Pod koniec. Zaczynała od pełnego miksu. Od solówek z Chełmskiej po jedną całkę z Ostrobramskiej z zakazem taborowym.ZaciszaniN pisze:Ale nikt tu nie proponuje wystawiać solówek ani midibusów na tę linięMowa o "sztywniakach", które wystarczyłyby tej linii. Skoro wszyscy porównujecie 148 do 143, to zwróćcie uwagę także na obsługę obydwu linii. Na 143 były "szytwniaki", to na 148 wystarczą, bo trasa jest zbieżna, frekwencja też.
Zmiany obsługowe - październik 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Ależ ja to dobrze pamiętam. Stąd tymbardziej na 148 komponują sie krótsze wozy, skoro tak było z 143 - tylko nie chciałem wspominać o solówkach, bo dostałbym za to burę
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Colony
- Kontakt:
Z moich obserwacji wynika że do SGGW linia radzi sobie świetnie. Po prostu z małą korektą trasy zastąpiła na tym odcinku 143, a że jeździ rzadziej to na zapełnienie nie narzeka. Jeżdżę nią o różnych porach 4-5 razy w tygodniu więc lepsze bądź gorsze obserwacje poczynic mogłem.ZaciszaniN pisze: Jeśli mówisz o odcinku gocławsko-praskim, to rzeczywiście trudno się z Tobą nie zgodzić, jednak Adam G. ma rację, co do pozostałej części trasy.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Dlatego myślę, że dominacja sztywniaków i na niektórych dodatkach coś więkdszego - byłoby akurat.
Znajdź miejsce na 8 Veolii, tak aby mogły wejść na brygady, które mogłyby przejąć zadania z Bemowa. Ja szukam ich od roku i niczego nie mogę znaleźć.Na 148 powinny być sztywniaki natomiast te przeguby ze 148 bardzo by sie przydaly na 507.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Veolia i tak odpada "chwilę" po Nowym Roku.
-
Dęboszczak
510:), ale na 510 jest mniej dodatków. Może dodatki na 705?pawcio pisze:Znajdź miejsce na 8 Veolii, tak aby mogły wejść na brygady, które mogłyby przejąć zadania z Bemowa. Ja szukam ich od roku i niczego nie mogę znaleźć.Na 148 powinny być sztywniaki natomiast te przeguby ze 148 bardzo by sie przydaly na 507.
-
Dęboszczak
To z chęcią posłucham, gdzie byś tą Stalową upchnął, by uwolnić nieco brygad z R10 i R6.
Bo te ITSy to można wysłać na 181. Uwalniając 3+0/2 przegubów z Redutowej.
Zostaje 4+2/3. Dodatki załatwiasz poprzez Ostrobramskie przeguby na 162 lub 509. Może częściowo całki też dałoby się upchnąć na 162 (w całości Stalowe), ale tutaj nie do końca znam rozkład brygad. Tylko to spowodowałoby poważne zachwianie obecnego układu wyjazdów z krańców i ułożenia zupełnie nowego rozkładu dla 507, tak aby znacznie więcej brygad zaczynało/kończyło na Gocławiu.
Bo te ITSy to można wysłać na 181. Uwalniając 3+0/2 przegubów z Redutowej.
Zostaje 4+2/3. Dodatki załatwiasz poprzez Ostrobramskie przeguby na 162 lub 509. Może częściowo całki też dałoby się upchnąć na 162 (w całości Stalowe), ale tutaj nie do końca znam rozkład brygad. Tylko to spowodowałoby poważne zachwianie obecnego układu wyjazdów z krańców i ułożenia zupełnie nowego rozkładu dla 507, tak aby znacznie więcej brygad zaczynało/kończyło na Gocławiu.
-
Dęboszczak