Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich

Moderator: Wiliam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 15 mar 2008, 11:20

inż. Glonojad pisze:Wyślij CV do TW :p
A przyjmą mnie ? :> (ciekawe na jakie stanowisko ;P)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 15 mar 2008, 11:36

inż. Glonojad pisze:...a jak nie, to TW traci część lub całość dofinansowania. Z naciskiem na to drugie.
No dobra (a raczej niedobra), a jakie wobec tego TW mają możliwości działania oprócz naliczania kary? Bo, jak rozumiem, stracona dotacja o wiele przewyższy kary z ASCOM-u. Czy w grę wchodzi znalezienie innego wykonawcy lub coś w tym rodzaju, czy też pozostaje jedynie trzymanie kciuków za ASCOM?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Tm

Post autor: Tm » 15 mar 2008, 11:45

Ewentualne żądanie rekompensaty za utraconą dotacją od Ascomu? W sądzie nie byłoby to chyba bez szans.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 mar 2008, 12:32

Tm ma rację, można sobie wyobrazić sprawę w sądzie. Nie wiem tylko, jak wygląda sprawa ścigania firmy ze Szwajcarii.

Co do zakończenia samego systemu, to jest zawsze możliwość dokończenia zlecenia przez kogoś innego, za odszkodowaniem dla poprzedniego wykonawcy w wysokości zrealizowanych robót.

Możliwości jest wiele, czasu trochę mniej - w zasadzie już po pierwszym poślizgu, tj.w listopadzie, było na takie działanie zbyt późno.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 mar 2008, 16:08

Z tego, co mówią TW, to testy mają trwać 3-6 miesięcy... Rozumiem, że testy oznaczają nieodebranie tablic. To trochę czasu zostało :/
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 15 mar 2008, 21:59

TW? Gdzie tak mówią TW?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 15 mar 2008, 23:42

Rzecznik prasowy TW, powołując się na zapowiedzi wykonawcy.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 mar 2008, 8:46

Tyle, że Wojtek raczej nie powiedział, że TW się na to zgodziły :p. Czas, który pozostał Ascomowi, liczy się w godzinach, nie w miesiącach.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 mar 2008, 20:56

Wygląda na to, że dziś jest już całkiem nieźle.

Rosa

Post autor: Rosa » 18 mar 2008, 21:04

inż. Glonojad pisze:Wygląda na to, że dziś jest już całkiem nieźle.
To żart?
Ok 13 jechalem z Waszyngtona na pl Starynkiewicza. Informacja na tablicy 7-2min, 9-2min, przyjeżdża po minucie 9, odjeżdza, czekam minutę na 7 i pojawia się zgodnie z rozkładem. 7ka cały czas prawidlowo na tablicach, az do Starynkiewicza natomiast 9 która jest o pełen cykl swiateł przed nami wciąz na każdej tablicy jest za 7. W przeciwną stronę zwróciłem uwage na to że 46 było widmem które pojawiło się na przystanku ale nie na tablicy.
Gdy wracałem wsiadłem w 22 które bylo widmem aż do Centralnego a potem zmienilo sie w 24.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 mar 2008, 21:13

Glonojad lubi żartować na temat sieci i infrastruktury tramwajowej... ;)

Ala ja na szczęście też lubię :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 mar 2008, 23:00

Rosa pisze:natomiast 9 która jest o pełen cykl swiateł przed nami wciąz na każdej tablicy jest za 7
Może za 7 była kolejna 9? To nie jest takie nieprawdopodobne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 18 mar 2008, 23:10

pawcio pisze:
Rosa pisze:natomiast 9 która jest o pełen cykl swiateł przed nami wciąz na każdej tablicy jest za 7
wczoraj mi się zdarzyło, że jechałem 9 Cegielskiego, któa nie była wyświetlana... Na Okęcie miała jerchać 7, ale dopiero za minutę.

Rosa

Post autor: Rosa » 18 mar 2008, 23:28

pawcio pisze:
Nie była bo za nami jechało 24 a po nim 25 (dogoniły 7 na Starynkiewiczu)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 mar 2008, 8:12

Ja sprawdzałem tablice na placu Zawiszy i było dobrze. 5 osób miało zbiorowe halucynacje? Uściślę - działać powinno od Dworca Centralnego na zachód (chociaż nie twierdzę, że na wschód nie, po prostu nie wiem).

Przy czym mówię o sprawdzaniu, czyli obserwowaniu wielu odjazdów na jednej tablicy, a nie jednego kursu na wielu tablicach :p

[ Dodano: 2008-03-19, 08:14 ]
pawcio pisze:
Wręcz na pewno tak było. Skoro to była 9 jeden cykl przed, to przy prawidłowo działającym SIPie nie miała prawa być na tablicy gdy Rosa do niej dojechał :p
A jakie były odczyty dla tego 24 i 25?

[ Dodano: 2008-03-19, 08:18 ]
Rosa pisze:
inż. Glonojad pisze:Wygląda na to, że dziś jest już całkiem nieźle.
To żart?
Ok 13 jechalem z Waszyngtona na pl Starynkiewicza. Informacja na tablicy 7-2min, 9-2min, przyjeżdża po minucie 9, odjeżdza,
Pominąłeś kluczową informację - co zrobił system w momencie przyjazdu 9 na przystanek i co zrobił w momencie odjazdu. Bo to, że miał być odjazd za 2 minuty a przyjazd nastąpił po minucie to nie jest żaden błąd. Cykle świateł mają po 90-120 sekund.

ODPOWIEDZ