Syberia
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
Uważaj, jak w tamtą stronę się jedzie przez Swierdłowsk, to wracając można się natknąć na armię von Paulusa...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja Mój Tata zapewne też by się chętnie wybrałPaweł_K pisze:To co, ktokolwiek chętny na kółeczko do Irkucka i z powrotem ?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
I ja, mam kolejne marzenie do zrealizowania : po podróży ze wschodu na zachód USA wybiorę się w podróż koleją transsyberyjską...R-11 Kleszczowa pisze:Ja Mój Tata zapewne też by się chętnie wybrałPaweł_K pisze:To co, ktokolwiek chętny na kółeczko do Irkucka i z powrotem ?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
CiężarówkąPaweł_K pisze: mam kolejne marzenie do zrealizowania : po podróży ze wschodu na zachód USA wybiorę się w podróż koleją transsyberyjską...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Nie mam papierów na "trucka" Po Stanach osobówką - około 4600 km, z Nowego Jorku, głównie autostradą Interstate-70, potem przez Las Vegas do Los Angeles. A Kolej Transsyberyjska to podróż dwukrotnie dłuższa, bo chciałbym zaliczyć Władywostok... No cóż, podróż do USA mam już wstępnie zaplanowaną na lato 2009 (koszty "sztywne" ok 10-12 tyś PLN - bilety lotnicze, wynajęcie samochodu i paliwo), Kolej jest wyprawą ciut tańszą - nawet 1 klasą wagonu. Teraz tylko zarobić na to muszę
And if the band you're in starts playing different tunes
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Gacku, szczerze polecam w kierunku powrotnym Domodedovo Airlines! Relację Władywostok - Moskwa realizują IŁ-62M, więc upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu: wątroba Ci podziękuje, a okazje do spożycia będą i tak, mimo znacznie krótszej podróży :)Gacek pisze:ja też sie wybieram. NIe wiem czy czekać na konferencję rozkładów jazdy we Władywostoku (tydzień jazdy, tydzień konferencji, tydzień powrotu- wątroba nie wytrzyma)emdegger pisze:Syberia jest fantastyczna! Sam mam zamiar z kolegami ze studiów odwiedzić tę piękną krainę (choć niestety nie wiemy kiedy... :( ) Koleją i czym tam jeszcze. I dużo wódki będzie :D .
albo na tzw kolejowy bilet OSŻD za 30 PLN- tylko muszę wziąć 3 tygodnie urlopu a tyle nie chcą dać.
Natomiast jeśli jechać na Syberię (i dalej, do Władywostoku) to tylko i wyłącznie w płackarcie, a ta OIDP do Warszawy nie dojeżdża :( Możesz też skusić się na elektriczkę - zapewniam, że wrażenia będą niezapomniane :D
P.S. Pamiątka z Chabarowska czeka ;)
Niemcy organizują takie coś. Oczywiście po odpowiednio wysokich cenach.TGM pisze:W ogóle to powinni zrobić jakieś turystyczne połączenie. Z fotostopami, czasem na zwiedzenie miast, przewodnikami itp.
No tak, ale Domodedovo jednak nie honoruje FIPów;)Gacku, szczerze polecam w kierunku powrotnym Domodedovo Airlines! Relację Władywostok - Moskwa realizują IŁ-62M, więc upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu: wątroba Ci podziękuje, a okazje do spożycia będą i tak, mimo znacznie krótszej podróży
A co do Syberii, to też mnie korci.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co, w naturze wciąż jest Swierdłowsk?Spokojny pisze:Zatem rzuć okiem na moją galerię Niestety, musiałem się gdzieś minąć z von PaulusemBastian pisze:Uważaj, jak w tamtą stronę się jedzie przez Swierdłowsk, to wracając można się natknąć na armię von Paulusa...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Tak na marginesie - ile wyniosły Was koszty całej wyprawy na łebka?Spokojny pisze:Gacku, szczerze polecam w kierunku powrotnym Domodedovo Airlines! Relację Władywostok - Moskwa realizują IŁ-62M, więc upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu: wątroba Ci podziękuje, a okazje do spożycia będą i tak, mimo znacznie krótszej podróży
Natomiast jeśli jechać na Syberię (i dalej, do Władywostoku) to tylko i wyłącznie w płackarcie, a ta OIDP do Warszawy nie dojeżdża Możesz też skusić się na elektriczkę - zapewniam, że wrażenia będą niezapomniane
[ Dodano: Sro 11 Cze, 2008 16:25 ]
To może wynikać z tego, że w byłym Sojuzie nazwy stacji kolejowych raczej nie ulegają zmianie - w białoruskim Dzierżyńsku stacja wciąż zwie się Kojdanów na przykład. W Moskwie z kolei wciąż funkcjonuje po Sierp i Młot.Dennis pisze:Kiedyś długo szukałem Jekaterynburga na parovozie i nie mogłem znaleźć
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories