Skąd te nieprawdziwe dane?Janeczek pisze:Ale wszyscy co pamiętają ten okres i nie byli 'przedstawicielami' klasy robotniczej w KC mówią, że się polepszyło
Przedterminowe wybory parlamentarne - 21 paĹşdziernika 2007
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- MeWa
- Cukiereczek
...chyba jak się ma zły słuch. I sam obracasz się stereotypami, bo młodzi ludzie też dziękują. Zresztą nawet jak nie dziękują, to nie wina młodzieży, a raczej ich rodziców, czyli wcześniejszego pokolenia, bo pewne rzeczy wynosi się z domu...SP45-166 pisze:stadardem jest że dziękuje usłyszy się jedynie od "znienawidzonych" przez młodzież mocherów.
bo było - żaden sąd nie podtrzymał zasadności zakazu parady. Nie można zakać protestów z powodów ideologicznych. I o to toczył się spór, bo nie było jakichkolwiek przesłanek usankcjonowanych prawem do zakazania przemarszu.SP45-166 pisze:oficjalnym braku zezwolenia na paradę, ramię w ramię z lewicą zaczeli krzyczeć o ograniczniu swobód obywatelskich.
Ano nie wszystkim się poprawiło, ale i nie wszycy mogli się pogodzić z tym, że polityka "czy się stoi, czy się leży..." się skończyła...Jamnik pisze:Skąd te nieprawdziwe dane?Janeczek pisze:Ale wszyscy co pamiętają ten okres i nie byli 'przedstawicielami' klasy robotniczej w KC mówią, że się polepszyło
jakiś fenomen i sprzecznośćSP45-166 pisze:Denerwuje mnie natomiast jak jadą tacy na platformie ciezarówki na paradzie homo, umalowani poprzebierani, porozbierani, publicznie się obcałowują i drą gębę gośno. Pełna obscena i tego nienawidzę.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Napisał gdzieś, że był po stronie nacjonalistów, więc raczej pojechał się bićMeWa pisze:jakiś fenomen i sprzecznośćnie nawidzić i jeździć oglądać "prywatnie"
![]()
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
umiem czytaćWolfchen pisze:Napisał gdzieś, że był po stronie nacjonalistów, więc raczej pojechał się bićMeWa pisze:jakiś fenomen i sprzecznośćnie nawidzić i jeździć oglądać "prywatnie"
![]()
Bo nacjonaliści co roku prowokują zamieszki...
13.58
SP45-166 pisze:Natomiast my byliśmy całkiem prywatnie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- a/p TALENT
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie wszyscy.Janeczek pisze:Ale wszyscy co pamiętają ten okres i nie byli 'przedstawicielami' klasy robotniczej w KC mówią, że się polepszyło
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- a/p TALENT
To raczej nie świadczy dobrze o nich. Młodzi byli i mieli wszystko za wiele lepsze niż w rzeczywistości. Czy jesteście sobie teraz w stanie wyobrazic jakiegoś Geanta z zupełnie pustymi półkami czy mięso z kiosu Ruchu. I nie chciałbym tego widziec.R-11 Kleszczowa pisze:Nie wszyscy.Janeczek pisze:Ale wszyscy co pamiętają ten okres i nie byli 'przedstawicielami' klasy robotniczej w KC mówią, że się polepszyło
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wyobrazić sobie potrafię ale podobnie jak Ty nie chciałbym tego widzieć.Janeczek pisze:To raczej nie świadczy dobrze o nich. Młodzi byli i mieli wszystko za wiele lepsze niż w rzeczywistości. Czy jesteście sobie teraz w stanie wyobrazic jakiegoś Geanta z zupełnie pustymi półkami czy mięso z kiosu Ruchu. I nie chciałbym tego widziec.R-11 Kleszczowa pisze: Nie wszyscy.
Czy świadczy o nich dobrze
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Mam wrażenie, że z tego samego powodu Białorusini twierdzą, że u nich żyje się lepiej niż gdziekolwiek indziejR-11 Kleszczowa pisze:Wyobrazić sobie potrafię ale podobnie jak Ty nie chciałbym tego widzieć.Janeczek pisze: To raczej nie świadczy dobrze o nich. Młodzi byli i mieli wszystko za wiele lepsze niż w rzeczywistości. Czy jesteście sobie teraz w stanie wyobrazic jakiegoś Geanta z zupełnie pustymi półkami czy mięso z kiosu Ruchu. I nie chciałbym tego widziec.
Czy świadczy o nich dobrzePrawda jest bolesna dla wielu, ale szereg osób tęskni za PRLem. Notabene nie ma się temu co dziwić...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie. Nie porównywałbym tego. Szereg ludzi - ogromna ilość - zawiodła się na nowej Polsce - Polsce po roku 1989. Naprawdę trudno się dziwić. Tysiące ludzi okres PRLu wspomina pozytywnie gdyż paradoksalnie żyło im się wówczas znacznie lepiej. Patrząc z perspektyw ekonomicznych na tamten okres można mieć delikatnie mówiąc poważne zastrzeżenia. To fakt, ale sztuczny dobrobyt był jednak dobrobytem. Amerykańscy politolodzy i socjolodzy przeprowadzili swego czasu badania, z których jasno wynikło, że gdyby nie wspomniana fatalnie zarządzana gospodarka, dziś żylibyśmy nadal w socjalistycznej Polsce.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Solaris U10
Fakt, dalej korzystamy z wielu dobrodziejstw tamego sysemu. Ikarusy, PKiN... Praktycznie gdzie by się nie obrócic widzimy coś, co nam pozostało i nadal służy. Ale każdy z Polaków, którzy byli na saksach widzieli prawdziwy dobrobyt i opowiadali o nim w kraju.R-11 Kleszczowa pisze: To fakt, ale sztuczny dobrobyt był jednak dobrobytem.
Też tak nie można mówic, bo tysiące a nawet miliony powodów mogłyby doprowadzic do je załamaniaR-11 Kleszczowa pisze:merykańscy politolodzy i socjolodzy przeprowadzili swego czasu badania, z których jasno wynikło, że gdyby nie wspomniana fatalnie zarządzana gospodarka, dziś żylibyśmy nadal w socjalistycznej Polsce.