137 na Dudziarskiej
Moderator: Wiliam
Jakoś tak... pamiętam jeszcze kilka lat temu, jak w tym samym czasie na linii 135 jeździły różne Jelcze z R10 i R13, i na jednych autobusach było "Olszynka" a na innych "Olszynka Grochowska".TGM pisze:Eeee... pytanie przy okazji: kiedy "Olszynka Grochowska" stała się zwykłą "Olszynką"![]()
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
-
kozioł
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To raczej 305 powinno podzielić losy 137 pod względem taboru. Linia zapowiada się na całkiem sprawną - fakt ewidentnie brakuje przystanku między Aresztem Śledczym i Chełmżyńską oraz IMO na skrzyżowaniu Dudziarskiej i ChłopickiegoPank pisze: Podzieli pewnie losy 305.
Podpisuję się pod słowami Colonego. Ludzie naprawdę cieszą się z tej linii - to widać. Notabene jeśli kierowca ma to na stałe - a pewnie ma - to powinien niebawem zaznajomić się z prawie wszystkimi mieszkańcami Koziej Górki i zapewne żyć z nimi w zgodzie.Colony pisze:Słuchaj mądralo, a ja byłem dziś tam na Dudziarskiej z samego rana i na pętli stało wiele osób (młodych i starych) cieszących się niezmiernie z nowej linii. Widziałem faceta, która w ramach samorządów zorganizował każdemu rozkłady do domów. Słyszałem dyskusje na temat sensowności trasy na Olszynkę... a nie bluzgi i noże wyciągnięte w stronę kierowcy. Tam mieszkają ludzie, a nie podludzie, niech to dotrze do wszystkich tępych, którzy uważają się za półbogów!Mario pisze:Czy kierowca 137 ma pokaźne ubezpieczenie na życie? Szokujące jest dla mnie, że przed ostatnim odjazdem z Dudziarskiej o 22:08, kiero spędza na odludziu pół godziny. Czy jest mu w jakiś sposób zapewnione bezpieczeństwo, czy też w ZTMie o tym nie pomyśleli?![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z tego co słyszałem to coś tam mówiPiotrek pisze:A po polsku gada?R-11 Kleszczowa pisze:to powinien niebawem zaznajomić się z prawie wszystkimi mieszkańcami Koziej Górki i zapewne żyć z nimi w zgodzie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dokładnie taksolaris8315 pisze:Prędzej mieszkańcy dowalą takiemu co zdemoluje autobus i/lub pobije kierowce, bo przecież przez to mogą stracić busa.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
A jak to jest dokładnie z tymi pozwoleniami?Bastian pisze:Jakie "dawno"? Dawno, to jeździło stare 168 albo 148.Wolfchen pisze:Sorry, ale stare 137 jeździło już dosyć dawno
Też bym temu cudowi nadał inny numer. Jest jedno "ale": domyślam się, że szybki tryb uruchomienia linii spowodował brak czasowej możliwości wyrobienia pozwolenia - więc ZTM skorzystał z pozwolenia na 137. Inna rzecz, że już chyba to 113 by było lepsze...
137 oficjalnie skasowano w połowie września. Kiedy wygasa pozwolenie?
Od pl. Szembeka do Okularowej nowe 137 styka się ze swoją niedawną wersją. Uważam, że nie jest dobre dla, coraz bardziej nie ogarniających tych wszystkich zmian, pasażerów.
Ps. Podejrzewam, że 137 może być w szczycie nieźle napakowane przypadkowymi pasażerami dojeżdżającymi czymkolwiek na przesiadkę do Płowieckiej.
-
jacek
- Zbanowany
Dokladnie tak,minelo zbyt malo czasu, aby 137 dostało nowa obsade, zwlaszcza na odcinku,cześciowo pokrywajacym sie ze stara liniąAndrzej pisze:Od pl. Szembeka do Okularowej nowe 137 styka się ze swoją niedawną wersją. Uważam, że nie jest dobre dla, coraz bardziej nie ogarniających tych wszystkich zmian, pasażerów.
Ps. Podejrzewam, że 137 może być w szczycie nieźle napakowane przypadkowymi pasażerami dojeżdżającymi czymkolwiek na przesiadkę do Płowieckiej.
Chyba że wlasnie w ten sposób ZTM, chce zdobyć pasażerów
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przystanek w rejonie tego skrzyżowania byłby moim zdaniem ciekawym rozwiązaniem dla osób, które ze 137 chciałyby skorzystać tylko jako podjazd i dalej spacerem przemieścić sie na Olszynkę.Kowal22 pisze:To pod warunkiem przesunięcia przystanków ARESZT ŚLEDCZY bliżej więzienia, bo na razie stoją trochę bez sensu, za daleko.R-11 Kleszczowa pisze: oraz IMO na skrzyżowaniu Dudziarskiej i Chłopickiego![]()
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
groov pisze:poza tym można przeczytać na stronie ZTMWszystkie pojazdy będą wyposażone w system monitoringu. Kierowcy będą mieć także łączność radiową z Dyżurnym Ruchu ZTM. W przypadku jakiegokolwiek zagrożenia, będą mogli błyskawicznie wezwać pomoc.
- MeWa
- Cukiereczek
Nie wiem, czy gada, ale dzieci strofowałPiotrek pisze:A po polsku gada?R-11 Kleszczowa pisze:to powinien niebawem zaznajomić się z prawie wszystkimi mieszkańcami Koziej Górki i zapewne żyć z nimi w zgodzie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]