Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w komunikacji

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 14 sty 2008, 8:09

TOMEK pisze:Dobra, ale to nie tłumaczy tego, że dwie brygady zjeżdżały z trasy (?) tak jak napisałem i czy ten ostatni kurs M4 został w ogóle zrealizowany :?:
Zjechała brygada M2 obsługiwana wozem N3 #674 ze względu na awarię nastawnika, po podmianie na wóz 13N #541 po ok. 1,5 godziny wróciła na trasę włączająć się przy Nowowiejskiej. Zrealizowane zostały wszystkie kursy, chociaż dwa ostatnie z powodu ogromnego tłumu i kiepskich warunków jazdy (skończył się piach) były opóźnione - dlatego po konsultacji z NR od przystanku Pl. Zbawiciela zostały skierowane Puławską - Woronicza do zajezdni R-3 Mokotów.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 14 sty 2008, 9:08

MZ pisze:A swoją drogą, zrobienie brygady wawkomowej było strzałem w dziesiątkę!
Strzałem w dziesiątkę był też element promocyjny w postaci wafelków (chłit marketingowy).
:arrow: A, no i jeszcze pochwała dla pomysłodawców naklejek z nickami forumowiczów (jak to stwierdził rzeznik, było to znakowanie bydła) :).

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 14 sty 2008, 9:16

ratraciak pisze:A ja zakupiłem zestaw naklejek z nr. taborowymi za 15 zł i kierownicę od Jelcza za 200 zł :)
A my się zastanawialismy kto jest tak wielkim miłosnikiem :-k
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Adam G.

Post autor: Adam G. » 14 sty 2008, 9:28

pawcio pisze:
Bastian pisze:a także hafilip84 osobiście) zebrali najwięcej
Znowu!
Najwięcej osób obsługi, najpóźniejszy kurs Marszałkowską i ani jeden kurs nie wytracony, chyba nic dziwnego :P
noidea

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 14 sty 2008, 9:35

Bardzo chciałem podziękować brygadzie WAWKOMU za fantastyczną imprezę ! Miałem zrobić 1 trasę a zaliczyłem ich do oporu do 19.00. Jestem pod wrażeniem przyjacielskiej atmosfery jaka panowała w brygadzie. Podziwiałem duuużo młodszych kolegów za niesamowitą energię i wytrwałość . Zwłaszcza imponował hafilip84 dzięki któremu z zimy zrobiło się lato. Dla mnie osobiście była to w dużej części podróż sentymentalna w czasie . Do zadumy skłaniał fakt , że muzealny tabor brygady WAWKOMU był trochę młodszy od piszącego te słowa / doskonale to widać na zdjęciach
z imprezy zamieszczonych w Przegubowcu /. Olbrzymie słowa uznania dla opiekunów zabytkowego taboru.
Idiokracja nas otacza

TOMEK

Post autor: TOMEK » 14 sty 2008, 13:54

MisiekK pisze:
TOMEK pisze:Dobra, ale to nie tłumaczy tego, że dwie brygady zjeżdżały z trasy (?) tak jak napisałem i czy ten ostatni kurs M4 został w ogóle zrealizowany :?:
Zjechała brygada M2 obsługiwana wozem N3 #674 ze wzgłędu na awarię nastawnika, po podmianie na wóz 13N #541 po ok 1,5 godziny wróciła na trasę włączająć się przy Nowowiejskiej. Zrealizowane zostały wszystkie kursy, chociaż dwa ostatnie z powodu ogromnego tłumu i kiepskich warinków jazdy (skończył się piach) były opóźnione - dlatego po konsultacji z NR od przystanku Pl. Zbawiciela zostały skierowane Puławską - Woronicza do zajezdni R-3 Mokotów.
No tak, a ja zamiast tramwaju ujrzałem przejeżdżający radiowóz NR ](*,). A w ogóle to miałem jechać do centrum i tam myślałem załapać się na ostatni kurs, ale na Imielinie uciekło mi metro i musiałem czekać na następne, przez co na politechnice byłem 20:08, więc wysiadłem. Kurcze, gdybym wiedział, że pojedziecie na Mokotów to bym uderzył z buta na przystanek przed Placem Zbawiciela, przecież to rzut beretem od politechniki...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 14 sty 2008, 14:07

TOMEK pisze:Kurcze, gdybym wiedział, że pojedziecie na Mokotów to bym uderzył z buta na przystanek przed Placem Zbawiciela, przecież to rzut beretem od politechniki...
Jest mi przykro, że sie tak złożyło. Ale nie przejmuj się - zabytki nie raz będą jeszcze na mieście - napewno będziesz miał okazję 'upolować' jakiś:)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

TOMEK

Post autor: TOMEK » 14 sty 2008, 14:22

Nie chodzi o zabytki, a o załoge i atmosfere, choć oczywiście mogłem wpaść wcześniej...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 14 sty 2008, 14:27

TOMEK pisze:Nie chodzi o zabytki, a o załoge i atmosfere, choć oczywiście mogłem wpaść wcześniej...
Uszy do góry! Noc Muzeów niedługo:) Wtedy też będzie też brygada Wawkomowa (a może i więcej)...

