Soliny i Libera - technika, eksploatacja, opinie
Moje wrażania z jazdy Solinami ( A362, A363 ):
Plusy:
+ za systam wyświetlaczy czyli:
+ zapowiedzi głosowe
+ pokazywanie czasu odjazdu
+ zastosowanie sterownika LCD
+ Dobre przyspieszenie
+ Wóz dłuższy od Soliny Grodzia i układ drzwi 2-2
Minusy:
-lewarek (jak w Grodziu)
-brak kabiny (jak w Grodziu)
-bardzo głośny i nieprzyjemny sygnał zamykania drzwi
-idiotyczne miejsce na tablice boczne
Podsumowując, Soliny nie są aż takie złe, ale mam nadzieję, że Libero będą lepsze.
Plusy:
+ za systam wyświetlaczy czyli:
+ zapowiedzi głosowe
+ pokazywanie czasu odjazdu
+ zastosowanie sterownika LCD
+ Dobre przyspieszenie
+ Wóz dłuższy od Soliny Grodzia i układ drzwi 2-2
Minusy:
-lewarek (jak w Grodziu)
-brak kabiny (jak w Grodziu)
-bardzo głośny i nieprzyjemny sygnał zamykania drzwi
-idiotyczne miejsce na tablice boczne
Podsumowując, Soliny nie są aż takie złe, ale mam nadzieję, że Libero będą lepsze.
jakie odczuwasz negatywne skutki jako pasażer zastosowania manualnej skrzyni biegów?bruno pisze:-lewarek (jak w Grodziu)
jakie odczuwasz negatywne skutki jako pasażer braku kabiny?bruno pisze:-brak kabiny (jak w Grodziu)
to ci dopiero ciekawostkabruno pisze:+ Wóz dłuższy od Soliny Grodzia
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Pociągi to jednak nie autobusy - to że syf jest w kolei, to nie znacz, że musi tak być na autobusach.Premo pisze:Takie kasowniki otrzymują wszystkie "nowe pojazdy. Takie są na stacjach, i takie dostał dwukibel SKMPiotrek pisze:Choć ciekawe, jaka jest oficjalna przyczyna tych kasowników w Solinach.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Mnie to dziwi, że większość WAWKOMowiczów krytykuje pojazdy z pozycji kierowcy. Brak kabiny dla pasażera jest zaletą. Uniemożliwia to kierowcom palenie podczas jazdy.JacekM pisze:jakie odczuwasz negatywne skutki jako pasażer
6 biegowa skrzynia biegów oznacza lepsze przyspieszenie i mniejsze zużycie paliwa. Więc czy jest to wada?
A co jest złego w tym typie kasowników?Pociągi to jednak nie autobusy - to że syf jest w kolei, to nie znacz, że musi tak być na autobusach.
[ Dodano: 2008-03-03, 18:02 ]
A co do skrzyni to dodam jeszcze, że koszt naprawy manualnej skrzyni jest kilkukrotnie niższy od automatu
heh, myślę że na trasie na Dudziarską takie zachowanie nie zdziwi tubylcówMZ pisze:Premo pisze:Uniemożliwia to kierowcom palenie podczas jazdy.Niestety, nie byłbym taki pewien, że nie znajdą się tacy, którzy i ten fakt oleją.
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje