Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Można. PZP dopuszcza w określonych przypadkach zamówienia z wolnej ręki.MZ pisze:Krzysiek pisze:Ale nie można nie zauważyć że jest, myśle że jeden z powżnych kandydatów na ajenta ZTM.A można zostać ajentem bezprzetargowo?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W końcu honorowanie biletów przez KM też bez przetargu przeszło...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zdecydowanie nie. E5 jest wypchane po dach rano i te dwa przystanki nic nie dają - nikt i tak się nie dosiądzie. Z kolei przy powrotach mamy dobrą ofertę na Rondzie Waszyngtona w postaci 117, 507 i poczciwego 111.jeśli chodzi o kombinację to oczywiście lepsza częstotliwość która raczej powinna być z uwagi na wykorzystanie i tłok a także przystanki RONDO WASZYNGTONA i SASKA
E-5 GOCŁAW DW. CENTRALNY
Ogólnie rzeczywiście E-5 na nowej trasie jaką proponuje ZTM powinno mieć jak najmniej przystanków. Wtedy Rondo Waszyngtona przydałoby się rzeczywiście usunąć. Dodajmy że z Gocławia do Ronda jest dość ciekawa oferta innych linii jeżdzących do Ronda. Tak jak napisał Jarek - linia rano i tak jest nie zabieralna. Więc czy to będzie Stacja, Rondo czy Saska większej różnicy nie robi - ponieważ nikt i tak się nie zabierze.
ikarus pisze:TRASA E-5 : Stara Milosna, Gocław, Saska, Trasa Łazienkowska, Ujazdowskie, Aleje Jerozolimskie, Dw.Centralny.
czyżby klony?Paweł C. pisze:Saka jest bardzo dobrym punktem przesiadkowym wysiada spora liczba pasażerów a na rondzie trochę mniej ale też występuje wymiana, dla E-5.
To jednak wolniejsza trasa, zwłaszcza przez Ateńską. Tutaj mogłaby funkcjonowac jako wariant. Nigdy nie wiadomo, czy się Saska nie przykorkuje. Nawet jeśli teraz tego nie obserwujemy, choć można trochę przed Waszyngtona postać, owszem.TGM pisze:Skoro R. Waszyngtona jest zbędne to nie można od razu puścić E-5 przez TŁ i z tym 502 skoordynować? Bez przystanku Pl. Na Rozdrożu.