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 14 sty 2008, 16:10

MisiekK pisze:Uszy do góry! Noc Muzeów niedługo:)
A kiedy dokładnie? Patrząc na zainteresowanie naszą brygadą potrzebna będzie doczepa

Awatar użytkownika
Dantte

Post autor: Dantte » 14 sty 2008, 16:20

Chyba jakoś w maju?
Bastian: okazało się, że pozostałe 20 złotych (załapałem przy wejściu do metra) miałem w kieszeni #-o Żałuję, że licytowałem tego kubka... Ale dzięki za namowę ;)
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17

ratraciak
Kontakt:

Post autor: ratraciak » 14 sty 2008, 16:42

rufio198 pisze:
ratraciak pisze:A ja zakupiłem zestaw naklejek z nr. taborowymi za 15 zł i kierownicę od Jelcza za 200 zł :)
A my się zastanawialismy kto jest tak wielkim miłosnikiem :-k
Kupiłbym za mniej, ale ten facet ciągle podbijał, a ja chciałem mieć tą kierownicę :)

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 14 sty 2008, 17:18

Liczę, że to co dziś zapoczatkowaliśmy w postaci "brygady WAWKOMowej" będziemy rozwijać w przyszłości i nie tylko przy okzaji WOŚPu ale np. majowej Nocy Muzeów.:)
Na tym, to w tym roku takie coś już było 2/D :D
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 14 sty 2008, 17:24

PiotrekS pisze:Ja oczywiście czekam na wasze wszystkie uwagi zastrzezenia. Nigdy nie jest tak, ze wszystko wyjdzie doskonale i zawsze jest coś co trzeba poprawić. Nie mogłem być dzisiaj wszędzie dlatego wsyztkie informacje będa dla mnie bardzie cenne.
następnym razem bardziej będzie można dograć formalnie listę, by całą obsługę na zajezdnię wpuśili ;) Tak poza tym to chyba organizacyjnie wszystko dobrze było, nawet te opóźnione odjazdy nie takie złe, bo załapaliśmy się na światełko do nieba :D choć ZTM się nie postarał, bo ruch tramwajów nie został wstrzymany, ale i tak się zatrzymaliśmy.

[ Dodano: 2008-01-14, 17:24 ]
R-9 Chełmska pisze:
Liczę, że to co dziś zapoczatkowaliśmy w postaci "brygady WAWKOMowej" będziemy rozwijać w przyszłości i nie tylko przy okzaji WOŚPu ale np. majowej Nocy Muzeów.:)
Na tym, to w tym roku takie coś już było 2/D :D
ale nieformalnie ;)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

PiotrekS

Post autor: PiotrekS » 14 sty 2008, 17:38

MeWa pisze:
PiotrekS pisze:Ja oczywiście czekam na wasze wszystkie uwagi zastrzezenia. Nigdy nie jest tak, ze wszystko wyjdzie doskonale i zawsze jest coś co trzeba poprawić. Nie mogłem być dzisiaj wszędzie dlatego wsyztkie informacje będa dla mnie bardzie cenne.
następnym razem bardziej będzie można dograć formalnie listę, by całą obsługę na zajezdnię wpuśili ;) Tak poza tym to chyba organizacyjnie wszystko dobrze było, nawet te opóźnione odjazdy nie takie złe, bo załapaliśmy się na światełko do nieba :D choć ZTM się nie postarał, bo ruch tramwajów nie został wstrzymany, ale i tak się zatrzymaliśmy.
Umiesciliśmy na liście tych, których nazwiska wczęsniej miałem, czyli wolontariuszy. Niestety nie dogadalismy sie wczesniej na tenmat dokąłdnej obsługo waszej brygady stąd był ten kłopot.

A co do brygady na Noc Muzeów... Dopiero rodzi się koncepcja imprezy wieć ciezko bedzie mówić ogólnie czy tramwaje będa jeździć i w jakiej formie. Noc Muzeów pod względem brygad do obsługi jest typowo autobusowa. (w zesżłym roku ok 45 autobusów i nie liczac wystawy, tylko dwa tramwaje w ciągłym ruchu). Jak będzie w tym roku zobaczymy, ale proporcje znacząco się nie zmienią.
31 Stycznia mija termin zgłoszeń dla muzeów więc w lutym bedziemy mieli juz jakąś wiedzę odnośnie wielkości imprezy.
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-01-14, 17:44 ]
Korekta tagów.

ODPOWIEDZ