(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 gru 2007, 9:20

Napisz do ZDM - jak trafisz dobrze, to sobie zapiszą; jak trafisz jak zwykle, to odpiszą, że "nie przewidują w najbliższym czasie korekty programów sygnalizacji świetlnej", chociaż nie wykluczone, że po pół roku jednak (bez słowa) poprawia ;) .
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 18 gru 2007, 21:47

ziomal pisze:Trójskłady-tak, ale nie może być tak, że nie mieszczą się na przystankach i nie na 36. Dwa wagony do Pl.Konstytucji chyba wystarczają, szczególnie, jeśli jeżdżą jeden za drugim? :>
Ad. trójskładów - w lokalnym Echu Bemowa jest wypowiedź Igora Krajnowa o linii 26, iż "w niedalekiej przyszłości na tej linii wprowadzimy składy trzywagonowe".
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 gru 2007, 22:14

Siecool pisze:
ziomal pisze:Trójskłady-tak, ale nie może być tak, że nie mieszczą się na przystankach i nie na 36. Dwa wagony do Pl.Konstytucji chyba wystarczają, szczególnie, jeśli jeżdżą jeden za drugim? :>
Ad. trójskładów - w lokalnym Echu Bemowa jest wypowiedź Igora Krajnowa o linii 26, iż "w niedalekiej przyszłości na tej linii wprowadzimy składy trzywagonowe".
Chyba po to, żeby składy niemieszczące się na pętli rondo Wiatraczna zablokowały. Pomijając oczywiście pozostałe przystanki na trasie W-Z. I pomijając plac Kasztelański, gdzie się SAM JEDEN trójskład nie zmieści, błe he he.

Ciekawostka... ustalenia TW - ZTM były podobno inne...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 19 gru 2007, 14:09

I właśnie to jest problem- trójskłady pomagają, a jednocześnie blokują ruch... :-k
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Kra

Post autor: Kra » 19 gru 2007, 14:22

Siecool pisze:Ad. trójskładów - w lokalnym Echu Bemowa jest wypowiedź Igora Krajnowa o linii 26, iż "w niedalekiej przyszłości na tej linii wprowadzimy składy trzywagonowe".
Trójskłady to czas stanu wojennego jak zabrakło motorniczych, rozumiem, że wracamy do tamtych czasów, "PRL wiecznie żywy" ;-) .
Ciekawe czy fani tych "pociągów" (spoza tutejszego grona) zdają sobie sprawę, że im ich więcej tym rzadziej jeżdżą tramy.
I jeszcze co do kursów busów w DS co 30 min - to jakaś paranoja, może od biedy na peryferiach, ale nie w gęsto zabudowanym obszarze. Wybaczcie dla mnie dowozówka jeżeli ma mieć sens - to maksimum co 10 minut. Nie pogarszajmy ludziom dojazdu bo kto może dalej przesiądzie się we własne auta.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 19 gru 2007, 14:57

Kra pisze:I jeszcze co do kursów busów w DS co 30 min - to jakaś paranoja, może od biedy na peryferiach, ale nie w gęsto zabudowanym obszarze. Wybaczcie dla mnie dowozówka jeżeli ma mieć sens - to maksimum co 10 minut. Nie pogarszajmy ludziom dojazdu bo kto może dalej przesiądzie się we własne auta.
Zgadzam się z tobą. Ja ostatnio jestem w tragicznej sytuacji jak chodzi o dojazd do centrum, a do dużego węzła jest 600 m... Do Metra Wilanowska niecałe 2 km, tak samo do M. Służew. A panuje bałagan, chaos, kompletny brak koordynacji, dobrego dojazdu, a w święta to już wogóle...
A na częstszą dowozówkę w stylu 193 ztm się nigdzie nie zgodzi ,,bo brakuje brygad''. To po co w takim razied organizowane są ostatnio przetarg po przetargu na solówki? ](*,)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 gru 2007, 14:58

Po to, by te brygady były? :evil:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 19 gru 2007, 20:22

ziomal pisze:I właśnie to jest problem- trójskłady pomagają, a jednocześnie blokują ruch... :-k
A takie niemalże "przejazdy techniczne" 32 i 46 to nie blokują?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 gru 2007, 20:39

Chyba nie bezpiecznie zbliżasz się do poziomu Korwina.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 19 gru 2007, 20:53

pawcio pisze:Chyba nie bezpiecznie zbliżasz się do poziomu Korwina.
Chyba nie. Jeśli już, to próbuję jego sposobem wykazać bzdurność i jednostronność wypowiedzi.

Pan Piotr
(XXXX)

Post autor: Pan Piotr » 21 gru 2007, 21:47

Aleksander2634 pisze:Ja sądze, że napewno któraś z tramwajowych linii poleci, lub przynajmniej potną częstotliwości... a co do autobusów.... 195 myśle, że przynajmniej na odcinku bielańskim pójdzie do piachu... Ciekawe co ze 121 zrobią??? ... no i oczywiście pytanie co ze 114..

Która linia tramwajowa? Żadna z bielańskich linii tramwajowych nie będzie się pokrywała z metrem.

[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-12-22, 12:09 ]
Korekta tagów.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 21 gru 2007, 22:04

Wręcz przeciwnie. Linie tramwajowe powinny być teraz nastwaione w tym rejonie lokalnie, tak, aby co kilka minut można było dojechać z Wawrzyszewa i okolicy do metra dośc szybko.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

195

Post autor: 195 » 21 gru 2007, 22:04

XXXX pisze:Która linia tramwajowa? Żadna z bielańskich linii tramwajowych nie będzie się pokrywała z metrem.
pewnie Aleksander2634 miał na myśli linię pt: "15" która od Żeromskiego do Politechniki pokrywa się z metrem :-"

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 21 gru 2007, 22:18

Cóż więc, czy legendarną, najdłużsżą 15 trzeba więc kasować? A gdzieś na Pragę... :-k
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 21 gru 2007, 22:20

Rażący błąd stylistyczny, za który odejmą Ci punkty na egzaminie 6-klasisty.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

ODPOWIEDZ