Trasa i Most PĂłĹnocny
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No coś przeciąć musi, nie ma cudów!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Węzły częściowo bezkolizyjne - wybrany kierunek bezkolizyjny, pozostałe relacje - kolizyjne. Vide klasyczne karo koło GUSu - gdyby tam torowisko było z boku Al. Niepodległości, byłoby mniej kolizyjne/łatwiejsze do zpriorytetowania.Bastian pisze:[
Chcesz powiedzieć, że to skrzyżowanie będzie jednopoziomowe?
Ja co prawda wątpię, by w tym mieście ktoś chciał rozwijać tramwaje, niemniej w tym przypadku w grę wchodzi rozwój do Łomianek = łatwiej od tramwaju po północnej stronie, oraz na Białołękę w kierunku ogólnie Marek = można zrobić od łuku w Modlińską.
Dodatkowo uważam, że tramwaj pośrodku jest bardziej "rozwojowy" - w oparciu o niego łatwiej moim zdaniem rozwijać kolejne trasy.
Skoro o przecięciu mowa - właśnie idąc cały czas po północnej stronie trasy, odnoga na Tarchomin w ogóle nie będzie TMP przecinała; natomiast trasa na Modlińską wykorzysta do przejścia na południową stronę estakady TMP nad bodajże Projektowaną.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to jakim cudem? Obecnie torowisko przecinają 4 kierunki (wszystkie lewoskręty) na łącznie 10 (nie licząc tuneli). Przy przełożeniu torów na jedną stronę, kolizyjnych z torami byłoby kierunków... też 4 (dwa lewoskręty i dwa prawoskręty). Jeśli nie widać różnicy, nie warto przepłacać.inż. Glonojad pisze:Vide klasyczne karo koło GUSu - gdyby tam torowisko było z boku Al. Niepodległości, byłoby mniej kolizyjne/łatwiejsze do zpriorytetowania.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To, że Ty nie widzisz różnicy nie znaczy jeszcze, że jej nie ma.
Proponuję zwrócić uwagę chociażby na fakt, że liczba przecinanych lewoskrętów maleje o połowę.
Proponuję zwrócić uwagę chociażby na fakt, że liczba przecinanych lewoskrętów maleje o połowę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Prawoskręty są dużo łatwiejsze.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Osygnalizowane rzecz jasna być muszą, ale dość swobodnie można je włączać i wyłączać ze względu na tramwaj.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze swobodniej jest ich nie włączać i nie wyłączać tylko z powodu tramwaju. A lewoskręty i tak są kolizyjne z ruchem z przeciwka (samochodowym), więc i przecięcie z torami niczego tu nie komplikuje...
Konsultacje społeczne dotyczące projektu "Trasy Mostu Północnego" odbędą się dnia 8 października 2007 r. o godz. 19:00 w Urzędzie Dzielnicy Białołęka na ul. Modlińskiej 197 (sala konferencyjna) oraz na Bielanach 9 października 2007 r. o godz. 18:00 w Zespole Szkół Nr 52 na ul. Szegedyńskiej 11
- tarantula01
- Kontakt:
Położenie linii tramwajowej warunkują zapisy w decyzji lokalizacyjnej i w materiałach na podstawie których decyzję lokalizacyjną na TMP wydano.inż. Glonojad pisze:Niepokojące są wieści o torowisku między jezdniami, chociaż rysunki za prezydentem tego nie potwierdzają...
Weług planów z przed 2006 r. po zjeździe z mostu mija się skrzyżowanie z Myśliborską, a potem z TN, przy czym tramwaj miał biec po zachodniej stronie TN, co w tym wypadku = 0 (zero) kolizji z ruchem samochodowym.Bastian pisze:Przecież najpierw TN, potem Myśliborska, a tramwaj ma bodajże jechać nowym szlakiem na wschód od Myśliborskiej. Nie wiem, jak szczegółowo będą rozwiązane te skrzyżowania, ale choćby to z TN łatwiej jest rozwiązać z tramwajem pośrodku, niż po jednej stronie.
Obecnie mija się Myśliborską i TN w jednym (bo TN przesunięto w Myśliborską i zakończono na Światowida) w poziomie -1 i skręca w dawną rezerwę pod TN - obecnie okrojoną do ulicy lokalnej, która praktycznie nie będzie miała ruchu.
Pokazałbym mapę wariantu TMP, ale do konsultacji nie mogę.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
MeWa mi napisał, że podobno dziś o 17 są konsultacje w sprawie TMP, ale trzeba sprawdzić na stronie UD Białołęka.
-
Krzysiek_S
Bastian pisze:MeWa mi napisał, że podobno dziś o 17 są konsultacje w sprawie TMP, ale trzeba sprawdzić na stronie UD Białołęka.
UD Białołęka pisze:Konsultacje społeczne "Trasa Mostu Północnego"
Konsultacje społeczne dotyczące projektu "Trasy Mostu Północnego" odbędą się
dnia 8 października 2007 r. o godz. 19:00 w Urzędzie Dzielnicy Białołęka na ul. Modlińskiej 197
(sala konferencyjna). Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału.
-
Krzysiek_S
Jeszcze:Bastian pisze:Dzięki!
ZDM pisze:Konsultacje na Most Północny
8 października br. o godz. 19:00 w Urzędzie Dzielnicy Białołęka przy ul. Modlińskiej 197 (sala konferencyjna) a 9 października br. o 18:00 w Dzielnicy Bielany w Zespole Szkól Nr 52 przy ul. Szegedynskiej 11 (sala gimnastyczna) odbędą się konsultacje społeczne dotyczące projektu "Trasa Mostu Północnego". Serdecznie zapraszamy.