Sugerujesz więc, że Saska Kępa chętniej korzysta z 111 i 507? Czy robi to na siłę?Jarek pisze:Może tylko po co? Saska to przesiadka głównie dla Gocławia, bo Saska Kępa generuje znacznie mniejszy potok pasażerów. W ogólnym przypadku ominięcie Saskiej pozwoli na znaczace skrócenie czasu przejazdu mieszkańców Gocławia.
Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Nie, twierdzę tylko, że linia Gocław - metro Politechnika (jeśli ma kursować), to nie powinna obsługiwać przystanku SASKA. Dla Saskiej Kępy ta jedna linia mniej/więcej nie ma praktycznie żadnego znaczenia, a dla Gocławia oznacza to realne skrócenie czasu jazdy. Nalezy w tym miejscu dodać, że linia taka spowodowałaby zmniejszenie wymian pasażerów na przystankach SASKA na TŁ.ziomal pisze:Sugerujesz więc, że Saska Kępa chętniej korzysta z 111 i 507? Czy robi to na siłę? Oczywiście może zasugerowałem to bez sensu, ale chyba ma to znaczenie.
Faktycznie, potoki tam nie miłosierne a innych linii brak...Jarek pisze:Miałaby służyć poprawie komunikacji pomiędzy przystankami "zwykłymi" typu TORWAR, ROZBRAT czy KANAŁ GOCŁAWSKI. Linia wyglądałaby jaka każda inna linia zwykła, to znaczy miałaby numer koloru czarnego, tyle że może już z zakresu 2xx (bo 1xx brakuje).Paweł D. pisze:To ja się też przyłącze - a czemu ma ta "czarna" linia służyć i jak miałaby wyglądać?
Owszem, ZP Rozbrat, Torwar i Wał Miedzeszyński powinny być należycie obsługiwane, ale co do Kanału Gocławskiego to zastanawiam się, czy ten przystanek jest aż tak ważny, aby istnieć?
Choć teoretycznie ,,czasem'' ktoś tam wysiądzie/wsiądzie.
A druga rzecz jest taka, czy za sprawą uruchomienia czarnej linii nie pogorszy się częstotliwość np. 405? I czy zaspokoiłaby potrzeby ZP Saska, jeśli nie zatrzymywałaby się tam linia z Gocławia?
A druga rzecz jest taka, czy za sprawą uruchomienia czarnej linii nie pogorszy się częstotliwość np. 405? I czy zaspokoiłaby potrzeby ZP Saska, jeśli nie zatrzymywałaby się tam linia z Gocławia?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Przy ROZBRACIE są duże, a z braku linii zwykłych obsługuje je linia "pseudo_przez_to_przyspieszona" 520. TORWAR nie ma tyle szczęścia, dlatego mało ludzi tam się przesiada, choć to mógłby być lokalny węzeł w kierunku Sielc i Sadyby, a może także i na północ. Oczekiwany czas oczekiwania jednak przemawia do wyobraźni pasażerów.Paweł D. pisze:Faktycznie, potoki tam nie miłosierne a innych linii brak...
KANAŁ GOCŁAWSKI to przystanek położony najbliżej całkiem sporych bloków. Niestety ich mieszkańcy w drodze do Centrum muszą spory kawał iść na piechotę do przystanku przy PRZYCZÓŁKU. No bo kto będzie czekał na samo tylko 182.
Brak podaży powoduje zerowe zainteresowanie i to należałoby zmienić.ziomal pisze:co do Kanału Gocławskiego to zastanawiam się, czy ten przystanek jest aż tak ważny, aby istnieć?
Gdyby trochę mniej pasażerów z Gocławia przesiadało się przy Saskiej, poprawiłyby się warunki podróżowania w tym rejonie. Zabranie linii z Saskiej celem przekierowania na Gocław nie musi wcale oznaczać dociążenia pozostałych.ziomal pisze:A druga rzecz jest taka, czy za sprawą uruchomienia czarnej linii nie pogorszy się częstotliwość np. 405? I czy zaspokoiłaby potrzeby ZP Saska, jeśli nie zatrzymywałaby się tam linia z Gocławia?
Czyli kolego potwierdziłeś jedną rzecz. Te czarne linie nie są potrzebne ogółowi, tylko jakiejś (pewnikiem niezbyt licznej) grupie, która nie uznaje dojścia a na 182 czekać nie zamierza. Więc lepiej puścić jakieś widmo przez kawał miasta, żeby ktoś mógł swój tyłek 2-3 przystanki podwieźć. A potem się wszyscy się dziwią czemu wozy stadami jeżdżą, bo koordynacja 11 linii z różnych rejonów jadących jest raczej niemożliwa z założenia.Jarek pisze:KANAŁ GOCŁAWSKI to przystanek położony najbliżej całkiem sporych bloków. Niestety ich mieszkańcy w drodze do Centrum muszą spory kawał iść na piechotę do przystanku przy PRZYCZÓŁKU. No bo kto będzie czekał na samo tylko 182.
