Toż o tym pisałem ;>Wolfchen pisze:Najpierw przydałoby się, żeby w Aninie była SKMka...jasiu pisze:Anin-SKM na przykład?
Parkingi Park&Ride
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
to co z tym zakładem? stawiam, że najpóźniej do końca lutego będzie ok 100 użytkowników, a do końca marca będzie conajmniej połowa miejsc zajęta. Tak ostrożnie licząc.
pierwszy dzień nie jest miarodajny...
pierwszy dzień nie jest miarodajny...
z tego co mi wiadomo to jest to nazwa robocza (moim zdaniem mało szczęśliwa), przyjęta w czasach w których SKM w tamte rejony się zapuszczała Niestety w dokumentacji nie da się tego za bardzo zmienić bez pewnego zamieszania, więc do czasu uruchomienia parkingu, będzie pod taką nazwą. Otwarty parking będzie już wg przyjętego w 2007 roku założenia, że co przy metrze to nazywać się będzie "P+R Metro ...", co przy stacji kolejowej to "P+R PKP ...", a co przy Połczyńskiej to póki co "P+R Połczyńska"jasiu pisze:Anin-SKM na przykład?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale po co? Przecież ZTM nie popełnia błędów, więc nie ma się z czego wycofywać
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Żeby ludzie wiedzieli, że obok parkingu jest kolei tudzież inny środek transportu np. "P+R Metro Wilanowska". Połczyńską z wiadomych względów przemilczę.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Obecnie PKP jest niejako synonimem kolei. Ale co będzie po złamaniu monopolu PKP? A, wiem. Zmiana nazwy parkingu Jaki proponujesz, Kleszczu? DB Anin?R-11 Kleszczowa pisze:Żeby ludzie wiedzieli, że obok parkingu jest kolei
BTW: chyba oczywista sprawą jest, że parkingi typu P+R nie są stawiane w polu, tylko obok jakiejś linii transportu zbiorowego. Po co robić z ludzi idiotów?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Po przykładzie Połczyńskiej widać, że i tak robi się z ludzi idiotów zachęcając ich do pozostawienia tam samochodugeograf pisze: BTW: chyba oczywista sprawą jest, że parkingi typu P+R nie są stawiane w polu, tylko obok jakiejś linii transportu zbiorowego. Po co robić z ludzi idiotów?
Co do PKP - jest to IMO czytelne i wskazuje dokładniej położenie parkingu.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"