(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Napisz do ZDM - jak trafisz dobrze, to sobie zapiszą; jak trafisz jak zwykle, to odpiszą, że "nie przewidują w najbliższym czasie korekty programów sygnalizacji świetlnej", chociaż nie wykluczone, że po pół roku jednak (bez słowa) poprawia .
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ad. trójskładów - w lokalnym Echu Bemowa jest wypowiedź Igora Krajnowa o linii 26, iż "w niedalekiej przyszłości na tej linii wprowadzimy składy trzywagonowe".ziomal pisze:Trójskłady-tak, ale nie może być tak, że nie mieszczą się na przystankach i nie na 36. Dwa wagony do Pl.Konstytucji chyba wystarczają, szczególnie, jeśli jeżdżą jeden za drugim?
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba po to, żeby składy niemieszczące się na pętli rondo Wiatraczna zablokowały. Pomijając oczywiście pozostałe przystanki na trasie W-Z. I pomijając plac Kasztelański, gdzie się SAM JEDEN trójskład nie zmieści, błe he he.Siecool pisze:Ad. trójskładów - w lokalnym Echu Bemowa jest wypowiedź Igora Krajnowa o linii 26, iż "w niedalekiej przyszłości na tej linii wprowadzimy składy trzywagonowe".ziomal pisze:Trójskłady-tak, ale nie może być tak, że nie mieszczą się na przystankach i nie na 36. Dwa wagony do Pl.Konstytucji chyba wystarczają, szczególnie, jeśli jeżdżą jeden za drugim?
Ciekawostka... ustalenia TW - ZTM były podobno inne...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Trójskłady to czas stanu wojennego jak zabrakło motorniczych, rozumiem, że wracamy do tamtych czasów, "PRL wiecznie żywy" .Siecool pisze:Ad. trójskładów - w lokalnym Echu Bemowa jest wypowiedź Igora Krajnowa o linii 26, iż "w niedalekiej przyszłości na tej linii wprowadzimy składy trzywagonowe".
Ciekawe czy fani tych "pociągów" (spoza tutejszego grona) zdają sobie sprawę, że im ich więcej tym rzadziej jeżdżą tramy.
I jeszcze co do kursów busów w DS co 30 min - to jakaś paranoja, może od biedy na peryferiach, ale nie w gęsto zabudowanym obszarze. Wybaczcie dla mnie dowozówka jeżeli ma mieć sens - to maksimum co 10 minut. Nie pogarszajmy ludziom dojazdu bo kto może dalej przesiądzie się we własne auta.
Zgadzam się z tobą. Ja ostatnio jestem w tragicznej sytuacji jak chodzi o dojazd do centrum, a do dużego węzła jest 600 m... Do Metra Wilanowska niecałe 2 km, tak samo do M. Służew. A panuje bałagan, chaos, kompletny brak koordynacji, dobrego dojazdu, a w święta to już wogóle...Kra pisze:I jeszcze co do kursów busów w DS co 30 min - to jakaś paranoja, może od biedy na peryferiach, ale nie w gęsto zabudowanym obszarze. Wybaczcie dla mnie dowozówka jeżeli ma mieć sens - to maksimum co 10 minut. Nie pogarszajmy ludziom dojazdu bo kto może dalej przesiądzie się we własne auta.
A na częstszą dowozówkę w stylu 193 ztm się nigdzie nie zgodzi ,,bo brakuje brygad''. To po co w takim razied organizowane są ostatnio przetarg po przetargu na solówki?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie To tylko efekt uboczny.
-
- (XXXX)
Aleksander2634 pisze:Ja sądze, że napewno któraś z tramwajowych linii poleci, lub przynajmniej potną częstotliwości... a co do autobusów.... 195 myśle, że przynajmniej na odcinku bielańskim pójdzie do piachu... Ciekawe co ze 121 zrobią??? ... no i oczywiście pytanie co ze 114..
Która linia tramwajowa? Żadna z bielańskich linii tramwajowych nie będzie się pokrywała z metrem.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-12-22, 12:09 ]
Korekta tagów.
Wręcz przeciwnie. Linie tramwajowe powinny być teraz nastwaione w tym rejonie lokalnie, tak, aby co kilka minut można było dojechać z Wawrzyszewa i okolicy do metra dośc szybko.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Paweł Ney