Ciepły guzik
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Solaris
MeWa takich incydentów mam kilka, jak nie kilkanaście na zmianę. Przyjmując nawet, że jest to kilka, to przemnóż to przez ilość autobusów z CG. Podziel na pół, biorąc poprawkę, że nie wszyscy stosują CG i kończy się na tym zdarzenie incydentalne.
Co do kontroli ZTM w sprawie używania CG przez kierowców, to mam wrażenie, że jest to stworzone po to, żeby można było ukarać zakład i wyciągnąć kasę, a kontrolujący będzie miał wyższą premię.
Co do kontroli ZTM w sprawie używania CG przez kierowców, to mam wrażenie, że jest to stworzone po to, żeby można było ukarać zakład i wyciągnąć kasę, a kontrolujący będzie miał wyższą premię.
Sytuacja z dziś: Dw. Wileński, podjeżdża A105 na 101. Ludzie szukają, macają a tu lipa, ciepłego guzika nie ma. Co się okazuje: otóż z niewiadomych przyczyn został zalepiony taśmą. Traf chciał, że akurat nikt nie wysiadał i nie otworzył drzwi od wewnątrz dla tego cały tłum pchał sie do środkowych i pierwszych drzwi.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Zakład jest zwolniony z kary?dzidek pisze:Kierowcy Neoplanów z roku 1997 są zwolnieni z stosowania CG ponieważ podczas włączonego CG w Neoplanach tych nie działa blokada. Było zbyt wiele przypadków zagrażających życiu pasażerów i stąd BHPowiec na Kleszczowej zezwolił na niestosowanie ciepłęgo guzika.
Nie wiem czy jest ale wiem, że uznano stosowanie CG w tych wozach za bardzo niebezpieczne gdyż jak wiesz jazda z włączonym CG może skończyć się tym, że pasażer naciśnie w rozpędzonym Neoplanie guzik i autobus jadacy np. 60 km/h po Trasie Łazienkowskiej stanie w miejscu.Jamnik pisze:Zakład jest zwolniony z kary?dzidek pisze:Kierowcy Neoplanów z roku 1997 są zwolnieni z stosowania CG ponieważ podczas włączonego CG w Neoplanach tych nie działa blokada. Było zbyt wiele przypadków zagrażających życiu pasażerów i stąd BHPowiec na Kleszczowej zezwolił na niestosowanie ciepłęgo guzika.
Ale się ludzie nauczyli 
http://tert.webpark.pl/cieplyguzik.wmv
Takie krótkie zdjęcie zrobione podczas realizacji filmu

http://tert.webpark.pl/cieplyguzik.wmv
Takie krótkie zdjęcie zrobione podczas realizacji filmu

a nie można jakoś tego zmodernizować? w końcu te autobusy nie pochodzą z poprzedniej epokidzidek pisze: może skończyć się tym, że pasażer naciśnie w rozpędzonym Neoplanie guzik i autobus jadacy np. 60 km/h po Trasie Łazienkowskiej stanie w miejscu.

[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-02-24, 22:31 ]
Korekta tagów.
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje

To ja dodam trzy grosze. Nie tak dawno jechałem neoplanem 67xx i jakiś pasażer nacisnął CG, po czym kierowca wysiadł z kabiny i mocno gościa ochrzanił tłumacząc, że nie można tego robić. Tylko teraz się zastanawiam czemu kierowca nie wyłączył CG?dzidek pisze:Nie wiem czy jest ale wiem, że uznano stosowanie CG w tych wozach za bardzo niebezpieczne gdyż jak wiesz jazda z włączonym CG może skończyć się tym, że pasażer naciśnie w rozpędzonym Neoplanie guzik i autobus jadacy np. 60 km/h po Trasie Łazienkowskiej stanie w miejscu.Jamnik pisze:Zakład jest zwolniony z kary?

PS. To był mój 666 post

M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Taaa... Najlepiej żeby informował o tym głosny sygnał dźwiękowy.Proboszcz pisze:Od 1.05.08 do 2.11.08 w godz 22:00 - 6:00 w pojazdach komunikacji miejskiej (przynajmniej w MZA) obowiązuje "Ciepły Guzik"
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Byłem w Poznaniu i tam cały czas funkcjonuje otwieranie drzwi przez pasażerów, szczególnie jest to widoczne w tramwajach - nia ma tam nazwy ciepły czy zimny guzik
. Np. jadąc linią 11, a ma dużo przystanków gdzie korzysta z nich mało pasażerów, to motorniczy podjeżdzą i po kilku sek odjeżdzą, a w konsekwencji widocznie to skaraca czas jazdy
Jak dla mnie OK:)