Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
Dziś byłem świadkiem cudu po modernizacji w Alejach. Czekałem na tramwaj na przystanku Muzeum Narodowe 06. Według wspaniałego systemu informacyjnego na przystanek miał wjechać 21 a za 2 minuty 9. I tak było rzeczywiście. Wsiadłem do 9 i zacząłem obserwować tablice. Miedzy wozami była odległość jednego przystanku. Przy DH Smyk wszytko w porządku, więc jakie było moje zdziwienie gdy w Centrum (według zapowiedzi Pesy "Metro Centrum" ) zobaczyłem wyprzedzenie 21 przez 9. Na kolejnych przystankach różnica miedzy tramwajami się zwiększała aby na placu Zawiszy osiągnąć 2 minuty różnicy. Zresztą dobrą chwilę po odjeździe 9 na tablicy była jeszcze oczekiwanie na przyjazd 21, które w tym samym mniej więcej czasie osiągnęło już pętle na Narutowicza.
Tak więc niech nikt nie mówi, że zostały wyrzucone pieniądze na modernizacje. Przed przebudową ani razu nie słyszałem o wyprzedzaniu wozów w Alejach Jerozolimskich.
Tak więc niech nikt nie mówi, że zostały wyrzucone pieniądze na modernizacje. Przed przebudową ani razu nie słyszałem o wyprzedzaniu wozów w Alejach Jerozolimskich.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dziś o 8.07 wysiadłem z 22 na przystanku Muzem Narodowe, spojrzałem na tablicę i ... trama nie było (stojąca przed nami Pesa była wskazana, jako następną pokazano 24 - za 1 min - żadnego tramwaju pomiędzy Centralnym a Marszałkowską nie zauważyłem). Czyżby wyświetlano rozkład jazdy (wtedy by się zgadzało, 22 miało ponad 5 minut spóźnienia).
Z tych tablic to naprawde można się tylko pośmiać. Ok 14:50 czekalem na tramwan na r Waszyngtona. Czekałem tak sobie z 5 min ,nic nie było natomiast wg tablic w tym czasie przyjechały i odjechały 7, 22, 21 i 8. następne mialo być 24 ale podjechała 9 do ktorej wsiadłem. przez całą trase aż do Zawiszy 9 którą jechałem była pokazywana na tablicach od za 2 min do za 4 min.
Tablice wprowadzające w bląd działają na całego jak to ktos ładnie napisał one po prostu żyją własnym życiem.
Tablice wprowadzające w bląd działają na całego jak to ktos ładnie napisał one po prostu żyją własnym życiem.
Jak kiedyś było mówione, zielony kwadracik na szybie = SIP i tram jest widoczny. tyle ze coraz częściej widzę pojazdy bez kwadracika, jak również na 9 pojawia sie dużo stopiątek, niezmodernizowanych. 123N jeździ sobie na 25...
A co do tablic, to czasem utrzymują jeden wóz w odpowiedniej kolejności,a le zazwyczaj jest przestawianie wszystkiego. Bez sensu to GPS w mieście. szczególnie na tak krótkich odcinkach.
A co do tablic, to czasem utrzymują jeden wóz w odpowiedniej kolejności,a le zazwyczaj jest przestawianie wszystkiego. Bez sensu to GPS w mieście. szczególnie na tak krótkich odcinkach.