Nie. W momencie, gdy rodzi się coś, co można poddać publicznemu osądowi, trafia to na stronę. Wcześniej trzeba dobrze nasłuchiwać i trochę czytać między wierszamipasażer pisze:czy można znaleźć propozycje jeszcze w trakcie obróbki ?
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Dlatego wyraźnie mowię, o przystanku DWC 18.hubik pisze:więc skoro mają stawać na tym samym przystanku w kierunku Gocławia czyli Dw. Centalny 17 to krańcowanie E-7 na Centralnym nie ma sensu...Jarek pisze:Mówię o przystanku w kierunku Gocławia. Jeżeli chodzi o przystanek dla wysiadających, to 26 też powinien być, bo jest najbliżej Dworca. Choć może to na takiej linii jak E5 ma dość małe znaczenie. Jednak dla porządku można zatrzymać. Może ktoś zechce wsiąść w 500?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Mnie dodatkowo "bawi" podstawowa argumentacja skrócenia E-5 (z pomysłem zgadzam się) do E.Plater -"ograniczenie pokrywania się z trasą tramwajową w Al. Jerozolimskich" - idąc tym tropem ZTM może linię skrócić np. do ronda de Gaulle'a lub nawet do ronda WaszyngtonaFrencher pisze:Mnie w kontekście tej zmiany ciekawi (dość oryginalna) argumentacja w opisie załączonym do projektu - tam ZTM powołuje się na możliwość dojechania MinibusemRosa pisze:Co sądzicie o projekcie ZTMu czyli o kasacji przystanków R Waszyngtona dla E-5?
A co wtedy z 501? Wtedy chyba całkowita likwidacja... 507 co 5 minut i likwidacja E-5...Bastian pisze:Bo ja wiem? Na Górczewską jest 522 i E-2. A na Połczyńskiej to by się mogło sprawdzić. Szczególnie, iż Świętokrzyską przyjdzie wkrótce zamknąć, zaś na Człuchowskiej narzekają na utratę połączenia z pl. Konstytucji, czy z Dolnym Mokotowem...TGM pisze:Eee...Może jednak nie? Trasa 501 chyba jednak bardziej coiekawa z punktu widzenia Mokotowa...
![]()
No a te 506 to na pewno nie co 20 minut w międzyszczycie.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No, oczywiście, że z częstotliwością 501.TGM pisze:No a te 506 to na pewno nie co 20 minut w międzyszczycie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gocław to trzeba głównie odseparować od Grochowa. Zapłowiecze (ładne określenie, swoją drogą) spokojnie przeżyje razem z Gocławiem, a bez Grochowa.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Ale wcale pomiar nie wykazał, żeby dużo ludzi z takiej przesiadki korzystało. Większość właśnie rozchodzi się po okolicy. Spory udział jest przesiadek na południe.TGM pisze:Pl. Na Rozdrożu to samo. Z konieczności... Bo nie ma linii z TŁ na Trakt... Gdyby nie te przesiadki niczym by się przystanek od takiej Bagateli czy Pięknej nie różnił... Nic w okolicy nie ma.
to niech Gocław dostanie takie szybkie połączeniemarian pisze:Gocław to powinien jeździć do Politechniki bezpośrednio, a nie zapychać ekspresy dla Witolina i innych czy czerwone dla Zapłowieczan.
Zlikwidowano 410, wiele lat wcześniej "udupiono" 501 zmianą na 151..
Dlatego gocławanie jadą byle czym na Saską i zapychają czerwoniaki jadące z Grochowa i reszty....
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przecież to 507 nie musi co 5 minut jechać na Bemowohubik pisze:a czy 507 jest tak samo potrzebne (co 5 minut) na Bemowie co na Gocławiu? Bo myślę że różnica będzie znaczna...TGM pisze:507 co 5 minut i likwidacja E-5...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel