A przyjmą mnie ?inż. Glonojad pisze:Wyślij CV do TW
Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No dobra (a raczej niedobra), a jakie wobec tego TW mają możliwości działania oprócz naliczania kary? Bo, jak rozumiem, stracona dotacja o wiele przewyższy kary z ASCOM-u. Czy w grę wchodzi znalezienie innego wykonawcy lub coś w tym rodzaju, czy też pozostaje jedynie trzymanie kciuków za ASCOM?inż. Glonojad pisze:...a jak nie, to TW traci część lub całość dofinansowania. Z naciskiem na to drugie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tm ma rację, można sobie wyobrazić sprawę w sądzie. Nie wiem tylko, jak wygląda sprawa ścigania firmy ze Szwajcarii.
Co do zakończenia samego systemu, to jest zawsze możliwość dokończenia zlecenia przez kogoś innego, za odszkodowaniem dla poprzedniego wykonawcy w wysokości zrealizowanych robót.
Możliwości jest wiele, czasu trochę mniej - w zasadzie już po pierwszym poślizgu, tj.w listopadzie, było na takie działanie zbyt późno.
Co do zakończenia samego systemu, to jest zawsze możliwość dokończenia zlecenia przez kogoś innego, za odszkodowaniem dla poprzedniego wykonawcy w wysokości zrealizowanych robót.
Możliwości jest wiele, czasu trochę mniej - w zasadzie już po pierwszym poślizgu, tj.w listopadzie, było na takie działanie zbyt późno.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TW? Gdzie tak mówią TW?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tyle, że Wojtek raczej nie powiedział, że TW się na to zgodziły
. Czas, który pozostał Ascomowi, liczy się w godzinach, nie w miesiącach.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wygląda na to, że dziś jest już całkiem nieźle.
To żart?inż. Glonojad pisze:Wygląda na to, że dziś jest już całkiem nieźle.
Ok 13 jechalem z Waszyngtona na pl Starynkiewicza. Informacja na tablicy 7-2min, 9-2min, przyjeżdża po minucie 9, odjeżdza, czekam minutę na 7 i pojawia się zgodnie z rozkładem. 7ka cały czas prawidlowo na tablicach, az do Starynkiewicza natomiast 9 która jest o pełen cykl swiateł przed nami wciąz na każdej tablicy jest za 7. W przeciwną stronę zwróciłem uwage na to że 46 było widmem które pojawiło się na przystanku ale nie na tablicy.
Gdy wracałem wsiadłem w 22 które bylo widmem aż do Centralnego a potem zmienilo sie w 24.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Glonojad lubi żartować na temat sieci i infrastruktury tramwajowej... 
Ala ja na szczęście też lubię![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ala ja na szczęście też lubię
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Może za 7 była kolejna 9? To nie jest takie nieprawdopodobne.Rosa pisze:natomiast 9 która jest o pełen cykl swiateł przed nami wciąz na każdej tablicy jest za 7
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- MeWa
- Cukiereczek
wczoraj mi się zdarzyło, że jechałem 9 Cegielskiego, któa nie była wyświetlana... Na Okęcie miała jerchać 7, ale dopiero za minutę.pawcio pisze:Może za 7 była kolejna 9? To nie jest takie nieprawdopodobne.Rosa pisze:natomiast 9 która jest o pełen cykl swiateł przed nami wciąz na każdej tablicy jest za 7
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja sprawdzałem tablice na placu Zawiszy i było dobrze. 5 osób miało zbiorowe halucynacje? Uściślę - działać powinno od Dworca Centralnego na zachód (chociaż nie twierdzę, że na wschód nie, po prostu nie wiem).
Przy czym mówię o sprawdzaniu, czyli obserwowaniu wielu odjazdów na jednej tablicy, a nie jednego kursu na wielu tablicach
[ Dodano: 2008-03-19, 08:14 ]
A jakie były odczyty dla tego 24 i 25?
[ Dodano: 2008-03-19, 08:18 ]
Przy czym mówię o sprawdzaniu, czyli obserwowaniu wielu odjazdów na jednej tablicy, a nie jednego kursu na wielu tablicach
[ Dodano: 2008-03-19, 08:14 ]
Wręcz na pewno tak było. Skoro to była 9 jeden cykl przed, to przy prawidłowo działającym SIPie nie miała prawa być na tablicy gdy Rosa do niej dojechałpawcio pisze:Może za 7 była kolejna 9? To nie jest takie nieprawdopodobne.Rosa pisze:natomiast 9 która jest o pełen cykl swiateł przed nami wciąz na każdej tablicy jest za 7
A jakie były odczyty dla tego 24 i 25?
[ Dodano: 2008-03-19, 08:18 ]
Pominąłeś kluczową informację - co zrobił system w momencie przyjazdu 9 na przystanek i co zrobił w momencie odjazdu. Bo to, że miał być odjazd za 2 minuty a przyjazd nastąpił po minucie to nie jest żaden błąd. Cykle świateł mają po 90-120 sekund.Rosa pisze:To żart?inż. Glonojad pisze:Wygląda na to, że dziś jest już całkiem nieźle.
Ok 13 jechalem z Waszyngtona na pl Starynkiewicza. Informacja na tablicy 7-2min, 9-2min, przyjeżdża po minucie 9, odjeżdza,