Czy Ci ludzie znają pojęcie przesiadki ??MANiak3333 pisze:Gazeta Miejscowa z dnia 24-10-2007:
Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
-
ŁUKASZ_1 pisze:Gmina Wiązowna pisze:Spotkanie z przedstawicielami ZTM i Burmistrz Halinowa
(Zam: 24.10.2007 r., godz. 12.10)
(...)
Wójt Marek Jędrzejczak przedstawił koncepcje połączenia w przyszłości poprzez obsługę ZTM dwóch stacji kolejowych w Józefowie i Halinowie, co stworzyłoby potrzebną poprzeczną sieć połączeń komunikacyjnych
W ciągu dwóch lat planuje się uruchomić Szybką Kolej Miejską do Otwocka. Obecnie SKM dociera do Sulejówka-Miłosnej z możliwością przedłużenia do Mińska Mazowieckiego. Linia poprzeczna komunikacji autobusowej połączy dwie linie SKM. Z jednej strony stację Józefów poprzez Emów, Wiązownę i Duchnów do stacji Halinów w powiecie mińskim. Zostanie wdrożony wspólny bilet komunikacyjny. Na jednym bilecie pasażer skorzysta z autobusu miejskiego, SKM i Metra.
To jest interesująca inicjatywa.
Linia: Józefów, Emów, Wiązowna, Halinów, wraz ze zmodyfikowaną linią 702 mogłyby obsłużyć niemal wszystkie osiedla Otwocka i Józefowa w połączeniu z SKM.
W Józefowie 702 mogłoby skręcić z al. Nadwiślańskiej w ul. Wyszyńskiego do PKP Józefów, następnie ul. Piłsudskiego do PKP Michalin, potem Graniczną, Nadwiślańską i Bysławską do PKP Falenica.
W Otwocku 702 mogłoby powędrować wydłużone do wschodniej części miasta z pętlą przy stacji Śródborów.
Zaś linia z Halinowa, Wiązowny, Emowa, mogłaby jechać w Józefowie ul. Wiązowską, Piłsudskiego, PKP Józefów, Wyszyńskiego, al. Nadwiślańską, Graniczną, PKP Michalin, Piłsudskiego, Patriotów, Bysławską, do PKP Falenica.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tia, dwie linie SKM co 30 minut, plus dowozówka co 60, hie hie hie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tia, do transportu z wykorzystaniem samochodu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Colony
- Kontakt:
A wyobrażasz sobie SKM co 10 minut i dowozówkę co 20? Przecież woziłaby muchy. Ja wiem, że mieszkasz w Piastowie i to wygląda tam nieco inaczej, ale w takich wioskach chodzi się na konkretne kursy, o czym świadczy chociażby zapełnienie na linii nadarzyńskiej.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
My tu mówimy o Józefowie? Józefów 17 tyś, Piastów 23 tyś.Colony pisze:A wyobrażasz sobie SKM co 10 minut i dowozówkę co 20? Przecież woziłaby muchy. Ja wiem, że mieszkasz w Piastowie i to wygląda tam nieco inaczej, ale w takich wioskach chodzi się na konkretne kursy, o czym świadczy chociażby zapełnienie na linii nadarzyńskiej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Albo SKM co 10 minut, albo darujmy sobie i niech jeżdżą autobusy, tylko w taryfie aglomeracyjnej. I tyle.Colony pisze:A wyobrażasz sobie SKM co 10 minut i dowozówkę co 20? Przecież woziłaby muchy. Ja wiem, że mieszkasz w Piastowie i to wygląda tam nieco inaczej, ale w takich wioskach chodzi się na konkretne kursy, o czym świadczy chociażby zapełnienie na linii nadarzyńskiej.
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
10/15/15 to powinien być standard na SKM, minimum minimorum, aczkolwiek oczywiście nikt nie każe jeździc o 23 czy w niedzielę na dwuskładzie.
no, ale nie oszukujmy sie - zeby SKM spelniala w calosci swe zadania, powinny byc wyremontowane tory (zeby mogly jezdzic szybciej) i powinny byc sklady polaczane z dwoch wagonow (zeby wiecej ludzi moglo jezdzic i zeby byl wiekszy komfort jazdy). nie pisze, zeby wyremontowac stacje, bo to sa senne marzenia... szkoda, ze nasza pani prezydent (na ktora zreszta glosowalem) nic nie robi, zeby spelnic swoja przedwyborcza obietnice utworzenia siedmiu linii SKM, m. in. do piaseczna, co pozwoliloby niewyobrazalnie odciazyc strasznie zapchane 709 i 727
Bilet aglomeracyjny i KM można ponumerować i włączyć w strukturę transportu aglomeracyjnego, to wyjdzie 10 - 15 minut na niektórych liniach.inż. Glonojad pisze:10/15/15 to powinien być standard na SKM, minimum minimorum, aczkolwiek oczywiście nikt nie każe jeździc o 23 czy w niedzielę na dwuskładzie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43