Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
Z resztą nie wiem, po co koniecznie aż na Sadybę...solaris8315 pisze:Zresztą linia 272 jest za długa. To nie jest idea dowozówki.....
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- a/p TALENT
A propos urzędów dzielnicowych - ukazał się "organ" dzielnicy Bemowo - Bemowo News - kwiecień 2008 . Dostępny na stronie internetowej dzielnicy - bemowo.waw.pl . Na str . 7 zamieszczono artykuł Mikrobusy wystartowały . Niektóre fragmenty artykułu są wielce oryginalne zwłaszcza te o pionierskich pomysłach burmistrza Dąbrowskiego na temat mikrobusów
. Dla koneserów jest też artykuł o bemowskim odcinku trasy S-8 .
Idiokracja nas otacza
- a/p TALENT
a/p TALENT pisze:A propos urzędów dzielnicowych - ukazał się "organ" dzielnicy Bemowo...
TGM pisze:A'propo Bemowa i Mikrobusów...
Nieźle się tematu trzymamy.
A wracając do pomysłu... Jak juz z miesiąc temu napisałem, pomysł mi się podoba. Choć na linię stricte dowozową się nie kwalifikuje z racji długości i kilku miejsc, gdzie może się w niezłe korki wpadać, to sama idea takiej linii jest bardzo dobra. Malkontenci, zamiast w czambuł potępiać obecną formę, może pokusiliby się o konstruktywną krytykę, jako osoby, które zjadły zęby na takiej korespondencji i przeformułowali to tak, by było do łyknięcia przez urzędników.
- Kochasz mnie?
- Kocham.
- Wyjdziesz za mnie?
- Nie.
- Złaź!
- Kocham.
- Wyjdziesz za mnie?
- Nie.
- Złaź!
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Rozkład linii 202 do końca kwietnia.
Rozkład linii 202 od początku maja.
Jak widać, ramowe godziny kursowania linii 202 się wydłużą, a częstotliwość szczytowa rozrzadzi. Czyli postąpiono dokładnie odwrotnie niż powinno być, bo ten potworek, kursując co pół godziny mógł liczyć (podkreślam - tylko mógł) na jako-takie zapełnienie (czytaj: kilka osób), zaś w godzinach późno-popołudniowych już zupełnie się wyludniał. Teraz jest to już ostateczna farsa. Ale widać, pewna_osoba nadal broni istnienia tej poczwary, nie umie przyznać się do błędu, choć pewnie już sobie uzmyslowiła, że to nie ma racji bytu. No ale cóż - prywata.
Rozkład linii 202 od początku maja.
Jak widać, ramowe godziny kursowania linii 202 się wydłużą, a częstotliwość szczytowa rozrzadzi. Czyli postąpiono dokładnie odwrotnie niż powinno być, bo ten potworek, kursując co pół godziny mógł liczyć (podkreślam - tylko mógł) na jako-takie zapełnienie (czytaj: kilka osób), zaś w godzinach późno-popołudniowych już zupełnie się wyludniał. Teraz jest to już ostateczna farsa. Ale widać, pewna_osoba nadal broni istnienia tej poczwary, nie umie przyznać się do błędu, choć pewnie już sobie uzmyslowiła, że to nie ma racji bytu. No ale cóż - prywata.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Powiedz, czy chociaż raz jechałeś tą linią? Bo ja miałem okazję trzy razy jeździć na tej linii w tym miesiącu i zapełenie na tej linii jest całkiem dobre nawet przy obecnej częstotliwości. I wyłącz w sobie to marudzenie bo to nie jest jesień, gdzie wszyscy są zdołowani i marudzą na byle co, albo znajdź sobie wreszcie jakąś dziewczynę...ZaciszaniN pisze:Jak widać, ramowe godziny kursowania linii 202 się wydłużą, a częstotliwość szczytowa rozrzadzi. Czyli postąpiono dokładnie odwrotnie niż powinno być, bo ten potworek, kursując co pół godziny mógł liczyć (podkreślam - tylko mógł) na jako-takie zapełnienie (czytaj: kilka osób), zaś w godzinach późno-popołudniowych już zupełnie się wyludniał. Teraz jest to już ostateczna farsa. Ale widać, pewna_osoba nadal broni istnienia tej poczwary, nie umie przyznać się do błędu, choć pewnie już sobie uzmyslowiła, że to nie ma racji bytu. No ale cóż - prywata.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Wiem po prostu jak jest i nie masz co dyskutować. Ta linia jeździ koło mnie z każdej strony więc sam sobie odpowiedz na pytanie czy jechałem, czy nieFlash8222 pisze:Powiedz, czy chociaż raz jechałeś tą linią? Bo ja miałem okazję trzy razy jeździć na tej linii w tym miesiącu i zapełenie na tej linii jest całkiem dobre nawet przy obecnej częstotliwości.
HahahaI wyłącz w sobie to marudzenie bo to nie jest jesień, gdzie wszyscy są zdołowani i marudzą na byle co, albo znajdź sobie wreszcie jakąś dziewczynę...
- R-9 Chełmska
O 272, pisałem jak dało się o tym wszystkim co ta linia ma dać i co trzeba zrobic by powstała i mogła funkcjonować. Postulat jest zbyt szczegółowy jak na dzieciaka.
Linia 272 jest taka bo miałaby pomagać rejonom Ochoty i Mokotowa, a na Sadybę dlatego że nie na Trasę Siekierkowską za Idzikowskiego ani na EC Siekierki, mogłaby iść do Wilanowa jeśli byłoby to coś warte, a nawet jak mikrobusowa to można dać częstotliwość wysoką jeśli miałaby mieć częste wykorzystanie i taki tabor.
Linia 272 jest taka bo miałaby pomagać rejonom Ochoty i Mokotowa, a na Sadybę dlatego że nie na Trasę Siekierkowską za Idzikowskiego ani na EC Siekierki, mogłaby iść do Wilanowa jeśli byłoby to coś warte, a nawet jak mikrobusowa to można dać częstotliwość wysoką jeśli miałaby mieć częste wykorzystanie i taki tabor.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Zastanawiam się, dlaczego Mobilis nie przejmuje linii 137 w celu usystematyzowania obsługi wozami najkrótszymi, a druga sprawa - dlaczego linia ta nadal jeździ tak rzadko