propozycja wydĹuĹźenia lini 180 z petla przy wojskowych PowÄ z
Moderator: Wiliam
Prawdę mówiąc całe to zamieszanie byłoby niepotrzebne gdyby dojście do pętli tramwajowo - autobosowej nie bylo oddzielone pasem zamkniętych działek, ale biorąc pod uwagę budowę tras to może się to zmieni i nie bedzie trzeba wogóle myśleć o autobusie na Obrońców Tobruku.
YENNEFER "komunikacja miejska: trasa, którą przejedziesz samochodem w 20min komunikacją miejską w 5 razy tyle czyli w 1,5 godziny..hmmm i dlaczego w Wwie sa korki i ludzie jeżdżą samochodami a nie komunikacją miejską??..."
-
Ostry606
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Yennefer pisze: Jesli chodzi o puszczenie 180 Obrońców Tobruku to pętlę akurat można zrobić przy Księcia Janusza tam jest pustyteren równoległy do ulicy, na którym czesto kuczą się Lki
Zacnie. Aczkolwiek często ludzie przesiadają się do 125 na Rondzie ONZ ze 105 aby dostać się w rejon Nowego Światu i Powiśla... Myślę, że 105 z Jelonek na Powiśle co 7,5/10/7,5//10 oraz 125 z Międzylesia na Pragę - z odpowiednią dla tamtego rejonu częstotliwością - spokojnie zadowoliłoby pasażerów.dzidek pisze: Poza tym jak wygląda wykorzystanie 125 na Powiślu i Świętokrzyskiej?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ja akurat najczęściej robię dokładnie odwrotnieR-11 Kleszczowa pisze:często ludzie przesiadają się do 125 na Rondzie ONZ ze 105
Yennefer, powiem szczerze: cieszę się że poziom dyskusji wzrasta (również w Twoim wydaniu). Porównując Twój ostatni post do pierwszego to niebo a zienia.Yennefer pisze:wiesz te bloki nie są samowolą budowlaną tylko miasto wydało zgode na nie i zostały wybudowane w granicach miasta. Zresztą idąc Twoim tokiem myślenia nie byłoby komunikacji w większości warszawskich dzielnic poza Śródmieściem. Zawsze, któreś osiedla były nowobudowane. Oczywiscie nikt nie oczekuje,że wybudują metro i szybką kolejkę specjalnie dla 5 bloków, ale to nie jest domek jednorodzinny na odludziu tylko jednak spore skupisko ludzi do tego w starym osiedlu (obok sa bloki z lat 80tych) w starej już dzielnicy (50l. w Wwie), więc myślę,że ocekiwac cudów nie mozemy ale jednam powinno się coś dziać w kierunku poprawienia sytuacji.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Cytujesz wyrywkowoDennis pisze:Ja akurat najczęściej robię dokładnie odwrotnieR-11 Kleszczowa pisze:często ludzie przesiadają się do 125 na Rondzie ONZ ze 105![]()
Potrzeba. Potrzebna jest silna linia zwykła, która będzie godnie obsługiwać przystanki przez linie czerwone pomijane.Dennis pisze: Poza tym, jeśli 506/E6 miałoby zostać sprowadzone do linii Jelonki - Powiśle, to więcej takich linii nie potrzeba.
Zdecydowanie to co piszesz jest zgodne z prawdą. Tylko zastanawiam się czy na Stare Bemowo silne 105 nie będzie za częsteDennis pisze: Poza tym 105 musi dojeżdżać na STARE BEMOWO i chyba z tym nikt nie zamierza dyskutować. Utrzymane także muszą zostać relacje lokalne, np. Lazurowej, czy Kaliskiego z Nowym Bemowem (choć tu mogłoby pomóc wydłużenie np. 122 do OS. GÓRCZEWSKA - wówczas bez połączenia z NOWYM BEMOWEM pozostają 2-3 przystanki, w zależności od kierunku jazdy).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Rafaello_24
A mielismy chyba rozmawiać o 180, więc nie rozumiem co ma 105 i inne 506 i jakieś tam E-szóstki?!.
Wracając do tematu linia 180 powinna byc skracana a nie wydłużana. Nie ma sensu pchac jej dalej skoro i tak powietrze jeździ na Powązki od ESPERANTO w jedną i drugą strone. 170, 406 oraz troche wyprostowane 122 (mam na mysli ominięcie zespołów PRZASNYSKA i DUCHNICKA) zupełnie wystarcza.
Wracając do tematu linia 180 powinna byc skracana a nie wydłużana. Nie ma sensu pchac jej dalej skoro i tak powietrze jeździ na Powązki od ESPERANTO w jedną i drugą strone. 170, 406 oraz troche wyprostowane 122 (mam na mysli ominięcie zespołów PRZASNYSKA i DUCHNICKA) zupełnie wystarcza.
- fik
- Naczelne Chamidło
Może dlatego, że kończy w szczerym polu, zamiast obsłużyć spore osiedla mieszkaniowe znajdujące się niewiele dalej?Rafaello_24 pisze:Nie ma sensu pchac jej dalej skoro i tak powietrze jeździ na Powązki od ESPERANTO w jedną i drugą strone.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- fik
- Naczelne Chamidło
Pisałem wcześniej - 180 po trasie 170 na Chomiki, ewentualnie Północny (okresowo ofc) jeśli czasu przejazdu by starczyło, a 170 uwalniamy wyłącznie do roli połączenia Elsnerowa z cywilizacją w postaci placu Leń^H^H^HHallera.pawcio pisze:Sugerujesz Chomiki przez Kochanowskiego?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Rafaello_24
Cm. Północny to już może być dość daleko, ale może w DŚ by jeszcze przeszło.
PS. Jeżeli faktycznie zamkną Most Śląsko-Dąbrowski dla samochodów to 170 na starej trasie mogłoby miec znów sens.
PS. Jeżeli faktycznie zamkną Most Śląsko-Dąbrowski dla samochodów to 170 na starej trasie mogłoby miec znów sens.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Rafaello_24
Wyobrażam sobie czas przejazdu 180 na takiej trasie aż do PÓŁNOCNEGO. Jechało by sie tak długo jak z WARSZAWY do ŁODZI FABRYCZNEJ. To juz zupełnie nietrafiony pomysł.Fikander pisze:Pisałem wcześniej - 180 po trasie 170 na Chomiki, ewentualnie Północny (okresowo ofc) jeśli czasu przejazdu by starczyło, a 170 uwalniamy wyłącznie do roli połączenia Elsnerowa z cywilizacją w postaci placu Leń^H^H^HHallera.pawcio pisze:Sugerujesz Chomiki przez Kochanowskiego?
Moja propozycja to:
180 WILANÓW - ... - ESPERANTO i tu oczywiście SU15
122 SPARTAŃSKA - ... - KRASIŃSKIEGO - POWĄZKOWSKA - ... - STARE BEMOWO
170 ELSNERÓW - ... - POWĄZKOWSKA - no i gdzieś przy OBROŃCÓW TOBRUKU jak sugerowaliście