Różnie bywa z tymi kursami....Premo pisze:Zmieniania biegów chyba uczą na kursieZaciszaniN pisze:A Ty umiesz jeździć lewarami
Soliny i Libera - technika, eksploatacja, opinie
-
kozioł
brak wydzielonej kabiny, lewar, siedzenie pasażera obok kierowcy - oldskul, klimat jak w ogórach:)
mnie jako pasażera intersuje, czy to lewar, czy automat - autobus inaczej się przecież zachowuje na drodze, jazda jest mniej 'płynna'. takie są moje odczucia przynajmniej.Premo pisze:Co wyście się przyczepili do braku automata? Pasażera raczej nie interesuje jaką skrzynię biegów ma autobus.Porazka w kazdym calu
Zarówno brak kabiny, jak i automatycznej skrzyni, jak i specjalne miejsce u boku drivera
A jak jakiś miłośnik będzie się chciał autosanem przejechać z kierowcą to doceni wartość tego miejsca
Premo pisze:Autosan napisał w ofercie że Soliny służą do ruchu lokalnego. Czyli z założenia miały być produkowane dla PKSów. A tam kierowca musi sprawdzić i sprzedać bilet.
Moje pierwsze wrażenia po jeździe Soliną. Autobus na pewno NIE TRZESZCZY!!!!. W środku autobusu jest bardzo miło. Solinka jedzie bardzo szybko i ma dobre przyśpieszenie. Powiem szczerze że autobus zrobił na mnie dość duże wrażenie i jestem z niego zadowolony. Wykorzystanie linii 204 nawet dość ciekawe. 202 - około 5 osób stało w moim kursie.
Jeszcze raz powtarzam - duży plus za zakup tych autobusów.
Jeszcze raz powtarzam - duży plus za zakup tych autobusów.
Właśnie wróciłem z 204 (bo 202 n.zal. w końcu). Tomasz Knapik jak należy. Wóz A 364 nieźle pachnie. Wrażenie ciekawe, ale dziwne ... Nie wgrano za to przystanków na Os. Derby. Dzielnica wyraźnie w ostatniej chwili położyła na zawrotce na Derbach bele jakie płyty. Kierowca jeździł z chyba nie patronem, ale po prostu jak to pierwszego dnia- z ,,kimś'' znającym trasę etc. Kasowniki jak w SKM, nad kabiną komputer pokładowy vel GPS- pokazuje w formie schematu kolejne przystanki i odległości między nimi, ale nie jest pikselowy i nie jest chyba R&G. Inny rodzaj monetela. Siedzenia jak w A599, natomiast na tylnym ,,zniżeniu'' śmieszne trójkątne ,,pudełko'' koloru niebieskiego z napisem ,,Informacja ZTM'', oczywiście na ulotki. Kiedy naciśnie się ,,stop'', oczywiście klasycznie na żądanie, rozlega się jednak niezły hałas. ,,Na Derbach'' samochody zabierają miejsce dla Solin i jest jego mało w zatokach na wjazd/wyjazd. Wogóle prawie nie trzeszczy, a przyśpieszenie jest genialne.
Frekwencja na 204- do Grodziska 6, z powrotem 4 osoby około. Raczej na Bródnie w drugą stronę z dwie osoby najwyżej podjeżdżały. A miny na Derbach ludzi widzących Solinę jadącą bezcenne!
Przystanki, oprócz tych na Derbach, okej. Na Pożarowej za to nie ma pętelki, a obszerny dość parking, choć kierowca manewrował. 2 zwykłe i jeden technik. No cóż, za kilka lat to będą chyba jedyne lewary w Warszawie...
Wrażenie z A 364 dobre, ale jest trochę do poprawy, zwłaszcza, że nie są wgrane całe Derby. Nie wiem jak w innych wozach.
Wrażenie z A 364 dobre, ale jest trochę do poprawy, zwłaszcza, że nie są wgrane całe Derby. Nie wiem jak w innych wozach.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Developer nie dzielnica.ziomal pisze:Dzielnica wyraźnie w ostatniej chwili położyła na zawrotce na Derbach bele jakie płyty
Kilka dni i ta biurowa szufladka się połamie lub zostanie połamana (przykład patrz Veolia).ziomal pisze:śmieszne trójkątne ,,pudełko'' koloru niebieskiego z napisem ,,Informacja ZTM''
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.