Niepotrzebne przystanki

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 22:01

solaris8315 pisze:Ogólnie przystanek PKP POWIŚLE 02 jest źle usytuowany. Trudno poprosić o NŻ skoro autobus może szybko wyjechać zza winkla. Wcześniej ten przystanek był ok.50-100m co wskazuje żółta linia. Nie wiem co za geniusz go przesunął.
Mądry człowiek. Dzięki temu przystanek usytuowany jest bliżej wyjścia ze stacji, a nie Bóg jeden wie gdzie :roll:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 lis 2007, 22:02

W takim razie niech będzie stały.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 11 lis 2007, 22:03

R-11 Kleszczowa pisze:Nie można przenieść Muzeum Narodowego
Nie ma Kleszczu jak skróty myślowe :P
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 22:04

inż. Glonojad pisze:W takim razie niech będzie stały.
Broń Boże (-X
Piotrek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Nie można przenieść Muzeum Narodowego
Nie ma Kleszczu jak skróty myślowe :P
:lol:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 lis 2007, 22:05

R-11 Kleszczowa pisze:
inż. Glonojad pisze:W takim razie niech będzie stały.
Broń Boże (-X
Jasne, lepiej gwałtowne hamowania. ](*,)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 22:08

inż. Glonojad pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: Broń Boże (-X
Jasne, lepszy postój i zbędne przewietrzenie wozu. ](*,)
Albert Camus-"Dżuma"

Mario

Post autor: Mario » 11 lis 2007, 22:08

inż. Glonojad pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: Broń Boże (-X
Nic, tylko potwierdza się moje zdanie - precz z tym przystankiem.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 11 lis 2007, 22:08

R-11 Kleszczowa pisze:
inż. Glonojad pisze: Jasne, lepiej gwałtowne hamowania. ](*,)
Jasne, lepszy postój i zbędne przewietrzenie wozu. ](*,)
Tu chodzi o wyższe dobro, czyli, żeby autobus nie był tak wyraźnie szybszy od tramwajek...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 22:11

Mario pisze:
inż. Glonojad pisze: Jasne, lepiej gwałtowne hamowania. ](*,)
Nic, tylko potwierdza się moje zdanie - precz z tym przystankiem.
W drugą stronę ten problem nie istnieje :>
Albert Camus-"Dżuma"

Mario

Post autor: Mario » 11 lis 2007, 22:15

Jezu, z buta 2 minuty od przystanku przy Muzeum. Miejcie litość.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 22:17

Mario pisze:Jezu, z buta 2 minuty od przystanku przy Muzeum. Miejcie litość.
Latem OK. W śnieżycę wolę przeskoczyć z busa wprost do przejścia podziemnego :roll:

Obecnie bardziej zastanowiłbym się na cofnięciem przystanku Muzeum Narodowe :-k
Albert Camus-"Dżuma"

kozioł

Post autor: kozioł » 11 lis 2007, 22:18

No to dziś państwa zaskoczę,widziałem jak ktoś wysiadał dziś przy tym przystanku :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 lis 2007, 22:20

R-11 Kleszczowa pisze: W drugą stronę ten problem nie istnieje :>
Zaproponuj proszę lepsze rozwiązanie. Stałe ograniczenie do 20-30 km/h żeby kierowca zdążył być zauważonym, zamachanym i zahamować?

Mario

Post autor: Mario » 11 lis 2007, 22:24

R-11 Kleszczowa pisze:Obecnie bardziej zastanowiłbym się na cofnięciem przystanku Muzeum Narodowe :-k
:mdleje:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lis 2007, 22:26

inż. Glonojad pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: W drugą stronę ten problem nie istnieje :>
Zaproponuj proszę lepsze rozwiązanie. Stałe ograniczenie do 20-30 km/h żeby kierowca zdążył być zauważonym, zamachanym i zahamować?
Kierowca powinien być przygotowany do tego, że jest tam ulokowany przystanek i dostosować tamże prędkość.
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