tak - tylko, w którym miejscu bardziej? Na zbiorczym przystanku czy tam, gdzie są oddzielne stanowiska... Czasem się nad tym zastanawiam.inż. Glonojad pisze:Tablica zbiorcza jest moim zdaniem bardzo potrzebna.
Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To chyba trzeba jednostkowo traktować - jednak w tamtym przypadku, pasażerowie raczej przychodzą ze szpitala czy Uniwerku od Banacha, a więc najpierw wchodzą na przystanek zbiorczy. I od razu widzą, czy jest sens podchodzić dalej.
Oczywiście, takie tablice najbardziej potrzebne są na tych pętlach, gdzie przystanku zbiorczego nie można zorganizować.
Oczywiście, takie tablice najbardziej potrzebne są na tych pętlach, gdzie przystanku zbiorczego nie można zorganizować.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakie "ke"? Kto nie zamontował tablic na Wiatracznej 07? To, że na 28 platformach TW wyręczyło w obowiązkach ZTM nie znaczy, że musi to robić stale - innymi słowy, o tym, że na tym przystanku - podobnie jak na całej reszcie w mieście - nie ma tablic, zadecydował ZTM
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No i cóż z tego, że rozmawiamy o Alejach? TW zamontowaly wyświetlacze na części przystanków - nikt nie bronił ZTM wywiązać się z zadań statutowych i zamontować na pozostałych
Żarty na bok - o ile wiem, chęć ZTM do współpracy przy jakichkolwiek aspektach PF-U w tamtym przetargu była żenująco niska. Może to kwestia nieodpowiedniego działu wyznaczonego do współpracy - zdaje się, byl to bowiem SamWieszJaki dział... Tabelka z lokalizacją tablic była elementem PF-U i mogła być negocjowana...
Żarty na bok - o ile wiem, chęć ZTM do współpracy przy jakichkolwiek aspektach PF-U w tamtym przetargu była żenująco niska. Może to kwestia nieodpowiedniego działu wyznaczonego do współpracy - zdaje się, byl to bowiem SamWieszJaki dział... Tabelka z lokalizacją tablic była elementem PF-U i mogła być negocjowana...
Myślę że też nikt nie bronił TW zamontować wyświetlacze na wszystkich przystankach...
A współpracę w danych aspektach zawsze można oceniać negatywnie: albo "zbyt mało się angażują", albo "czepiają sie szczegółów". Być może (dokładnie nie wiem) zamiast na to drugie, wyszło to pierwsze.
A współpracę w danych aspektach zawsze można oceniać negatywnie: albo "zbyt mało się angażują", albo "czepiają sie szczegółów". Być może (dokładnie nie wiem) zamiast na to drugie, wyszło to pierwsze.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale po co miało, skoro to zadanie ZTM?JotPeCet pisze:Myślę że też nikt nie bronił TW zamontować wyświetlacze na wszystkich przystankach...
A współpracę w danych aspektach zawsze można oceniać negatywnie: albo "zbyt mało się angażują", albo "czepiają sie szczegółów".
Jedno akurat nie wyklucza drugiego . A współpraca przy tym przetargu naprawdę była żadna, kompletny brak zainteresowania i zaangażowania. Oczywiście, teraz pojawiły się głupawe żądania i pretensje, sprzeczne z PF-U.
Dlatego jestem zdania, że SIPy powinien robić ZTM.
Po wrzuceniu do składaka wyszło ze linia stamtąd odjeżdża co 6-7minut a w szczycie co niej niż 5 minut. (przecież można sie wygodnie przesiąść przy BW1920 więc numer linii przestaje być istotny). Odległość miedzy Banacha 05 a BW1920 05 to około 500m. Pasażerowie na ogół są leniwiinż. Glonojad pisze:pasażerowie raczej przychodzą ze szpitala czy Uniwerku od Banacha, a więc najpierw wchodzą na przystanek zbiorczy. I od razu widzą, czy jest sens podchodzić dalej.
Tak, za dnia to może i czesto coś jeździ (najczęściej stadem 9+9 lub 7+9), ale wieczorami i wcześnie rano to nigdy nic nie wiadomo, jak również informacja kiedy przyjdzie 35. Niby jedzie na okecie ale jak jest jakaś awaria za Pl. Narutowicza a mamy konkretny bus na Okęciu to trzeba szybko wykombinować obie alternatywny dojazd do Okęcia.A na BW04 masz samo 9 co 4/7,5//7,5
Pyt. dodatkowe. Z ZP Bitwy warszawskiej na ZP Sasanki - jak pojedziesz?
Takie pytanie, skoro mamy linie na komunikaty - to czy nie dao by się jej wykorzystać bardziej "online"? Jak jest awaria gdzieś na ciągu to mozna by wyświetlać stosowny komunikat:
Czy to jest możliwe?
Kod: Zaznacz cały
AWARIA, TRAMWAJE NIE KURSUJĄ W KIERUNKU Pl. ZAWISZY