Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 gru 2007, 22:24

To by chyba wymagało innego typu tablicy :-k
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Tm

Post autor: Tm » 17 gru 2007, 22:41

wystarczyłoby dodać (lub zamienić) do nazwy pętli informację o odjeździe z innego stanowiska lub pójść na rympał i dodać zwykłą tabliczkę ze strzałką
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 gru 2007, 22:45

Tabliczki ze szczałką ;) nie dodasz, bo miejsce linii na tablicy zależy od odległości czasowej od odjazdu.

Co do zmiany pętli - zastanawiam się, czy może być inna w przypadku jednej z tablic (czy to nie jest kodowana nazwa krańca dla danej linii w danym kierunku). Jeśli można lokalnie zmienić, to proszę bardzo.

Na razie nie za wiele wiadomo...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Tm

Post autor: Tm » 17 gru 2007, 22:49

inż. Glonojad pisze:Tabliczki ze szczałką ;) nie dodasz, bo miejsce linii na tablicy zależy od odległości czasowej od odjazdu.
poniżej, obok, czy coś takiego, uniwersalne będzie
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 gru 2007, 22:51

A, chyba że, ale bez informacji w wierszu na tablicy (np.: STANOWISKO 06 -> ) bym się nie odważył dać elektronicznego wyświetlania z analogową tabliczką pod spodem - jakoś nie ufam bystrości ludzi ;) )

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 gru 2007, 2:17

Dziennik podaje, że dyrektor handlowy Ascomu złożył obietnicę, że tablice będą działać "najpóźniej 21 grudnia".
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

esm

Post autor: esm » 20 gru 2007, 3:30

MeWa pisze:Dziennik podaje, że dyrektor handlowy Ascomu złożył obietnicę, że tablice będą działać "najpóźniej 21 grudnia".
podał którego roku? :-k

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 gru 2007, 8:40

MeWa pisze:Dziennik podaje, że dyrektor handlowy Ascomu złożył obietnicę, że tablice będą działać "najpóźniej 21 grudnia".
Między "działaniem tablic" a "odebraniem systemu" jest jednakże pewna różnica :D.

pjok-79

Post autor: pjok-79 » 20 gru 2007, 10:29

Tak , podobno różnice w czasie przyjazdu a podane na tablicy mogą sięgać 60 sekund, czyli dla 9 w szczycie to jakieś 20% czasu z rozkładu. Brawa dla tej firmy i dla jej dyrektora technicznego.
Podobno kara za opóźnienie sięga już 300 tys i rośnie. Także jeszcze kilka tygodni i firma kasy nie dostanie wogóle ;)
A ciekaw jestem na co idzie później kasa z takiej kary, bo przecież można uzbierać całkiem pokaźną sumę?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 gru 2007, 10:31

Dla 9 w szczycie ważniejsze jest, kiedy nadjedzie za-następne, czy też kiedy będzie 7, 24 czy 25 - innymi słowy to, by nie wszyscy się pchali do najbliższego :p

Teokryt

Post autor: Teokryt » 20 gru 2007, 12:17

Taka mała dygresja dotycząca tego co nadjedzie. W Centrum to żadna tam informacja nie jest potrzebne (szczególnie w szczycie) bo gołym okiem widać co przyjedzie.
Jak jedzie PESA to wiadomo - 9.
Jak jedzie Hipolit to tez wiadomo że 9 lub 24 (oba maja ten sam kraniec na Gocławku), a co do reszty? no cóż.. 7 i 25 mają taką samą trasę aż do Kijowskiej. Trasa 22 pokrywa się w całość z trasą 24 (odcinek od pl Zawiszy do Gocławka)
Jak kiedyś jeździły parówki na 7 to też było wiadomo co jedzie.
IMHO Tablice na Śródmieściu są mało przydatne ;)
A jak włączą? No cóż, tablice maja jak dla mnie sens bytu na pl. Zawiszy do Banacha.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 gru 2007, 12:19

Oczywiście, masz prawo mieć swoje błędne zdanie :p.

Ale na Hipolita na 24 to się możesz nie doczekać :p

matemaciek
Kontakt:

Post autor: matemaciek » 20 gru 2007, 12:22

Ryoga pisze:...Trasa 22 pokrywa się w całość z trasą 24 (odcinek od pl Zawiszy do Gocławka)...
Nie całkiem - 22 kończy na Wiatracznej - chyba, że o czymś nie wiem...
Error 404: signature not found.

Kra

Post autor: Kra » 20 gru 2007, 12:38

Ryoga pisze:Taka mała dygresja dotycząca tego co nadjedzie. W Centrum to żadna tam informacja nie jest potrzebne (szczególnie w szczycie) bo gołym okiem widać co przyjedzie.
Jak jedzie PESA to wiadomo - 9.
Jak jedzie Hipolit to tez wiadomo że 9 lub 24 (oba maja ten sam kraniec na Gocławku), a co do reszty? no cóż.. 7 i 25 mają taką samą trasę aż do Kijowskiej. Trasa 22 pokrywa się w całość z trasą 24 (odcinek od pl Zawiszy do Gocławka)
Jak kiedyś jeździły parówki na 7 to też było wiadomo co jedzie.
IMHO Tablice na Śródmieściu są mało przydatne ;)
A jak włączą? No cóż, tablice maja jak dla mnie sens bytu na pl. Zawiszy do Banacha.
A co z 8 i 46 :?:
I weź pod uwagę, że coś co dla Ciebie jest oczywiste, dla przeciętnego podróżnego a zwłaszcza gościa naszego miasta stanowi "wiedzę tajemną".

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 gru 2007, 12:40

Dokładnie.

Powiem więcej - w takim Wiedniu standardem jest JEDNA linia na danej trasie, góra dwie; więcej zdarza się tylko w ścisłym centrum.

Standardem są też wyświetlacze.

Powiem więcej - w metrze też jest jedna linia, często jeździ... to po co w ogóle informacja?

ODPOWIEDZ