Póki co koordynacje na TŁ nie wychodzą w grupie pośpiechów, bo to ich tam jest za dużo! Reszta Twoich argumentów mnie nie przekonuje - oferta na przystankach zwykłych na TŁ jest obecnie za słaba i nie wykazałeś w żaden sposób, że jest inaczej.Paweł D. pisze:Czyli kolego potwierdziłeś jedną rzecz. Te czarne linie nie są potrzebne ogółowi, tylko jakiejś (pewnikiem niezbyt licznej) grupie, która nie uznaje dojścia a na 182 czekać nie zamierza. Więc lepiej puścić jakieś widmo przez kawał miasta, żeby ktoś mógł swój tyłek 2-3 przystanki podwieźć. A potem się wszyscy się dziwią czemu wozy stadami jeżdżą, bo koordynacja 11 linii z różnych rejonów jadących jest raczej niemożliwa z założenia.
Linia zwykła na TŁ, gdyby powstała, na pewno widmem by nie była, lecz raczej linią pokroju 189. Ono jedzie przez pół miasta, ale chyba nikt nie powie, że linie źle pracuje.
Kanał Gocławski mógłby nie istnieć.Jarek pisze:KANAŁ GOCŁAWSKI to przystanek położony najbliżej całkiem sporych bloków. Niestety ich mieszkańcy w drodze do Centrum muszą spory kawał iść na piechotę do przystanku przy PRZYCZÓŁKU. No bo kto będzie czekał na samo tylko 182.
Jeśli chodzi o ten przystanek w stronę Centrum, to żeby do niego dojść z tych "sporych bloków", to i tak trzeba iść na/przez Przyczółek z braku przejścia dla pieszych w rejonie wspomnianych bloków i tego przystanku.
A jeśli chodzi o ten przystanek jadąc z Centrum, to znajduje się na tyle blisko Przyczółku, że można przejść te 100 metrów.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
-
solaris 12 1109
Spora część Saskiej Kępy (szczególnie południowej) chętnie korzysta z ZP Saska.ziomal pisze:Sugerujesz więc, że Saska Kępa chętniej korzysta z 111 i 507? Czy robi to na siłę?Oczywiście może zasugerowałem to bez sensu, ale chyba ma to znaczenie.
Może i z MIĘDZYNARODOWĄ dałoby się coś zrobićJarek pisze:Miałaby służyć poprawie komunikacji pomiędzy przystankami "zwykłymi" typu TORWAR, ROZBRAT czy KANAŁ GOCŁAWSKI.
Trzeba było nie pchać 137 na Dudziarską tylko właśnie 2xxJarek pisze:miałaby numer koloru czarnego, tyle że może już z zakresu 2xx (bo 1xx brakuje).
Czyżby zlikwidowano przejście przy kanałku? Nic mi o tym nie wiadomo.Andrzej pisze:Kanał Gocławski mógłby nie istnieć.
Jeśli chodzi o ten przystanek w stronę Centrum, to żeby do niego dojść z tych "sporych bloków", to i tak trzeba iść na/przez Przyczółek z braku przejścia dla pieszych w rejonie wspomnianych bloków i tego przystanku.
Po wydubowaniu II linii metra? Żartujesz chyba.solaris 12 1109 pisze:Co ma piórnik do kurnika?!506 na Gocław to zawali całe 506.Tam jest taki tłok że 506 to powinno być E-6 a aktualnego E-6 powinno nie być.
Teza, którą postawiłeś nie wynika w logiczny sposób z żadnego ze sformułowań Twojego autorstwa w niniejszym wątku.Jarek pisze:Linia zwykła na TŁ, gdyby powstała, na pewno widmem by nie była, lecz raczej linią pokroju 189.
Proszę o dowód.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Wydłużenie czasu przejazdu? A myślisz, że korek rano na Wale do wjazdu na TŁ ten przejazd skróci?Rosa pisze:Nie no, jeśli linia z Goclawia na Politechnike to nie może jeździc przez Saską. To byłoby tylko zbędne wydłużenie czasu przejazdu. 410 musiało tak jeździć tylko dlatego że był w tym czasie remont estakady wjazdowaj na TŁ.