowa-3 Maja-PKP ZĄBKI##lub na MARYSIN##)
A i te 301 w 1xx i do Rembertowa Kolonii
Jesli są już problemy to mam własna propozycję:
143 zamiast 168
153 zamiast 305
196 MARYSIN/PKP GOCŁAWEK (Korkowa)-Korkowa-...-Marsa-Cyrulików-Rembertów Kolonia-Rembertów AON-Zawracanie w obie strony na skrzyzowaniu Chruściela/Starażacka-Paderewskiego-Czwartaków-Mokry Ług-PASTUSZKÓW
199 bez zmian
305 Likwidacja linii
515 na MOKRY ŁUG
504 zamiast 401 i 515/516 przez TS
Mocniejsze 193?
3xx/1xx TARGÓWEK-Korzona-Samarytanka-Gilarska-Rolanda-Codzienna-Młodzieńcza-Łodygowa-Warszawska(##-Poniatowskiego/Targowa-3 Maja-PKP ZĄBKI##lub na MARYSIN##)
A i te 301 w 1xx i do Rembertowa Kolonii
- MeWa
- Cukiereczek
a po co takie połączenie? Dojazd metrem do Politechniki i dogodna przesiadka na linie jadące na Ostrobramską.ja0306 pisze:Wkurzające jest to że nie bedzie połaczenia na Ostrobramską i Chełmzyńską z Natolina.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Połączenie z CH Promenada i z Wygodą/dojazd do 145 na ZąbkiMeWa pisze:a po co takie połączenie? Dojazd metrem do Politechniki i dogodna przesiadka na linie jadące na Ostrobramską.ja0306 pisze:Wkurzające jest to że nie bedzie połaczenia na Ostrobramską i Chełmzyńską z Natolina.
A i jeszcze problem 3x Wiatraczna-Pomnik Lotnika
182 na Lotnisko zamiast 188 (i wydłużenie?)
188 na Okecie zamiast 182
Wiem o tym, ale zauważ, że kiedyś 515 jeździło tyle samo pasażerów, a nawet więcej przy 10 min w szczycie. Obecnie jest to 15 minut i po połączeniu z 408 proponuję 12.tarasek pisze:To chyba nie jezdzisz buskami 515 w okresie szczytu(poza wakacjami) na trasie plowiecka-"polanka"...
Naprawde sporo ludzi jezdzi ...
Pod jakim względem, bo mi się jednak zdecydowanie bardziej wydaje, że chodzi o znaczną różnicę w liczbie linii odjeżdżających z poszczególnych przystanków, a jadących Ostrobramską...Rosa pisze:Nie, to efekt tego że przystanek na Waryńskiego jest znacznie lepiej umiejscowiony od tego przy TŁ.Nazgul pisze: Obecnie pasażerów wsiadających do 408 przy Politechnice jest niewiele, ponieważ prawie wszyscy jadący Ostrobramską wolą czekać na przystanku obsługiwanym przez 520, 514, 525 itp. 408 ma najgorszą frekwencję z pośpiechów (no może oprócz 502) na TŁ, nie jest to przypadek.
Czy sądzisz, ze gdyby hipotetycznie zamienić linie na tych dwóch przystankach, to cały czas więcej pasażerów czekałoby na jeden autobus na może nieco lepiej usytuowanym przystanku czy tam, gdzie jest kilka razy więcej linii?
- MeWa
- Cukiereczek
Przy Politechnice też masz przesiadki - z metra, które nie stoi w korku i kursuje często.ja0306 pisze:Przy Pl.Na Rozdrożu chyba-503/195+coś na OstrobramskąMeWa pisze:Nie sądzę, żeby te potoki potrzebowały bezpośrednich połączeń, zresztą przesiadka przy Politechnice jest wygodna.
To tutaj jak najbardziej sie zgodze ...Nazgul pisze:Wiem o tym, ale zauważ, że kiedyś 515 jeździło tyle samo pasażerów, a nawet więcej przy 10 min w szczycie. Obecnie jest to 15 minut i po połączeniu z 408 proponuję 12.
12/15/20
Za błędy ortograficzne, interpunkcyjne, składniowe z góry przepraszam.
Z Metra nie korzystam, wolę 503 i 505, ewentualnie 185/195.MeWa pisze:Przy Politechnice też masz przesiadki - z metra, które nie stoi w korku i kursuje często.ja0306 pisze: Przy Pl.Na Rozdrożu chyba-503/195+coś na Ostrobramską
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chciałbym chociaż miec bezpośrednio linie Natolin-Wawer/Wesoła.
Może 137 skoro nie wraca będzie za 143 jako zwykła za zwykłą na Ostrobramskiej i Fieldorfa, a może 137 nie wraca bo połączą je z 301 w 1xx?
Z tym metrem to już nie nalezy przesadzać, w poniedzialek na Politechnice o 15:30 w kierunku Wilsona nie udalo mi się wejść do ruskiego 4 wagonowca. Całej Warszawy nie przewieziemy metrem.
[ Dodano: 2007-08-31, 15:15 ]
[ Dodano: 2007-08-31, 15:15 ]
Ale ta róznica nadal pozostanie. Nie wycofasz tylu linii z ciągu Centrum-Marszalkowska-TŁ żeby nagle na przystanku na Tł zrobilo się więcej autobusów/h niż na Waryńskiego. A nawet jeśli te ilości będa porownywalne to czas dojścia do przystanku przy TŁ jest jednak o te 3-4 min dluższy (światła + odległość od wyjścia z peronu)Nazgul pisze: Pod jakim względem, bo mi się jednak zdecydowanie bardziej wydaje, że chodzi o znaczną różnicę w liczbie linii odjeżdżających z poszczególnych przystanków, a jadących Ostrobramską...
Czy sądzisz, ze gdyby hipotetycznie zamienić linie na tych dwóch przystankach, to cały czas więcej pasażerów czekałoby na jeden autobus na może nieco lepiej usytuowanym przystanku czy tam, gdzie jest kilka razy więcej linii?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czasem trzeba poczekać na następny, przecież pakiety pasażerów przychodzą nierównomiernie, a i 4-wagonowiec ma mniejszą pojemność. Inna sprawa, że rzeczywiście metro nie rozwiąże większości problemów komunikacyjnych, a jazda w relacji obwodowej via metro nie powinna być podstawową...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Niedługo 4-wagonowce będą rzadkością, zresztą obecnie obowiązuje rozkład wakacyjny, więc na podstawie jednorazowych obserwacji nie wyciągałbym dalekoidących wniosków.Rosa pisze:Z tym metrem to już nie nalezy przesadzać, w poniedzialek na Politechnice o 15:30 w kierunku Wilsona nie udalo mi się wejść do ruskiego 4 wagonowca. Całej Warszawy nie przewieziemy metrem.